Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

Συμβούλιο Ευρώπης: ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ η Τουρκική μειονότητα στα Δωδεκάνησα. ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο ΜΥΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΩ

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο ΜΥΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΩ


Η Επιτροπή Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε ομόφωνα την έκθεση του Ελβετού βουλευτή κ. Α. Γκρός για την κατάσταση των «Ελλήνων υπηκόων που έχουν υπόβαθρο Tουρκικής κουλτούρας» των Νησιών Ρόδου και Κω.


Ο εισηγητής αναφέρεται σε « Έλληνες πολίτες που έχουν υπόβαθρο Τουρκικής κουλτούρας» και όχι Τουρκική μειονότητα, όπως ζητά η Τουρκία. Ο κ. Γκρος επισκέφθηκε τα Νησιά συνομίλησε με τους Μουσουλμάνους κατοίκους , οι οποίοι.... δήλωσαν ότι είναι υπερήφανοι που είναι Έλληνες πολίτες , ζουν ελεύθερα, εργάζονται και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Ο Ελβετός βουλευτής δεν παρέλειψε να συγχαρεί την Ελλάδα για την προστασία των ιστορικών μνημείων χωρίς καμία διάκριση. Τέλος, στην Έκθεσή του κάνει σύγκριση των Μουσουλμάνων κατοίκων της Ρόδου και της Κω με τους Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου και καταλήγει:
«Οι πρώτοι ζουν σε απόλυτα ικανοποιητικές συνθήκες ενώ οι δεύτεροι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα». Εμείς θέλουμε να προσθέσουμε ότι οι πρώτοι ζουν στην Ελλάδα επειδή το επιθυμούν και χωρίς να τους προστατεύει καμία διεθνής συνθήκη, ενώ οι δεύτεροι εκδιώχθηκαν από τη γενέτειρά τους , παρόλο ότι προστατεύονται από τη Συνθήκη της Λοζάννης. Βέβαια, οι Τούρκοι δεν θα ησυχάσουν μέχρι να πετύχουν τον στόχο τους. Μετά την ομόφωνη έγκριση της Έκθεσης, οι Τούρκοι βουλευτές είχαν το θράσος να ζητήσουν από την Επιτροπή να πραγματοποιήσει και δεύτερη επίσκεψη στη Ρόδο και στην Κω για να μελετήσει καλύτερα τα πράγματα!

Ευχαριστώ τον φίλο Γιώργο για το e-mail

ΠΗΓΗ
http://e-rodios.blogspot.com/2010/12/blog-post_1352.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...