Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Spiegel: Ο τουρκικός Στρατός συνεργάζεται με τους Τούρκους δουλεμπόρους στον Έβρο


Προσπαθώντας να εξετάσουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στον Έβρο Γερμανοί ρεπόρτερ επισκέφθηκαν το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο, κοντά στη Νέα Βύσσα ενώ επισκέφτηκαν και την Ανδριανούπολη όπου συνάντησαν ένα Τούρκο διακινητή. Το ρεπορτάζ των Γερμανών δημοσιογράφων αναφέρεται διεξοδικά στις προσπάθειες των ελληνικών αρχών καθώς και της FRONTEX να ελέγξουν τα σύνορα. Επιπρόσθετα παρουσιάζεται η κατάσταση των παράνομων μεταναστών καθώς επίσης και το προφίλ των δουλεμπόρων που βοηθούν τους λαθρομετανάστες να περάσουν τα σύνορα.
Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι συνάντησαν στην Ανδριανούπολη έναν Τούρκο δουλέμπορο, ο οποίος εξηγεί αναλυτικά πως περνάει τους λαθρομετανάστες από τα ελληνικά σύνορα. Σύμφωνα με τους Γερμανούς δημοσιογράφους του Spiegel, ο Τούρκος διακινητής τους εξήγησε ότι για να περάσει τους λαθρομετανάστες συνεργάζεται με τα τουρκικά συνοριακά φυλάκια.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «Ολόκληρο το πακέτο κοστίζει για τους πελάτες μου μέχρι και 10.000 ευρώ, εξαρτάται πόσο μακριά είναι η χώρα προέλευσης του πρόσφυγα. Ο καιρός δεν παίζει κανένα ρόλο στη διάβαση των συνόρων», και συνεχίζει ο δουλέμπορος, «αλλά οι υπηρεσίες στο συνοριακό τουρκικό στρατόπεδο. Οι αξιωματικοί είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και πολύ ακριβοί. Συνεργαζόμαστε με τους υπαξιωματικούς και το κατώτερο προσωπικό. Εκείνοι μας ενημερώνουν ποιος και που κάνει βάρδια και που είναι οι έφοδοι».
Με βάση τα λεγόμενα του Τούρκου διακινητή φαίνεται ότι η συνεργασία με το τουρκικό Στρατό είναι καλή. Οι απλοί Τούρκοι στρατιώτες αρκούνται και σε ένα καρτοκινητό. Αξίζει πάντως να επισημανθεί η ταρίφα του Τούρκου διακινητή η οποία είναι 200 ευρώ από κάθε λαθρομετανάστη για την απλή μεταφορά με βάρκα μέσω του Έβρου στην Ελλάδα και 600 ευρώ για την μεταφορά των παράνομων μεταναστών μέχρι και την εθνική οδό εντός της ελληνικής επικράτειας.
Στην καλύτερη περίπτωση ο δουλέμπορος περνάει 650 λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. Το ερώτημα που τίθεται μετά από αυτό το δημοσίευμα είναι απλό. Αφού λίγο πολύ αυτά τα στοιχεία είναι γνωστά γιατί η τουρκική πλευρά συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι καταβάλει προσπάθειες για την αναχαίτιση του παράνομου μεταναστευτικού κύματος προς την Ευρώπη όταν ο "σιδηρά πειθαρχημένος" τουρκικός Στρατός συνεργάζεται με τους δουλεμπόρους.
Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν αξιοποιεί τα στοιχεία αυτά στην ΕΕ και στις διαπραγματεύσεις της με την Τουρκία. Γιατί με λίγα λόγια πιστεύουμε ως Ελλάδα στις υποσχέσεις που ανέξοδα μας δίνει η Τουρκία και δεν πιέζουμε περισσότερο ώστε να συνδεθεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ με τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης από την γειτονική χώρα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...