Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ξεκινά νέα Βαυαροκρατία: Στέλνουν εκτελεστικό Επίτροπο οι Γερμανοί!

Η νέα βαυαροκρατία μόλις 180 χρόνια μετά την έναρξη της προηγούμενης που σημάδεψε ανεξίτηλα της μοίρα της απελευθερωμένης Ελλάδας, επιστρέφει ξανά με την έλευση του Γερμανού Χόρστ Ραϊχενμπαχ, ως επικεφαλή της άτυπης πραγματικής κυβέρνησης της χώρας, ενός μικτού κλιμακίου βορειοευρωπαίων υπαλλήλων της ΕΕ οι οποίοι θα είναι ιεραρχικά ανώτεροι από την ελληνική κυβέρνηση κια θα αποφασίζουν εφεξής για τις τύχες του Έθνους. Αυτή θα είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα των δανείων σπό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο που πιάνει δουλείά του κλιμάκιο στην Ελλάδα. Η συμφωνία για την έλευση του Χόρστ Ραϊχενμπαχ έγινε κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών όπου αποφασίστηκε από τους Ευρωπαίους και εν συνεχεία ανκοινώθηκε στην Γιώργο Παπανδρέου ότι θα εγκατασταθεί στην Ελλάδα ένα κλιμάκιο το οποίο θα έχει όχι απλώς ελεγκτικές, αλλά και εκτελεστικές αρμοδιότητες.
Σε περίπτωση που υπάρχει άρνηση εκτέλεσης των εντολών του κλιμακίου, τότε αυτόματα θα κόβεται η ροή χρήματος (προς τις τράπεζές τους, αλλά με την εν συνεχεία απειλή χρεοκοπίας της Ελλάδας).
Η πρόταση ήταν του Μπαρόζο και ήρθε ως αντιστάθμισμα της απαίτησης των βορειοευρωπαίων να υποθηκεύσουν, ελληνικά εδάφη και μνημεία για να δώσουν το δάνειο! Και όλα αυτά τα δέχθηκε η ελληνική αντιπροσωπεία, ακόμα και να μιλάνε για εμπράγματες εγγυήσεις εδαφών και μνημείων και να καταλήγουν σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, αντί ο πρωθυπουργός να κτυπήσει τη γροθιά στο τραπέζι και αν απειλήσει με ολική στάση πληρωμών!
Στην τοποθέτηση του Χόρστ Ραϊχενμπαχ αναφερόταν και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόϊμπλε όταν μιλούσε για περιορισμότης ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Και ο Γ.Παπανδρέου του έδινε "χαστούκι", ενώ είχε δεχθεί τη νέα "κυβέρνηση"!
Ο Γερμανός επίτροπος Ραϊχενμπαχ στην Αθήνα και η ομάδα του εγκαθίσταται σε ρόλο τοποτηρητή του συνόλου της ελληνικής κυβέρνησης μια ομάδα Ευρωπαίων τεχνοκρατών που θα ελέγχουν σημείο προς σημείο την λειτουργία της κυβέρνησης. Δν θα έχει στη δικαιοδοσία της μόνο την επιτάχυνση εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων όπως έλεγε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα, και θα αναφέρεται αποκλειστικά στους Μπαρόζο και Ρεν έχοντας τη δυνατότητα ακόμα και να διακόπτουν την πορεία δανεισμού της Ελλάδας, εφόσον θεωρήσουν ότι συντρέχει λόγος και δεν εκτελούνται αυτά που ζητάνε!


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Χάρρυ Κλυνν: Είμαστε Έλληνες ρε; Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και...Η αποτρόπαια σφαγμένη από τη «σοσιαλιστική» μάχαιρα του αρχιμειοδότη, Πατρίδα… ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ…. ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΑΤΑΙΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ…




Γιώργος Α. Παπανδρέου: «H ανάγκη σοβαρής περιφερειακής και παγκόσμιας διακυβέρνησης γίνεται αίτημα της εποχής» 
Είμαστε Έλληνες ρε; 

Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και ανεχόμαστε αυτόν τον αρχιηλίθιο, αυτό το πολιτικό ξέρασμα, αυτό το σκατό, να μας πουλάει ως φτηνιάρικο εμπόρευμα δεκάρας στους πάγκους των τοκογλύφων, να μας υβρίζει, να μας εκβιάζει, να μας απειλεί, να μας ξευτελίζει, να μας προκαλεί… 
Έχουμε μέσα μας αίμα; Μας έχει απομείνει στάλα φιλότιμου, ευθιξίας και παλικαριάς; 
Αφού είμαστε ανάξιοι πραγματικής επανάστασης, ανίκανοι να εξεγερθούμε και να στείλουμε στο διάολο το προδοτικό σινάφι του αρχισυνωμότη πράκτορα της παγκοσμιοποίησης, προτιμότερη είναι η ομαδική αυτοκτονία από τον καθημερινό θάνατο και εξευτελισμό… 

Ναι ρε… Απομεινάρια Ελλήνων είμαστε, θρασύδειλα ανθρωπάκια της ξευτίλας και της καρπαζιάς έτοιμοι να συμβιβαστούμε έναντι πινακίου φακής με τον βιαστή μας!
Διεφθαρμένα ανθρωπάκια που φτάσαμε στην εσχατιά της ανυποληψίας, γιατί ενώ τα μάτια μας πιστεύουν μόνο αυτά που βλέπουν, τα αυτιά μας ακούνε μόνο αυτά που τους υπόσχονται…
Αυτό το γελοίο πλαδαρό ιδεολογικό μίασμα, αυτή η μάστιγα που λέγεται Γ.Α. Παπανδρέου είχε το σθένος, με τις πλάτες των ξένων βέβαια, να εφαρμόσει στην ψύχρα πολιτικές και πρακτικές που δε θα αποτολμούσε ούτε κατά διαφάνεια να εφαρμόσει άλλος πολιτικός.
Αυτό το σίχαμα ξεδιάντροπα πλέον τάσσεται αναφανδόν υπέρ της παγκοσμιοποίησης και έχει το θράσος δημόσια και με κάθε ευκαιρία να το διαδηλώνει!
Αυτό το άδειο τσουβάλι έχει την ψυχή να μας προγκίζει κι εμείς, κότες λειράτες, αναλωνόμαστε σε απεργίες εκτονωτικού χαρακτήρα, πορείες του κώλου, γιαουρτοεκτονώσεις, συζητήσεις «στα λόγια να βρισκόμαστε» και εξατμισμένες πλατειοσυνάξεις αγανακτισμένων στα λόγια… και σφάξε μας Πασά μου να αγιάσουμε!
Πάρτε τις πέτρες ρε, αρπάξτε στειλιάρια, τούβλα, αγκωνάρια και οτιδήποτε άλλο βρεθεί μπροστά σας και πλακώστε τους…
Η βία θέλει βία και το αίμα – αίμα ρεεε…
Και η άγρια βιασμένη από τους ιθαγενείς κλέφτες πολιτικούς και τους διεθνείς τοκογλύφους….


 Η αποτρόπαια σφαγμένη από τη «σοσιαλιστική» μάχαιρα του αρχιμειοδότη, Πατρίδα…
 ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ…. 
      ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΑΤΑΙΑ ΧΕΡΙ        ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ… 

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλλίδης 
(Χάρρυ Κλυνν)


Πηγή


Απίστευτο ξεπούλημα του πολιτισμού μας. Μετά την εθνική ανεξαρτησία σειρά πήρε η ιστορία μας. Ούτε ατή δεν έχουν σκοπό να μας αφήσουν.



Απίστευτο ξεπούλημα και των αρχαίων!  

Nαι, η νυν ελληνική κυβέρνηση έχει φτάσει μέχρις αυτού του σημείου: Να δέχεται εμμέσως ότι ο ελληνισμός των μικρασιατικών παραλίων δεν υπήρξε ποτέ, αλλά το κυριότερο είναι ότι δέχεται ότι οι οεριοχές αυτές την ελληνιστική εποχή κατοικούνταν από ... Τούρκους: Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία», η έκθεση ελληνικών αρχαιοτήτων που θα γίνει στο τουρκικό μουσείο Σαμπαντζί, στην Κωνσταντινούπολη, μέχρι της 28 Αυγούστου έχει τίτλο «Απέναντι. Οι Κυκλάδες και η δυτική Ανατολία κατά την 3η χιλιετία π.Χ.».

Όποιος δε γνωρίζει την ιστορική διαδρομή του ελληνισμού, θεωρεί πως η έκθεση αφορά την σχέση μεταξύ των δύο λαών. Η αλήθεια είναι ότι στην απώτατη αρχαιότητα δεν είχε αναπτυχθεί κανένας δεσμός μεταξύ των δύο λαών γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ στην περιοχή. Ούτε καν στην φαντασία των Ελλήνων δεν υπήρχε η ενοια τούρκος

Αξιοσημείωτο είναι πως το θέμα έχει φτάσει μέχρι και στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα σε άρθρο των «New York Times» για το θέμα αυτό, ο τίτλος είναι «Αρχαίοι σύνδεσμοι φέρνουν μια σύγχρονη προσέγγιση».(Ύβρης και βιασμός της ιστορίας)

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι «η έκθεση παρουσιάζει αρχαιότητες από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, στις οποίες περιλαμβάνονται αρχαία ειδώλια, όπλα, σκεύη μαγειρικής και κοσμήματα. Η διαδικασία της συγκέντρωσης των αντικειμένων από τις δύο χώρες, όπως λένε οι επιμελητές της έκθεσης, βοήθησε τους ερευνητές να φωτίσουν περαιτέρω την υπόθεση της ανταλλαγής αγαθών και ιδεών μεταξύ των πολιτισμών της Δυτικής Ανατολίας και των ελληνικών νησιών που είναι γνωστά ως Κυκλάδες». (Επαίσχυντη και χωρίς καμία αιδώ προδοσία της ιστορίας μας)


Ποιων πολιτισμών;
Της "Δυτικής Ανατολίας"! 
Ζητείται τσίπα!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας απαιτούν οι Γερμανοί !!! Το είπε επίσημα ο υπουργός οικονομικών Wolfgang Schaeuble

"Integration must progress and a state with problems that receives aid must in return give up some of its sovereignty to the EU"


Wolfgang Schaeuble
http://www.reuters.com/article/2011/07/27/eurozone-germany-schaeuble-idUSB4E7IJ01L20110727

Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας απαιτούν οι Γερμανοί !!!


Η ολοκλήρωση της Ευρωζώνης πρέπει να προχωρήσει και τα κράτη που απαιτούν βοήθεια θα πρέπει να είναι έτοιμα να εκχωρήσουν ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους στην ΕΕ, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το περιοδικό Stern.

Συγκεκριμένα, ο Wolfgang Schaeuble είπε ότι: « Αυτή η λύση είναι καλύτερη για τα κράτη με μεγάλο κρατικό χρέος, από το να εκδιωχθούν από την Ευρωζώνη...Η ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει και ένα κράτος με προβλήματα το οποίο δέχεται βοήθεια, θα πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρεί ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας του στην ΕΕ».

Σε επιστολή του, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, ο κ. Σόιμπλε τονίζει επίσης πως η γερμανική κυβέρνηση είναι αντίθετη στη χορήγηση «λευκής επιταγής» στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για την αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.


Ο Γερμανός υπουργός επισημαίνει ακόμη ότι μια Σύνοδος Κορυφής δεν θα είναι επαρκής για την αντιμετώπιση την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

http://www.reuters.com/article/2011/07/27/eurozone-germany-schaeuble-idUSB4E7IJ01L20110727
http://www.antinews.gr/2011/07/27/115067/

Σχόλιο Blog: ΔΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΙΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΚΩΤΟΝΟΝΤΑΣ 600.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ...  

Στη χώρα που έχει πάνω από1εκ. ανέργους ο Υπουργός Εργασίας απηύθυνε κάλεσμα να έρθουν κι άλλοι λαθρομετανάστες να εργαστούν στην Ελλάδα... Καταστρέφουν σταθερά και με πρόγραμμα τη χώρα...

Mιλώντας σήμερα στη διακομματική επιτροπή του κοινοβουλίου για τη μελέτη του μεταναστευτικού ζητήματος ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, είπε: «…προβληματιζόμαστε θετικά προς την κατεύθυνση σύνδεσης της εργασίας με την προσωρινή παραμονή όσων μεταναστών βρίσκονται σε καθεστώς μη απομάκρυνσης»…
Όταν η όλη Ελλάδα συζητά το θέμα της παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών, όταν αυξάνονται τα κρούσματα βίας και οι ληστείες από αλλοδαπούς με Καλάσνικοφ είναι – σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας – καθημερινό φαινόμενο, ο κ. Κουτρουμάνης απευθύνει προσκλητήριο σε λαθρομετανάστες για να έρθουν στη χώρα μας να…εργαστούν.


Όπως ήταν φυσικό η «πρόσκλησή» του αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Νάκου ο οποίος επισήμανε τον κίνδυνο να μετατραπεί το μέτρο σε προσκλητήριο μεταναστών.


Ο κ. Κουτρουμάνης απάντησε ζητώντας να σταματήσει η υποκρισία με τις επιχειρήσεις σκούπα κατά των λαθρομεταναστών και ότι θα πρέπει μετά την ταυτοποίησή τους από την αστυνομία, να μπαίνουν σε καθεστώς μη απομάκρυνσης που θα έχει προσωρινό χαρακτήρα…


Τι νόημα θα έχει το μέτρο αυτό αν μετά τη λήξη της προσωρινής τους άδειας, οι άνθρωποι αυτοί θα ξαναγυρίσουν σε καθεστώς παρανομίας, ρώτησε ο κ. Νάκος προτείνοντας τη σταδιακή απέλαση των λαθρομεταναστών.


«Το μέτρο της εξάμηνης παραμονής, θα κάνει τη χώρα μας πόλο έλξης λαθρομεταναστών» σχολίασαν και άλλοι βουλευτές


Ο κ. Κουτρουμάνης απάντησε ότι το υπουργείο πρέπει να προχωρήσει και στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος όπου θα προβλέπει τη δυνατότητα να εργαστούν όσοι λαθρομετανάστες βρίσκονται σε καθεστώς μη απομάκρυνσης από τη χώρα, καθώς αυτή η κατηγορία αλλοδαπών «θα στραφούν στην εγκληματικότητα για να ζήσουν»…


Και σαν να μην έφτανε αυτό προανήγγειλε την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα μειώνονται σε 120, από 200 που είναι σήμερα, τα απαιτούμενα ένσημα για την άδεια παραμονής…


http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/1_26.html


Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Τελικά, ο "Τιτανικός" βούλιαξε!

Τελικά, ο "Τιτανικός" βούλιαξε! - "Επικήδειοι" από τον ξένο Τύπο



Από σήμερα η μεγάλη περιπέτεια της Ελλάδας, ξεκινά, καθώς κατάφεραν τελικά, τον "Τιτανικό" του Γ.Παπακωνσταντίνου να τον βουλιάξουν! Χωρίς να έχει διαρρεύσει το παραμικρό για το αποτέλεσμα των συζητήσεων μεταξύ ΕΚΤ και οίκων αξιολόγησης (τρεις οίκοι αν κρίνουν από τα γεγονότα ότι έχει συντελεστεί από την χθεσινή εξέλιξη επιλεκτική ή και ολοκληρωτική χρεοκοπία αυτομάτως είναι υποχρεωμένη να το δεχθεί και η ΕΚΤ) η γενική αίσθηση όπως καταγράφεται και στον ξένο τύπο είναι ότι από χθες η Ελλάδα τελεί υπό καθεστώς πτώχευσης.


Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποχωρεί από την Ελλάδα περιοριζόμενο σε μια συμβολική χρηματοδότηση: Απαγορεύεται από το καταστατικό του η χρηματοδότηση πτωχευμένων κρατών! Ήδη έχει ζητηθεί από τα μέλη του με επιστολή προς την γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ, έκτακτη σύσκεψη για σήμερα Παρασκευή για να ελεγχθεί το "άνοιγμα" προς την Ελλάδα και να κλείσει αυτό το συντομότερο!


Ελλάδα, η μοναδική χώρα που έφυγε από μόνο του το ΔΝΤ! Ουδέν κακόν αμιγές καλού...


Σε ότι αφορά τον ξένο Τύπο, Οι Financial Times, υπογραμμίζουν ότι το προσχέδιο «οδηγεί πιθανότατα στην πρώτη πτώχευση χώρας της ευρωζώνης» και αναφέρουν ότι «το σχέδιο διάσωσης που συζητείται για την Ελλάδα περιλαμβάνει συμμετοχή ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του χρέους και υπό αυτό το πρίσμα συνιστά πολιτική νίκης της γερμανίδας καγκελαρίου».

Πηγές του γαλλικού πρακτορείου AFP, τονίζουν ότι «έχουμε επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας». Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει αν οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν αποφασίσουν μια γενναία ενίσχυση του μηχανισμού τότε δεν θα μπορέσουν να αποτρέψουν την επέκταση της κρίσης εκτός των συνόρων της Ελλάδας. «Είναι εύκολο να λες ότι ο μηχανισμός θα κινηθεί με περισσότερη ευελιξία όμως δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό θα είναι το τέλος της κρίσης» δηλώνει στέλεχος διεθνούς χρηματοπιστωτικού μηχανισμού.

Ο μεν Ζ.Κ.Τρισέ τονίζει σε κάθε τόνο δημοσίως ότι "Είναι εθελοντική η αναδιάρθρωση και η συμμετοχή των ιδιωτών" αλλά ξέρει και αυτός ότι δεν είναι έτσι.

Το ζητούμενο είναι να δούμε πόσο καιρό θα κριθεί ότι τελούμε υπό πτώχευση. Κανείς δεν ξέρει, γιατί ποτέ δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Τα πρώτα προβλήματα θα παρουσιαστούν στις τράπεζες που θα πάψει η αυτόματη χρηματοδότησή τους από την ΕΚΤ και σε όσους συναλλάσσονται με το εξωτερικό που θα πρέπει πλέον να πληρώνουν μετρητά τα όποια προϊόντα αγοράζουν...

Η συμμετοχή των ιδιωτών την περίοδο 2011-2020 αναμένεται να ανέλθει στα 135 δισ. ευρώ σε "εθελοντική βάση" κατά τους υπευθύνους ΕΚΤ και ευρωζώνης, προκειμένου να μη θεωρηθεί επιλεκτική χρεοκοπία από τους οίκους αξιολόγησης, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική: Είναι 100% αναγκαστική και ακριβώς εκεί εδράζεται το καθεστώς της επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Το μοναδικό θετικό γεγονός είναι ότι για τα νέα δάνεια θα υπάρχει περίοδος χάριτος 10 ετών για την έναρξη αποπληρωμής τους με καταβλητέες μόνο τις δόσεις. Ελπίζεται ότι μετά τα 10 χρόνια το επιτόκιο δεν θα είναι τέτοιο που θα πάρουν τα διπλά από αυτά που αρχικά "χαρίζουν", όπως συμβαίνει πάντα με τις τράπεζες...

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ: ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΓΗ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 114 ΝΗΣΙΔΩΝ ΜΑΣ!!!


Έχουμε αναφέρει πολύ συχνά ότι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στόχος του γκιόργκος και των εξαπτερύγων του, είναι η πλήρη διάλυση της χώρας, το ξεπουλημά της, και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Φυσικά, επειδή δεν είναι χαζοί, όλα αυτά τα κάνουν υπόγεια με μυστικές διαβουλεύσεις, συνομιλίες και συμφωνίες, όπως αυτή που αναφέρεται πιο κάτω.
Δυστυχώς, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά, ότι μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Και αποδεικνύεται ότι διαχρονικά η χώρα αυτή, είναι γεννεσιουργός μήτρα προδοτών και προσκηνυμένων πολιτικών, που στο διηνεκές θα την διαφεντεύουν και θα την περιφέρουν σαν πόρνη, προσφεροντάς την βορά σε όσους την εποφθαλμιούν. Και το χειρότερο, παραδίδουν στην τουρκία μέρη και εδάφη που οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχυσαν αίμα για να τα πάρουν πίσω. Εδάφη και μέρη που μας άνηκαν εδώ και χιλιάδες χρόνια!!!
Όσο για τον πρώην υπουργό εξωτερικών, τα είχε πει ήδη σε αρκετές παρεμβάσεις του ο Β. Μαρκεζίνης, κατηγορώντας τον ανοικτά και ξεκάθαρα. Και όπως διαπιστώνουμε εκ' των υστέρων, και εκ'των πράξεων και όχι λόγων, είχε κάθε δίκιο!!!
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ:ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΓΗ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 114 ΝΗΣΙΔΩΝ ΜΑΣ!!!Καλά, τρελάθηκαν;

Δώστε και το Αιγαίο για να... ξεπουλήσουμε...
Μοιραίοι άνθρωποι για τη χώρα αναδεικνύονται τελικά οι σημερινοί κυβερνώντες, αφού μετά την «παράδοση» της οικονομίας και ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας, των μισθών και των συντάξεων στην «τρόικα», τώρα ετοιμάζονται να παραδώσουν και το Αιγαίο, την εθνική ακεραιότητα, τα νησιά στους Τούρκους.
Ο Φον Δημητράκης Δρούτσας, πριν τα μαζέψει από το υπουργείο Εξωτερικών για να μετακομίσει στις Βρυξέλλες (παίρνοντας πιο παχυλό μισθό, ως ευρωβουλευτής), φρόντισε (προφανώς με την έγκριση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου), να ανοίξει την κερκόπορτα στους Τούρκους για να «αλώσουν», μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το Αιγαίο. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες και ελεγμένες πληροφορίες, Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν σε σχέδιο συνυποσχετικού για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα, αλλά για όλα τα εκκρεμή ζητήματα στο Αιγαίο, μεταξύ των οποίων και η κυριαρχία σε 114 νησίδες, ειδικά στο νότιο Αιγαίο. Με άλλα λόγια, πλήρης δικαίωση της τουρκικής πολιτικής που οδήγησε στην κρίση των Υμίων, περί γκρίζων ζωνών και αμφισβητούμενης κυριαρχίας σε βράχους, νησίδες και βραχονησίδες στην περιοχή του Αιγαίου. Θλιβερότερη και πιο δεινή ήττα απ' αυτήν για την Ελλάδα δεν υπάρχει.
Έπειτα από 52 γύρους ελληνοτουρκικών διαβουλεύσεων, έχει διαμορφωθεί ένα σχέδιο συνυποσχετικού, βάσει του οποίου: «Οι δύο χώρες εξουσιοδοτούν το ΔΔΧ να οριοθετήσει επί χάρτου την υφαλοκρηπίδα». Η συμφωνία έκλεισε τον Μάιο, έπειτα από πίεση των Τούρκων. Μόλις ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διερευνητικών συνομιλιών στην Αθήνα, τον Μάιο, οι Τούρκοι είδαν ότι η ελληνική πλευρά αποδέχεται τις αξιώσεις τους και προκειμένου να μη χαθεί η δυναμική των διαπραγματεύσεων ζήτησαν πιεστικά έναν ακόμα γύρο διαβουλεύσεων. Η ελληνική πλευρά αρχικά εμφανίστηκε διστακτική, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να γίνει λίγες βδομάδες πριν από τις τουρκικές βουλευτικές εκλογές άλλος γύρος και καλύτερα θα ήταν να ολοκληρωθούν οι εκλογές και μετά να υπάρξει συνέχεια. Όμως η τουρκική πλευρά πίεσε, αντιλαμβανόμενη πως υπάρχει το «momentum» και δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική. Τελικά οι Τούρκοι κατάφεραν, εν μέσω δικής τους προεκλογικής περιόδου, και έσυραν την Ελλάδα σε έναν ακόμα γύρο διαβουλεύσεων που έγινε στον Τσεσμέ. Εκεί υπήρξε η πλήρης συμφωνία για το σχέδιο συνυποσχετικού, όπου ενσωματώθηκαν οι ακραίες και πρωτοφανείς τουρκικές αξιώσεις.
Το θέμα έχει ακόμα μεγαλύτερες και τραγικότερες διαστάσεις, καθώς η Τουρκία έχει πολλές αξιώσεις και διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας στο Αιγαίο και στο σχέδιο συνυποσχετικού υπάρχει αναφορά ότι οι δύο χώρες εξουσιοδοτούν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να επιλύσει και «...όσα προβλήματα ήθελε ανακύψουν». Δηλαδή η Ελλάδα φαίνεται να συμφώνησε σε ένα σχέδιο που θέτει πλέον σε αμφισβήτηση την κυριαρχία της, με βάση τις πάγιες αξιώσεις της Άγκυρας και αφήνει τα πάντα στα χέρια του Διεθνούς Δικαστηρίου.
Βέβαια είναι αλήθεια πως η πάγια θέση της Ελλάδας επισήμως, μετά τη μεταπολίτευση, είναι η συνυπογραφή συνυποσχετικού και η προσφυγή στη Χάγη, μόνο όμως για την υφαλοκρηπίδα, αφού τη μόνη εκκρεμότητα στα Ελληνοτουρκικά που αναγνωρίζει η Αθήνα είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Όμως από το συγκεκριμένο σχέδιο συνυποσχετικού φαίνεται ότι γίνεται δεκτός και ο όρος της Άγκυρας να εξετασθούν και άλλα ζητήματα, τα οποία η τουρκική πλευρά θα θέσει.
Μέχρι τώρα η Τουρκία δεν αποδεχόταν τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, λόγω των πολλών ανοιχτών της θεμάτων. Τώρα όμως αποδέχεται το Διεθνές Δικαστήριο, προφανώς για να μπορέσει να αμφισβητήσει την ελληνικότητα εκατοντάδων νησίδων και βραχονησίδων και την κυριαρχία της Ελλάδας πάνω σε αυτές στην αρχή και στη συνέχεια και σε άλλα θέματα (όπως της δίνει τη δυνατότητα να πράξει η διατύπωση που υπάρχει στο σχέδιο του συνυποσχετικού), όπως π.χ. το εύρος των χωρικών υδάτων, το εύρος του εναέριου χώρου κ.ά. Το παιχνίδι πλέον γίνεται επικίνδυνο για την Ελλάδα, αφού αν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποδεχθεί ότι δεκάδες νησίδες δεν είναι ελληνικές (ακόμα και αν δεν είναι τουρκικές), αυτομάτως η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, θα στηριχθεί σε άλλα δεδομένα. Θα σπάσει δηλαδή το ενιαίο της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, ειδικά στον κεντρικό δίαυλο από Λέσβο-Λήμνο προς Κάρπαθο-Κρήτη, αλλά και γύρω από τα Δωδεκάνησα.
Πηγή: Greekdefence & paron.gr

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Αναγκαία η αυτονομία των νησιών σε υδάτινους πόρους

Πηγή: Express.gr 13/07/11-16:23

Να αναζητηθούν τεχνικές λύσεις μέσω του ΕΣΠΑ προκειμένου να βελτιωθεί το πρόβλημα της έλλειψης υδάτινων πόρων στα νησιά, πρότεινε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κώστας Καρτάλης, διαπιστώνοντας ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός προτάσσει λύσεις που εξαντλούν τα αποθέματα. Ταυτόχρονα, εκδήλωσε τον προβληματισμό του για την επικάλυψη αρμοδιοτήτων και στο θέμα της διαχείρισης των υδατικών πόρων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Πουσσαίος επισήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθούν άμεσα τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια και τα τοπικά χωροταξικά σχέδια των νησιών (ΣΧΟΑΠ) και πρόσθεσε πως πρέπει να εξευρεθούν οι μηχανισμοί που θα διαχειρίζονται και θα συντηρούν με τον καλύτερο τρόπο τις εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν (αφαλάτωση, μικρές δεξαμενές, μικρά φράγματα, κ.λπ.).

Πρότεινε επίσης να εφαρμοστούν τεχνικές αφαλάτωσης προσαρμοσμένες στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως και τεχνικές επαναχρησιμοποίησης των επεξεργασμένων λυμάτων. Υποστήριξε ότι πρέπει να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών για την εξοικονόμηση υδατικών πόρων και υπογράμμισε τη σημασία της εφαρμογής πολιτικών που θα υποστηρίζουν τους παραδοσιακούς τρόπους γεωργίας.

Ο καθηγητής του ΕΜΠ Δ. Ασημακόπουλος αναφέρθηκε στην αποκεντρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων σε επίπεδο λεκάνης απορροής, αλλά και στη δυνατότητα εφαρμογής μέτρων χαμηλού κόστους στη διαχείριση της ζήτησης. Επισήμανε ότι ο Καλλικράτης έχει σημαντική δυναμική, αλλά επί του παρόντος εμφανίζει αδυναμίες λόγω της επικάλυψης αρμοδιοτήτων και επέμεινε σε καλλιέργειες που αντέχουν τα νησιά, αντί για καλλιέργειες εισαγόμενες και συχνά υδροβόρες. Τέλος παρουσίασε τα ειδικότερα μέτρα που μπορεί να εφαρμοσθούν, όπως απαγόρευση ανόρυξης και εκβάθυνσης υφιστάμενων γεωτρήσεων όταν η απόσταση τους είναι μικρότερη των 300 μέτρων από την ακτή, ελάχιστη απόσταση από τον αιγιαλό.

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Έναν "θησαυρό" από κλοπιμαία, ανθελληνικού μίσος και αλβανικού εθνικισμού, ανακάλυψαν οι αστυνομικοί σε κρησφύγετο των τεσσάρων Αλβανών ληστών με τα καλάσνικοφ...

Δείτε προσεκτικά την παρακάτω φωτογραφία. Κοιτάξτε την με προσοχή και προβληματιστείτε. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το Δεκέμβριο του 2008 κατά την διάρκεια των επεισοδίων που η "πρόοδος" και όλο το υπόλοιπο σκυλολόι από αναρχοβλαμένα, λαθρομετανάστες, πράκτορες και κάθε ανθελληνικό σκουλήκι έσπαγε, έκαιγε και βιαζε την Ελλάδα... Πίσω από την σημαία που έχει παραδοθεί στις φλόγες είναι τα τέσσερα αλβανικά σκυλιά του UCK που είχαν ρημάξει τον κόσμο στις ληστείες...



