Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκίνησε η γεώτρηση στο οικόπεδο 12 από το γεωτρύπανο της Noble Energy

Ξεκίνησε η γεώτρηση στο οικόπεδο 12 από το γεωτρύπανο της Noble Energy
Για να απεμπλακεί από το αδιέξοδό της η Τουρκία θα επιχειρήσει να μεταφέρει το ζήτημα στο Καστελόριζο!!

Γιώργος Αδαλής
aegeantimes

Το γεωτρύπανο της αμερικανικής εταιρείας Noble energy άρχισε να κατεβαίνει προς τον βυθό του «οικοπέδου 12», σηματοδοτώντας την έναρξη των ερευνών για εντοπισμό φυσικού αερίου.
Επιβεβαιώνοντας πλήρως τα δημοσιεύματα μας την προηγούμενη εβδομάδα, ο "Ομηρος", φαίνεται ότι δεν κάμφθηκε από τους λεονταρισμούς της Τουρκίας και του διδύμου Γκιουλ-Ερντογάν.
Σε κίνηση αντιπερισπασμού προχώρησαν οι τούρκοι και την ίδια ώρα, το νορβηγικό πλοίο το οποίο έχουν εκμισθώσει για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος, την Κυριακή κινείτο βορείως του Ακάμα κοντά στα τουρκικά παράλια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νορβηγικό πλοίο προχώρησε σε πόντιση καλωδίων στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πάφου.
Στο διπλωματικό πεδίο, η Τουρκία εξαπολύει απειλές τόσο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεπερνώντας κατά πολύ τον εαυτό της, αφού έφτασε σε σημείο να απαιτήσει από την ΕΕ να μην αναλάβει η Κύπρος την προεδρεία!!
«Αν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις (στην Κύπρο) δεν ολοκληρωθούν και η ΕΕ δώσει την εκ περιτροπής προεδρία στη νότια Κύπρο, τότε η πραγματική κρίση θα είναι μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ» μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο δηλώσεις του Αταλάι στο τουρκοκυπριακό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό δίκτυο Bayrak κατά την ολοκλήρωση επίσκεψής του στα κατεχόμενα.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε το Σάββατο ότι τα σχέδια της Κύπρου να ξεκινήσει έρευνες για την εκμετάλλευση φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της στη Μεσόγειο αποτελούν «πρόκληση», ενώ προειδοποίησε ότι, αν προχωρήσει στην εξόρυξη αερίου, τότε η Άγκυρα θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει και εκείνη έρευνες με τη συμμετοχή του ψευδοκράτους.
Πάντως, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να εμπλέξει την Ελλάδα και να μεταφέρει την αντιπαράθεση στον αδύναμο κρίκο της υπόθεσης, δηλαδή τη χώρα μας!
Ετσι, κατά την εκτίμησή μου θα επιχειρήσει να κάνει γεώτρηση στην περιοχή του Καστελόριζου, που είναι και πρώτη προτεραιότητα της πολιτικής της στην περιοχή.
Κι έτσι θα απεμπλακεί από το αδιέξοδο στο οποίο ήρθε με τους λεονταρισμούς της για το πλοίο της Noble.
Αλλωστε, αυτή τη στιγμή πλοία της κινούνται στην περιοχή του νησιού και η χώρα μας ως ασφάλεια έναντι οποιασδήποτε προβοκάτσιας , έστειλε στην περιοχή ένα ... σκάφος του Λιμενικού!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters