Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009
ΕΝΩ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΦΟΥΣΚΩΤΑ
Πρόβλημα επιβίωσης στο Αγαθονήσι, λόγω ισχυρών ανέμων

Tης Μαριας Δεληθαναση

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται το ακριτικό Αγαθονήσι, εξαιτίας του εγκλωβισμού 75 παρανόμως εισερχομένων μεταναστών και προσφύγων επί του εδάφους του. Οι περίπου 70 μόνιμοι κάτοικοι της άνυδρης βραχονησίδας και οι 75 πεινασμένοι αλλοδαποί αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, στο αποκλεισμένο -λόγω των οκτώ μποφόρ- νησάκι, καθώς τα εφόδια σε τρόφιμα και νερό δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία σοβαρών εντάσεων και η επαπειλούμενη έκρηξη σοβαρών επεισοδίων. Ο κοινοτάρχης κ. Ευ. Κόττορος και οι τρεις αστυνομικοί που βρίσκονται στο νησί είχαν ειδοποιήσει από την πρώτη ημέρα τις αρμόδιες προϊστάμενες αρχές. Τελικά, με προσωπική παρέμβαση χθες του υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλου γίνονται προσπάθειες να βρεθεί πλοίο για να μεταφερθούν οι αλλοδαποί.

Με φουσκωτά

«Με ανησυχεί πάρα πολύ το γεγονός ότι ενώ τα πλοία της γραμμής δεν πλησιάζουν, λαθρομετανάστες φθάνουν συνέχεια με φουσκωτά», σημειώνει στην «Κ» ο κ. Κόττορος και προσθέτει με βαθύτατη αγωνία: «Πέρσι είχαν επιβιβασθεί στο νησί 28 άνθρωποι τον Ιανουάριο και 15 τον Φεβρουάριο. Φέτος, με δυσκολότερες καιρικές συνθήκες το πρώτο δίμηνο έχουν φθάσει 351 άτομα. Τι θα γίνει όταν βελτιωθεί ο καιρός; Οι διακινητές έχουν καταλάβει ότι το Αγαθονήσι είναι αφύλακτο και στέλνουν κόσμο συνέχεια».

Σε ό,τι αφορά την κοινωνική ένταση που κλιμακώνεται σημειώνει: «Οι άνθρωποι δεν έχουν άγριες διαθέσεις, αλλά τίθεται ζήτημα επιβίωσης. Οταν ο άνθρωπος πεινά και κρυώνει, το μυαλό του θολώνει». Στον αποθηκευτικό χώρο του συνεταιρισμού, όπου βρίσκουν καταφύγιο οι λαθρομετανάστες, χωρούν μόλις 20 άτομα. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν ξεσπάσει έριδες μεταξύ Αφγανών, Πακιστανών, Σομαλών και Παλαιστινίων για το ποια εθνική ομάδα θα φιλοξενηθεί στο υποτυπώδες κατάλυμα.

Κτυπούν τις νύχτες τις πόρτες των σπιτιών, ζητώντας βοήθεια. «Σε προηγούμενες περιπτώσεις είχα κρίνει συμπολίτες μου», προσθέτει ο κ. Κόττορος. «Αυτή τη φορά, όμως, όλοι έχουν ανοίξει τις πόρτες των σπιτιών τους. Από το υστέρημά μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους. Και εμείς άνθρωποι είμαστε»…

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Πηγή:http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_28/02/2009_305304

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters