Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Σάββατο, 8 Μαΐου 2010

Έν Αμύνη

Πηγή: Greek National Pride

ΤΕΛΙΚΑ, φαίνεται η κρίση, για να μην πούμε τίποτε άλλο, μας χτύπησε στο κεφάλι. Από τη μία έχουμε τον νομάρχη Χίου να μη βλέπει κανένα πρόβλημα, ακόμη και σε περίπτωση που στα νησιά εγκατασταθούν ως μόνιμοι κάτοικοι οι Τούρκοι, όπως απεκάλυψε την περασμένη εβδομάδα το DefensenetΑπο την άλλη, Έλληνας δήμαρχος φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δηλώνει ότι τελικά δεν τρέχει και τίποτε, δημοκρατία έχουμε, όταν κάτοικοι της Ελευσίνας τού κατήγγειλαν ότι οι Γκρίζοι Λύκοι  έστησαν -τελείως ανενόχλητοι και φανερά- γραφεία, και δη σε ισόγειο του Δήμου του, ώστε να μπορούν να βλέπουν όλοι τις γνωστές σημαίες τους με τα τρία αστροφέγγαρα. Τούτο δε σε μία περιοχή, η οποία φιλοξενεί ήδη δύο τζαμιά.

□ ΣΤΑ BLOGS βλέπει κανείς να έχει πλημμυρίσει ο τόπος από βίντεο από διάφορες εκδηλώσεις των Τούρκων στη Θράκη, με τους εκπροσώπους των ελληνικών Αρχών και κομμάτων να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον με μία εμετική δουλικότητα έναντι του Τούρκου προξένου -και όχι μόνο- για το ποιος θα πει τα καλύτερα λόγια, τη στιγμή που όδευε για τις φυλακές ο Τούρκος «φωτογράφος» της μειονότητας που καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για κατασκοπία εις βάρος της Ελλάδος.


□ Σ ΤΙΣ 2 ΜΑΪΟΥ ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Λ Δρούτσας, απαντώντας σε ερώτημα που του τέθηκε από το ακροατήριο στο συνέδριο του «Economist», για το θέμα της αμοιβαίας μειώσεως των αμυντικών δαπανών από τις δύο πλευρές του Αιγαίου (το οποίο κατάφεραν να μας περάσουν τεχνηέντως οι Τούρκοι), απάντησε ότι «αυτό είναι το όραμα και ο υπέρτατος στόχος της εξωτερικής πολιτικής» της χώρας. Τελικά, αυτός δεν ξέρει καν σε ποία χώρα βρίσκεται και κυρίως με ποία χώρα συνομιλεί…


□ ΣΤΙΣ 3 ΜΑΪΟΥ είχαμε μία νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας ορισμένων ένστολων, στο Μοναστηράκι αυτή τη φορά, που ευτυχώς έγινε χωρίς παρατράγουδα. Το ευτύχημα ήταν ότι αυτή τη φορά δεν είχαμε καμία άστοχη δήλωση του ΥΕΘΑ κ. Βενιζέλου, που όμως θα πρέπει να προβληματισθεί σοβαρά με την κατάσταση που επικρατεί στο στράτευμα…


□ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΪΟΥ είχαμε μία ακόμη προκλητική ενέργεια των Τούρκων, όταν σχηματισμός τους από 6 F-16 (από ένα σύνολο εισήλθε σε δεσμευμένη, λόγω ασκήσεως του Π.Ν., περιοχή και δεν απεχώρησε παρά μόνο, αφού ενεργοποιήθηκε η περίφημη «κόκκινη γραμμή» (δεν τη βαφτίσανε για πλάκα έτσι) μεταξύ Λάρισας και Εσκί Σεχίρ.


□ Μία ΜΙΚΡΗ επίδειξη «τσαμπουκά», έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, λίγο πριν από την εδώ άφιξη του πρωθυπουργού Ερντογάν και της μισής περίπου κυβερνήσεώς του.


□ Από ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ εβδομάδα, όμως, μην ανησυχείτε, γιατί στοιχηματίζουμε ότι οι Τούρκοι θα φρονήσουν να δημιουργήσουν ένα τόσο θερμό κλίμα, που θα κάμψει τις αντιστάσεις και των πλέον δύσπιστων για τις αγνές και φιλικές προθέσεις των Τούρκων. Βάλτε και την κουστωδία των Τούρκων επιχειρηματιών που θα συνοδεύουν τον Τούρκο πρωθυπουργό, που αναμένεται να κλείσουν αρκετές δουλειές με τους ενδεείς και απελπισμένους δικούς μας, και, αν δεν μας πάρουν τα σώβρακα (μετά συγχωρήσεως βέβαια), να μη με λένε… στήλη.


□ Το ΜΟΝΟ ΠΑΡΗΓΟΡΟ που μάθαμε την περασμένη εβδομάδα ήταν ότι ο δραστήριος επιχειρησιακός υποδιοικητής της ΕΥΠ Φώτης Παπαγεωργίου κατάφερε αυτό που δεν είχε καταφέρει να κάνει κανένας από τους προκατόχους του και όλους τους προηγούμενους διοικητές της: να «μαντρώσει» συγκεκριμένο στέλεχος της υπηρεσίας του, οι πληροφορίες για την περίεργη δραστηριότητα του οποίου είχαν φτάσει στα αυτιά ακόμη και των πλέον άσχετων με την ΕΥΠ. Ένα σημαντικό βήμα για την εξυγίανση της ζωτικής αυτής υπηρεσίας, που ελπίζεται να βρει κάποτε τον δρόμο της…

ΠΗΓΗ : ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΣΕΛ 32

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...