Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Καταδικαστικό ψήφισμα των κατοίκων της Ρόδου προς την Τουρκία

Πηγή:http://kostasxan.blogspot.com/2010/05/blog-post_9131.html

Μηδενικός σεβασμός από την Τουρκία προς το περιβάλλον και την ασφάλεια των κατοίκων και του περιβάλλοντος της ανατολικής μεσογείου

Ψήφισμα απέδωσε αντιπροσωπεία των κατοίκων της Ρόδου, στο Τουρκικό Προξενείο που βρίσκεται στο νησί της Ρόδου. Στο ψήφισμά τους, το οποίο απευθύνουν προς την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι κάτοικοι της Ρόδου καταγγέλουν την προκλητική και εχθρική προς την Ελλάδα και το περιβάλλον της ανατολικής Μεσογείου, τουρκική πυρηνική πολιτική.

Το ψήφισμα
Εμείς οι πολίτες της Ρόδου που συγκεντρωθήκαμε απόψε εδώ μπροστά στο Προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο μετά από πρόσκληση του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου διαμαρτυρόμαστε για την απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης να υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία για την κατασκευή του 1ου Πυρηνικού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα νότια παράλια της χώρας.
Οποιοσδήποτε πυρηνικός σταθμός αποτελεί σοβαρή απειλή που δε γνωρίζει σύνορα, ούτε κάνει διακρίσεις. Για το λόγο αυτό αμφισβητούμε έντονα την άποψη που θεωρεί αποκλειστικά κυριαρχικό δικαίωμα μιας χώρας να αποφασίζει για την εγκατάσταση πυρηνικών σταθμών στο έδαφός της. Δεν μπορεί να θεωρείται κυριαρχικό δικαίωμα μιας χώρας να υπονομεύει το Περιβάλλον, την Ανάπτυξη, την ίδια τη Ζωή των πολιτών άλλων χωρών.
Ειδικά για την -έτσι κι αλλιώς- εύφλεκτη περιοχή μας, που χαρακτηρίζεται από γεωπολιτική ρευστότητα, που υποφέρει από διακρατικές αλλά και εσωτερικές εντάσεις και συγκρούσεις, που παρουσιάζει αυξημένο κίνδυνο διασποράς ραδιενεργού υλικού και μεγάλη σεισμικότητα, το ρίσκο που αναλαμβάνεται είναι πολλαπλάσιο.
Δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο! Η ενημέρωση, η κινητοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών, καθορίζει την πορεία των εξελίξεων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την υποστήριξή μας στο Αντιπυρηνικό Κίνημα της Τουρκίας. Διεκδικούμε μαζί ένα μέλλον χωρίς πυρηνικά. Μπορούμε να το πετύχουμε. Η πυρηνική επιστροφή δεν είναι αναπόφευκτη!
Η πυρηνική ενέργεια δεν είναι ασφαλής, δεν είναι φτηνή, δεν είναι «πράσινη», γι αυτό και δεν μπορεί να αποτελεί λύση στο υπαρκτό ενεργειακό πρόβλημα και την κλιματική αλλαγή. Η απάντηση στο πρόβλημα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας σε όλους τους τομείς και η στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τον αγώνα για την εξάλειψη της πυρηνικής απειλής, για να έρθει πιο κοντά το κοινό όραμα των λαών της περιοχής να γίνει η Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή, Ζώνη Ειρήνης ελεύθερη από πυρηνικά και όπλα μαζικής καταστροφής. Να δώσουμε ελπίδα για βιώσιμη ανάπτυξη, χωρίς την απειλή πολέμων, χωρίς το φόβο οικολογικών καταστροφών και ανθρώπινων ολοκαυτωμάτων. Είναι το χρέος μας προς τη σημερινή και τις επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters