Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΤΟ ΣΔΟΕ ψάχνει Άκη, Γιάννο, Σπήλιο

Την διερεύνηση των περιουσιακών στοιχείων και το ξεσκόνισμα του "πόθεν έσχες' τωνν πρώην υπουργών Άμυνας και των γενικών διευθυντών εξοπλισμών της τελευταίας δεκαετίας έχει ξεκινήσει το ΣΔΟΕ, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερδίας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα: "Σήμερα, πολλές από τις συμβάσεις αυτές αποτελούν αντικείμενο δικαστικής έρευνας. Από τις πιο τρανταχτές είναι η περίπτωση των γερμανικών υποβρυχίων.
Σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί από τη γερμανική Δικαιοσύνη, οι κατασκευάστριες εταιρείες κατέβαλαν μίζες τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ για να λάβουν το αυτοκρατορικό συμβόλαιο που σήμερα υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ.

Οπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», την προηγούμενη εβδομάδα στο στρατηγείο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έφτασε η σαφής εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου και τις εισαγγελικές αρχές: όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην προμήθεια αμυντικού υλικού από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 πρέπει να ελεγχθούν εξονυχιστικά και χωρίς καμία εξαίρεση.

Οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ έχουν πλέον το πράσινο φως να ελέγξουν τους πρώην υπουργούς Εθνικής Αμυνας του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. κυρίους Ακη Τσοχατζόπουλο (από τα τέλη του 1996 μέχρι τον Οκτώβριο του 2001), Γιάννο Παπαντωνίου (από το 2001 μέχρι τον Μάρτιο του 2004), Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο (από το 2004 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2006).

Ωστόσο, ο έλεγχος δεν θα σταματήσει στους πρώην πολιτικούς προϊστάμενους του Πενταγώνου. Στο μικροσκόπιο θα μπουν επίσης οι επιτελάρχες και οι γενικοί διευθυντές Εξοπλισμών των τεσσάρων πρώην υπουργών, δηλαδή οι Γιάννης Σμπώκος, Αντώνης Κάντας, Γιώργος Κολίρης, Σπύρος Τραυλός, Γιώργος Ζορμπάς και Βαγγέλης Βασιλάκος.

Στο στόχαστρο μπαίνουν εκατοντάδες αξιωματικοί του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, οι οποί-οι ως μέλη επιτροπών έδωσαν το πράσινο φως για την προμήθεια των συγκεκριμένων αμυντικών συστημάτων.

Πρόκειται για τους στρατιωτικούς που μετείχαν στις επιτροπές καθορισμού προδιαγραφών, στις επιτροπές διαγωνισμού, στις επιτροπές διαπραγματεύσεων και στις επιτροπές παραλαβών.


Οι προδιαγραφές που ζητούν τα Επιτελεία να έχει κάθε οπλικό σύστημα εγκρίνονται από τις οικείες Διευθύνσεις (π.χ., η προμήθεια αρμάτων περνάει από τη Διεύθυνση Τεθωρακισμένων και η προμήθεια πυροβόλων από τη Διεύθυνση Πυροβολικού) και στη συνέχεια από την ιεραρχία, δηλαδή τα ανώτατα συμβούλια του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας.


Οπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», αφετηρία της έρευνας θα είναι η περίφημη


παραγγελία των τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων που δόθηκαν επί υπουργίας του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου στη HDW και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ).


Υπενθυμίζεται ότι ήδη εκείνη την εποχή τα ΕΝΑΕ είχαν αγοραστεί από τη γερμανική εταιρεία HDW. Όμως επειδή και πριν από την παραγγελία των υποβρυχίων η Ελλάδα είχε προχωρήσει σε μεγάλο αριθμό παραγγελιών οπλικών συστημάτων, το ΣΔΟΕ ενδέχεται να επεκτείνει την έρευνά του στα έτη πριν από το 2000."

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters