Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Τούρκοι στρατηγοί μεθόδευαν νέα κρίση στο Αιγαίο

Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα για την πολιτική εκτροπή που προετοίμαζε στη γειτονική Τουρκία μερίδα σκληροπυρηνικών στρατηγών, με άλλοθι μια ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης «Βαριοπούλα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στρατηγοί, τον Νοέμβριο του 2002, λίγες μόλις ημέρες αφότου ανέλαβε την εξουσία το σημερινό κυβερνών κόμμα, σχεδίαζαν την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, βάσει ενός σχεδίου υπό την κωδική ονομασία «Suga».
Το σχέδιο αυτό παρουσιάζει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς οι συμμετέχοντες στη «Βαριοπούλα» μεθόδευαν την πρόκληση τεχνητής κρίσης στο Αιγαίο, μέσω «θερμών επεισοδίων».


Σε πρώτο ρόλο το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό


Όπως προκύπτει από τα νέα ντοκουμέντα, σημαίνοντα ρόλο στο σχέδιο «Suga» θα διαδραμάτιζε ο τότε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Ozden Ornek, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την επιχείρηση «Βαριοπούλα».

Βάσει του «Suga», ο ρόλος του ναυάρχου Ornek θα αναβαθμιζόταν σε τέτοιο βαθμό, ώστε αμέσως μόλις θα ξεκινούσε ένα νέο θερμό επεισόδιο με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, θα παρακάμπτονταν αντίστοιχα ο ρόλος του τουρκικού Γ.Ε.ΕΘ.Α., ως υπευθύνου για τις οδηγίες εμπλοκής – απεμπλοκής σε μάχη.Όπως συμβαίνει στα Γενικά Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλο τον κόσμο, οι οδηγίες εμπλοκής ή απεμπλοκής δίνονται μόνον κατόπιν εντολής του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Οι οδηγίες αυτές προβλέπουν συγκεκριμένα ότι απαγορεύεται η εμφάνιση ενόπλων στο κατάστρωμα πολεμικού πλοίου, οι προκλητικές μανούβρες, η χρήση πυρός, όπως και οποιαδήποτε άλλη εχθρική συμπεριφορά, εφόσον δεν υπάρξει ανάλογη εντολή από το ΓΕ.ΕΘ.Α..

Με άλλα λόγια, το σχέδιο «Suga» προέβλεπε την πραξικοπηματική μεταβίβαση όλων των κρισίμων εξουσιών του τουρκικού ΓΕ.ΕΘ.Α. προς τον Α/ΓΕΝ..

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...