Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

250 Λαθρομετανάστες με την βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ διέρηξαν και κατέλαβαν το κτίριο της Νομικής προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές. Φυσικά το κράτος απών...

Σε απεργία πείνας(την ίδια με των Ιρανών στα προπύλαια που μετά από δύο μήνες σχεδόν είναι ίσως και πιό γεμάτοι απο πρίν την απεργία) κατεβαίνουν από αύριο 300 μετανάστες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη(ποιός άραγε τα σκάει;), ζητώντας τη νομιμοποίησή τους και την ίση μεταχείρισή τους -σε επίπεδο πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων- με τους με τους Έλληνες εργαζόμενους.(ΓΙΑΤΙ;;; Για να εκληματούν περισότερο; Για να θέλουν ισλαμικά χαλιφάτα; Για να οργανώσουν καλύτερα το παραεμπόριο με τα δις κερδών; Για να φέρουν τον τόπο πολλούς αιώνες πίσω;;; Και χιλιάδες άλλα γιατί...)  Εν... τω μεταξύ, διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει η εγκατάστασή τους στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Οι μετανάστες, που έφτασαν χθες στο λιμάνι του Πειραιά από τα Χανιά, προέρχονται κυρίως από αραβόφωνες χώρες της Βόρειας Αφρικής και εργάζονται ως επί το πλείστον σε αγροτικές δουλειές και οικοδομές. Όπως υποστηρίζουν, ζουν «στο σκοτάδι της παρανομίας, σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης της εργασίας τους» και τονίζουν χαρακτηριστικά: «προτιμάμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς». (Αυτό είναι αδιάφορο με την νομιμότητα. Δεν τους κάλεσε ΚΑΝΕΝΑΣ να έρθουν, η χώρα δεν μπορεί να τους συντηρήσει και το κυριότερο δεν είναι διαθετημένοι να αλάξουν και να ενσωματωθούν...μια βόλτα στα γκέτο τους θα πείσει και τον πιο δύσπιστο...αλλά λίγη κλάψα και μια δακρύβρεχτη ανακοίνωση πάντα κάτι αφήνει άλλωστε τους δασκαλεύει καλά το συνάφι)

Οι μετανάστες, και άνθρωποι που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς αυτούς, μεταφέρθηκαν στο χώρο του πεζόδρομου της οδού Μασσαλίας στη Νομική Σχολή, σημείο που θα αποτελέσει το κέντρο της κινητοποίησης, ενώ τμήμα των απεργών έφυγε για την Θεσσαλονίκη.(Δηλαδή μας λένε με λίγα λόγια ότι ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞYΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΑ ΨΗΦΑΛAΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΔΩΔΙΜΑ ΠΑΤΩΣΑΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ)

Παράλληλα, ομάδα εθελοντών από τους «Γιατρούς του Κόσμου» και την ΕΙΝΑΠ θα τους παρακολουθεί σε καθημερινή βάση για τυχόν προβλήματα που θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας.(ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ... ΡΕ ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ;;;) 

Οι μετανάστες θα δώσουν αύριο συνέντευξη Τύπου στη Νομική Σχολή Αθηνών (Και να πουν ξεκαθαρα ποιος τους υποκινεί...). Σε ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης» αναφέρεται ότι η απεργία πείνας «αποτελεί απάντηση στην κρατική επιχείρηση διαίρεσης των εργαζομένων, εξαίρεσης δικαιωμάτων, κοινωνικού αποκλεισμού και ρατσισμού».