Με κάτι τέτοιους συνεργαζόταν και συνεργάζονται τα πιόνια της νέας τάξης και υποχείρια του κάθε πρακτορίσκου. Αναρχικοί, ΣΥΡΙΖΑ, Ανταρσια , Οικολόγοι... λαθρομετανάστες εγκληματίες ... Όλος ο συμφερτός μαζί σε συνεργασία με κοινό παρονομαστή την καταστροφή της Ελλάδας και του Ελληνισμού.
Είναι όλοι αυτοί που καταγγέλουν ως φασίστες το 98% των Ελλήνων αλλά δεν δισταζουν να συνεργαστούν και να προσκυνήσουν τον κάθε, ισλαμοφασίστα, UCK, σκοπιανό, τουρκομόγγολο, και λοιπά ανθελληνικά εκτρώματα.
Δείτε ξανά και ξανά την φωτογραφία. Δείτε την και αποφασίστε... Μην ξαναδώσετε δουλειά σε όλους αυτούς. Ούτε δεκάρα τσακιστή. Εκτός του ότι είναι χαμένα χρήματα δια παντός, επιπλέον είναι και αχάριστοι που δεν διστάζουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει. Σκεφτείτε και αποφασίστε αν για λίγα ευρώ παραπάνω κέρδος, που στην πραγματικότητα είναι χασούρα, αξίζει να καταστρέφουμε την πατρίδα μας δίνοντας δουλειά και χρήματα στο κάθε φίδι που περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία να δαγκώσει και να χύσει το δηλητήριο του.

Και ή είδηση:

Έναν "θησαυρό" από κλοπιμαία, ανθελληνικού μίσος και αλβανικού εθνικισμού, ανακάλυψαν οι αστυνομικοί σε κρησφύγετο των τεσσάρων Αλβανών ληστών με τα καλάσνικοφ που είχαν ρημάξει δεκάδες σπίτια και διαμερίσματα σπίτια σε γειτονιές της Αττικής.


Τα κλοπιμαία, κυρίως χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, τα έβαζαν σε βαλίτσες και τις έστελναν ασυνόδευτες με τα λεωφορεία σε συγγενείς και φίλους στην Αλβανία.


Μετά από εκτεταμένες έρευνες σε όλη την Αττική, οι πιάστηκαν τελικά στα “δίχτυα” της Αστυνομίας στην Νίκαια.


Όπως αποκαλύπτεται από το υλικό, οι συλληφθέντες, εκτός από διαρρήκτες είχαν αναπτύξει στην χώρα και ακραία εθνικιστική δράση.

Σε μία φωτογραφία που βρέθηκε στο κρυσφήγετο τους μάλιστα, από τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, καίνε μια μεγάλη Ελληνική σημαία (μεταξύ των ατόμων που κρατάνε τη σημαία είναι και οι συλληφθέντες), ενώ από κάτω υπάρχει η λεζάντα: "50.000 Αλβανοί ενάντια στην απογραφή με εθνικά και θρησκευτικά κριτήρια, η οποία είναι τέχνασμα των Ελλήνων".

http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/4_09.html

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΛΛΑΔΑ... ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ!

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011


ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΛΛΑΔΑ... ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ!

Με αυτά τα παράσιτα και άλλους τόσους φονιάδες, ληστές, νταβατζήδες και εμπόρους ναρκωτικών, πιστεύει κανείς σοβαρός άνθρωπος σε αυτή την χώρα, πως θα μπορέσει ποτέ η Ελλάδα να ορθοποδήσει ξανά;
Άμεση, αναγκαστική και εάν χρειαστεί βίαια απέλαση όλων των λαθρομεταναστών και μεταναστών γενικώς. Αυτοί είναι η βαθύτερη αιτία της οικονομικής καταστροφής και πτώχευσης της χώρας και δεν θα κάτσω τώρα να ξαναγράφω τους λόγους. Ανάπτυξη και επαναφορά δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ με 5 εκατομμύρια αλλοδαπούς παράσιτα που συνεχώς αυξάνονται ενώ εμείς λιγοστεύουμε και που δεν προσφέρουν όλοι αυτοί το παραμικρό στη χώρα αλλά αντίθετα την ρημάζουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Όλοι το ξέρουν κανείς δεν το συζητεί μη τυχόν και τον πούνε ρατσιστή αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, είτε σας αρέσει, είτε όχι...


Θα πρέπει να αποφασίσετε Έλληνες τι θέλετε λοιπόν. Θέλετε ευημερία και τα παιδιά σας στην Ελλάδα με άμεση απέλαση των παρασίτων της αλλοδαπής ή θέλετε να ξενιτευτούν τα παιδιά σας και να μένει ο Χασάν και ο Αμπντούλ που είναι ο ένας ληστής και φονιάς και ο άλλος έμπορος ναρκωτικών και νταβατζής; Μία Ελλάδα με Αμπντούλ και Χασάν, χωρίς ελληνική νεολαία, νεολαία που αποτελεί το μέλλον για μία χώρα, δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν θα είναι Ελλάδα αυτό που θα απομείνει... Διαλέξτε και πάρτε λοιπόν, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

 
Και εάν υπήρχε μία κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός σοβαρός που πραγματικά θα νοιαζόταν για την Ελλάδα, το πρώτο διαπραγματευτικό όπλο που θα χρησιμοποιούσε κατά των τοκογλύφων και νταβατζήδων εταίρων μας, αυτό θα ήταν. Το λαθρομεταναστευτικό. Αυτό φοβούνται περισσότερο από κάθε τι άλλο οι Εταίροι που μας χρησιμοποιούν καθαρά σαν σκουπιδοτενεκέ και ανάχωμα κατά της λαθρομετανάστευσης προς την Ευρώπη.

