Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Τουρκικές αεροναυτικές ασκήσεις δυτικά της Κρήτης και νότια Πελοποννήσου και Κυθήρων!

Τουρκικές αεροναυτικές ασκήσεις και άσκηση έρευνας-διάσωσης δυτικά της Κρήτης (!) και νότια Πελοποννήσου και Κυθήρων (!!!) πρόκειται να διεξαχθούν στις 23/05 και τις 28/06 και μάλιστα με την σφραγίδα και την έγκριση του ελληνικού κράτους (ΥΠΑ), χωρίς όμως η Άγκυρα να δέχεται τα 10 ν.μ. του ΕΕΧ! Συγκεκριμένα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενέκρινε ΝΟΤΑΜ για συνδυασμένες ασκήσεις TASMO και SAR, εντός FIR Αθηνών. Την ίδια στιγμή ανάλογη άσκηση θα γίνει και στα ανατολικά της Κρήτης, ακριβώς στο μέσον της απόστασης Κρήτης-Κύπρου, νότια του Καστελόριζου και εκεί που εφάπτεται η ελληνική και η κυπριακή ΑΟΖ!Η έγκριση δόθηκε από ελληνικής πλευρά, από την ΥΠΑ, με την υποσημείωση ότι ο Εθνικός Εναέριος Χώρος βρίσκεται στα 10 ν.μ., αλλά οι Τούρκοι απέρριψαν και αυτή την υποσημείωση αναφέροντας σε απάντησή τους ότι τα ο ελληνικός ΕΕΧ είναι τα 6 ν.μ.! Η ελληνική πλευρά δεν επανήλθε με άρνηση έγκρισης κι έτσι θα δούμε τουρκικά μαχητικά, ελικόπτερα και πολεμικά πλοία να ασκούνται νότια της … Καλαμάτας και να παραβιάζουν τον εθνική εναέριο χώρο "στην πλάτη" των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων!

Σημειώνουμε ότι η μία άσκηση στα δυτικά της Κρήτης "εφάπτεται" των εθνικών χωρικών υδάτων. Οι ασκήσεις στα δυτικά σχηματίζουν ένα τραπέζιο που η μία του ακμή βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κρήτης, η άλλη δυτικά και η τρίτη νοτιοδυτικά των Κυθήρων και νότια της Πελοποννήσου.


Kαι κάτι άλλο, πιθανόν συμπτωματικό, πιθανόν όχι: Στις 23 Μαϊου ημέρα της πρώτης "δόσης" των ασκήσεων είναι η τέταρτη επέτειος από τον θάνατο του Κ.Ηλιάκη. Και η άσκηση γίνεται πολύ κοντά στη Σούδα, όπου ήταν και η βάση του Ηλιάκη...

Γιατί όμως η Άγκυρα αποφάσισε να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση;

 Οι λόγοι είναι κυρίως δύο: Η περιοχή που θα ασκηθούν οι τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις βρίσκεται στην έξοδο του κρίσιμου στρατηγικά διαύλου Κυθήρων-Κρήτης, που αποτελεί την δίοδο από τα Δαρδανέλλια και το Αιγαίο προς την Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο. Ο παρακάτω χάρτης που αποκαλύπτουμε δείχνει με περίγραμμα τις περιοχές των τουρκικών ασκήσεων.


Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην σοβιετικός στόλος της Μεσογείου διατηρούσε μέχρι το 1990 μόνιμο αγκυροβόλιο ανοικτά των Κυθήρων στα διεθνή ύδατα. Όποιος ελέγχει εκείνη την έξοδο ελέγχει ένα από τα δύο στρατηγικά «μονοπάτια» του Αιγαίου (το δεύτερο βρίσκεται μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου-Ρόδου) τα οποία ελέγχουν την έξοδο το ένα προς την δυτική και το άλλο προς την ανατολική Μεσόγειο. Έχει μεγάλη σημασία για τις τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις να γνωρίσουν έναν πιθανό χώρο επιχειρήσεων τους στο μέλλον.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι δυνάμεις που θα μετάσχουν στις ασκήσεις θα «διατρήσουν» το Αιγαίο από την μικρασιατική ακτή μέχρι νότια της Πελοποννήσου.

Προχωρούν σε μία προβολή ισχύος που δεν έχουν επαναληφθεί στο παρελθόν και «ψυχολογικά» δείχνουν ότι «μπορούν να φτάσουν οπουδήποτε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ακόμα και δυτικά της Κρήτης και νότια της Πελοποννήσου»!
Μάλιστα έτσι όπως διεξάγονται οι TASMO, δυτικά και ανατολικά της Κρήτης, ταυτοχρόνως, δείχνουν να θέλουν να δοκιμάσουν κάποιο σενάριο πολύ «ειδικό».

Ας δούμε τη NOTAM που εξέδωσε η ΥΠΑ για την έγκριση της τουρκικής άσκησης:

A0908/10 - TURKISH NAVY AND AIRFORCE WILL MAKE A WITHOUT FIRING TASMO AND
SEARCH AND RESCUE EXERCISE WITHIN ATHINAI FIR AS DESCRIBED BELOW:
1.- EXERCISE AREA (WITHOUT FIRING) : 351500N0225400E 351500N0215000E
351023N0215000E 344022N0225400E.
AWYS P32 (NEVIK-PIDAS), M728 (PIDAS-ANASA) AFFECTED.
VERTICAL LIMITS: 0-10000FT AMSL.
DATES AND TIMES: MAY 23 0745-1015, JUN 28 0745-1015.
2.- EXERCISE AREA (SEARCH AND RESCUE): 345300N0282200E
342000N0293200E 342000N0282400E.
AWYS A14 AND M872 (KAVOS-GUDIS) AFFECTED
VERTICAL LIMITS: 0-10000FT AMSL.
DATES AND TIMES: MAY 23 0745-1015, JUN 28 0745-1015.
3.- PROCEDURES FOR EXERCISE AIRCRAFT:
3.1.- EXERCISE AIRCRAFT SHALL FLY VFR AND SHALL DISPLAY NAVIGATION
AND ANTI-COLLISION LIGHTS CONTINUOUSLY.
3.2.- EXERCISE AIRCRAFT SHALL NOT AFFECT HELLENIC NATIONAL AIRSPACE
LESS THAN 10NM ACCORDING TO AIP-GREECE RAC 0-1, PARA 2.
3.3.- EXERCISE AIRCRAFT SHALL SUBMIT FLIGHT PLANS ACCORDING TO
AIP-GREECE, RAC 1-1.1, PARA 2.1.4.1.
3.4.- CONCERNING AERONAUTICAL AND MARITIME SAR OPERATIONS WITHIN THE
ATHINAI FIR BOUNDARIES, THE RCC RESPONSIBLE IS THE ATHINAI RCC-
PIRAEUS JRCC AND THEREFORE TRAINING MEANS ARE KINDLY REQUESTED TO
TAKE APPROPRIATE MEASURES TO AVOID PURPOSELESS ALERT OF SAR SERVICES.
00000FT
AMSL - FL100, DATES AND TIMES AS ITEM E, 23 MAY 07:45 2010 UNTIL 28 JUN 10:15
2010. CREATED: 13 MAY 10:43 2010

Σημειώνουμε και πάλι ότι η ΥΠΑ τροποποίησε την ΝΟΤΑΜ, ώστε να εκφράσει τις πάγιες θέσεις μας περί ΕΕΧ και σχεδίων πτήσεως, προφανώς κάνοντας την αναφορά με το σκεπτικό της πορείας των τουρκικών μαχητικών μέχρι (και από) τις περιοχές ασκήσεων, ειδικά για την TASMO η οποία θα είναι από την άλλη μεριά του Αιγαίου, καθώς οι περιοχές που δεσμεύονται από την Τουρκία απέχουν περισσότερο από 10 ν.μ. από τις ακτές της Κρήτης.

Σε «ευχαριστήρια» απάντηση προς την Ελλάδα που ενέκρινε τη ΝΟΤΑΜ η Τουρκία σήμερα απέρριψε δική μας ΝΟΤΑΜ για άσκηση στην Λήμνο στις 18/05 για τους συνήθεις λόγους: (αποστρατικοποιημένη):

"GREECE'S TREATY OBLIGATIONS PERTAINING TO THE DEMILITARIZED STATUS OF EASTERN AEGEAN ISLANDS UNDER 'THE 1914 SIX POWERS' DECISION AND ' THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY(WITH ITS ANNEX,THE CONVENTION RELATING TO THE REGIME OF THE STRAITS)'.LEMNOS MENTIONED IN THE NOTAM AT REFERENCE HAS A DEMILITARIZED STATUS.THUS LEMNOS MUST NOT BE INCLUDED IN ANY SCENERIO/CONCEPT OF ANY TRANING OR EXERCISE'. SFC - UNL".

Θα θέσει άραγε το θέμα αυτό στην αυριανή του συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρ.Τ.Ερντογάν ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...