«Η εξαθλίωση ενός τμήματος της κοινωνίας προαναγγέλλει την εξαθλίωση και άλλων. Γι' αυτό η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των μεταναστών είναι αγώνας για τα δικαιώματα όλων μας», τονίζεται.(Οι λαθρομεταναστες δεν ειναι τμημα της κοινωνίας. ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΛΕΘΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΟΛΑΓΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΕΝ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΑΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ) 

Αντιδράσεις για την εγκατάσταση στη Νομική

Οι 250 που ξεκινούν την απεργία πείνας στην Αθήνα θα διαμείνουν στο παλιό κτίριο της Νομικής Σχολής, ώστε να μην τίθεται ζήτημα παρακώλυσης των φοιτητών στην παρακολούθηση των μαθημάτων τους, καθώς το συγκεκριμένο κτίριο δεν χρησιμοποιείται πλέον για τις ανάγκες της Σχολής. (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΚΆΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ...)

Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο έγινε η «εγκατάσταση» στο κτίριο έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Η φοιτητική παράταξη ΠΑΣΠ καταγγέλλει μέλη της νεολαίας Συνασπισμού και της φοιτητικής της παράταξης, διότι «αποφάσισαν με το 'έτσι θέλω' και δίχως καμία νομιμοποίηση να εγκαταστήσουν στο κτίριο της Σχολής 250 μετανάστες, που αιτούνται νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις».


Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αδιαφόρησαν προκλητικά για την απόφαση της Κοσμητείας της Νομικής, που απέρριψε το εν λόγω αίτημα από την περασμένη εβδομάδα.

Η παράταξη εκφράζει την αλληλεγγύη της στους μετανάστες, ωστόσο τονίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως κάποιοι επιμένουν να αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη με όρους μικροκομματικής σκοπιμότητας».

Η ΔΑΠ διαφωνεί με την κατάληψη του κτιρίου και επισημαίνει: «Υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι τα μέλη της φοιτητικής παράταξης ΑΡ.ΕΝ. και εξωπανεπιστημιακές ομάδες υποστηριζόμενες από τον Συνασπισμό, οι οποίοι χωρίς καμία άδεια εισέβαλαν στο νέο κτίριο, έσπασαν τις ενδιάμεσες πόρτες και κατέλαβαν το κτίριο της Σόλωνος εγκαθιστώντας στρώματα και λοιπά είδη.»


Ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη. «Οι γνωστοί-άγνωστοι κατ' επάγγελμα παρανομούντες, της μηδενιστικής Αριστεράς, έπιασαν πάλι δουλειά: Αυτή τη φορά μετέφεραν -εντελώς ανενόχλητοι- γύρω στους 160 λαθρομετανάστες από την Κρήτη.
» Με πρόσχημα δε, τη δήθεν ευαισθησία τους για τον ανθρώπινο πόνο, διέρρηξαν τη Νομική Σχολή, κατέλαβαν παρακείμενο ιστορικής αξίας κτίριο, το έκαναν γυαλιά-καρφιά, εγκατέστησαν στρώματα και παπλώματα και το μετέτρεψαν σε χάνι κάνοντας επίδειξη τζάμπα φιλοστοργίας.
» Όλα αυτά στην πλάτη των φορολογουμένων, οι οποίοι πληρώνουν το λογαριασμό, αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας και των φοιτητών που βλέπουν τα ΑΕΙ να απαξιώνονται ακόμη πιο πολύ.
» Ο ελληνικός λαός βλέπει με αυξανόμενη οργή τα γεγονότα, τον πλήρη εξευτελισμό του πανεπιστημιακού ασύλου και την ανοχή στην ανομία. Η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά αδράνησε και κρύφτηκε από τις ευθύνες της. Επιτέλους, ας τις αναλάβει και ας δράσει άμεσα αποκαθιστώντας την ομαλή λειτουργία της Σχολής.»

ΠΗΓΗ: http://eglimatikotita.blogspot.coml/ 

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ: PATMOS-ISLAND BLOG

1 σχόλιο:

  1. Αν η Μπακογιαννη που ειναι βουλευτης,προβαινει μονο σε δηλωσεις και οχι σε ενεργειες,εμεις οι απλοι πολιτες τι να κανουμε?δεν παμε καθολου καλα.θεατρο του παραλογου εχουμε γινει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...