Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Ρότα για Αιγαίο από την αμερικανική RCC

Πηγή

Να δρομολογήσουν πλοία τους στο Αιγαίο και να επενδύσουν στα λιμάνια που θα προσεγγίζουν, προτίθενται αμερικανικές εταιρείες κρουαζιερόπλοιων, ανταποκρινόμενες σε πρόταση του προέδρου του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτη για συνεργασία, από την οποία εκτιμάται ότι θα προκύψει, ετησίως, όφελος 400 εκατ. ευρώ για την εθνική μας οικονομία.


Την πρόταση αποδέχτηκε ήδη η Royal Caribbean Cruises (RCC), η οποία με στόλο 38 πλοίων, συνολικά 90.000 κλινών, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών κρουαζιέρας στον κόσμο και απασχολεί 1.000 Ελληνες ναυτικούς (κυρίως αξιωματικούς).


Τη συνεργασία προανήγγειλε ο κ. Ανωμερίτης, ο οποίος χθες σε πολύωρη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της RCC για την Ευρώπη John Fox,τον ενημέρωσε για τα επενδυτικά προγράμματα του ΟΛΠ προς αναβάθμιση του Terminal επιβατών και της Ακτής Ξαβερίου, προτείνοντας συμμετοχή της αμερικανικής εταιρείας -συμβουλευτικά και ενεργητικά- στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού των λιμενικών εγκαταστάσεων υποδοχής κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο αντιπρόεδρος της RCC (εδρεύει στο Μαϊάμι των ΗΠΑ) συμφώνησε στη συνεργασία, εκδηλώνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκτός της δρομολόγησης κρουαζιερόπλοιων (θα φέρουν ευρωπαϊκή σημαία) και για επενδύσεις στα λιμάνια που θα προσεγγίζουν.


Ο αντιπρόεδρος της RCC είχε συνομιλίες και με την υπουργό Οικονομίας - Ανταγωνιστικότητας - Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, ίσως δε συναντηθεί και με εκπροσώπους της ΠΝΟ, οι οποίοι αντιδρούν να χρησιμοποιείται από τα αμερικανικά κρουαζιερόπλοια (και με ευρωπαϊκή σημαία) ως αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά, απαιτώντας και πρόσθετη ναυτολόγηση Ελλήνων ναυτικών, κάτι που δεν προβλέπεται όμως από το κοινοτικό δίκαιο.


Το 2008 επισκέφθηκαν την Ελλάδα με κρουαζιερόπλια 4.269.000 τουρίστες, αναδεικνύοντας τη χώρα μας ως δεύτερο προορισμό κρουαζιέρας μετά την Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...