Αυτό που φοβούνται είναι μη τυχόν και καταρρεύσει η Ελλάδα και ανοίξουν τα σύνορα της προς την Ευρώπη και πλημμυρίσει αυτή από εκατομμύρια παρασίτων που θα τους εξοντώσει τους Ευρωπαίους όλους, με μαθηματική ακρίβεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Νομίζετε ότι φοβούνται κάτι άλλο οι εταίροι μας και μας έχουν πρώτο θέμα καθημερινά επειδή τάχα θέλουν να μας σώσουν οικονομικά επειδή είμαστε όμορφοι και μη τυχόν πάθει κάτι και το ευρώ; Μόνο για σκουπιδοτενεκέ και ανάχωμα μας θέλουν και εάν δεν υπήρχε το λαθρομεταναστευτικό ζήτημα που απειλεί την Ευρώπη, θα μας είχαν ήδη πετάξει όχι μόνο έξω από το ευρώ και την Ε.Ε. αλλά στο καλάθι των αχρήστων και εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Αλλά όταν ο νεοελληνικός λαός αποτελείται από προοδευτικά ξύλα απελέκητα και επαγγελματίες "φιλάνθρωπους" από την Εκάλη και το Ψυχικό, τι να περιμένει κανείς. Ας μου αποδείξει λοιπόν αυτός ο παντελώς κοιμισμένος λαός πως δεν είναι ξύλο απελέκητο στις ερχόμενες εκλογές, εάν δεν του αρέσουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί και οι διαπιστώσεις μου..Έχουμε πτωχεύσει, οι Έλληνες έμειναν χωρίς δουλειά και ψάχνουν στα σκουπίδια να φάνε και ακόμα δεν έχει απελάσει αυτό το κράτος και το τελευταίο παράσιτο αλλά συνεχίζει να δέχεται καθημερινά και πολλά περισσότερα; Και ξεζουμίζει τους Έλληνες μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρομαγαζάτορες για να ταΐζει και να παρέχει εντελώς δωρεάν αγαθά και υπηρεσίες που στερούνται οι Έλληνες, στο κάθε λογής παράσιτο και εγκληματία καιροσκόπο και τυχοδιώκτη του πλανήτη που εισβάλει στην Πατρίδα μας με το έτσι θέλω εκτελώντας διάφορα διεθνιστικά, ισλαμικά και άλλα σχέδια και συμφέροντα; Είστε σοβαροί ρε;

ygro-pyr

Σημείωση: Αυτή είναι η εικόνα της πατρίδας μας που δύστυχος πλέον αποτελεί την καθημερινότητά μας. Αυτή είναι η εικόνα που δημιούργησε η "πρόοδος" που έγινε καραμέλα του νεοέλληνα... ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ;;;

Βρέθηκε "θησαυροφυλάκειο" φυσικού αερίου νότια της Κρήτης! Eπιβεβαιωμένη ύπαρξη 1,5 τρισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων φυσικού αερίου!

Βρέθηκε "θησαυροφυλάκειο" φυσικού αερίου νότια της Κρήτης!
Σε μείζονος σημασίας αποκαλύψεις αναφορικά με την επιβεβαιωμένη ύπαρξη 1,5 τρισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων φυσικού αερίου - αποκαλύψεις που δημιουργούν αυτόματα τεράστιο θέμα ασφάλειας - σε κοιτάσματα που υπάρχουν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου, νότια της Κρήτης προχώρησε πριν λίγο ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης Αντώνης Φώσκολος.
"Μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου είναι το ένα κομμάτι, ένα άλλο κομμάτι μεγάλο κομμάτι , είναι το κομμάτι νοτιοδυτικά της Γαύδου. Αυτό το κομμάτι νοτιοδυτικά της Γαύδου δίνει ενδείξεις ύπαρξης, αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένο το απόθεμα. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι το κομμάτι μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου είναι επιβεβαιωμένο και υπολογίζεται σε 1,5 τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αεριού. Αν όπως λένε η Δυτική Ελλάδα έχει 20 Πρίνους και η Κρήτη έχει….2000 Πρίνους".
Κατά τον καθηγητή: "Αν εκμεταλλευθούμε αυτόν τον ορυκτό πλούτο το χρέος μας θα ανήκει στο παρελθόν. Μπορούμε να εφοαδιάσουμε όλη την Ευρώπη και να απεξαρτηθεί ενεργειακά. Το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης είναι η Βόρειος Αφρική η Ανατολική Μεσόγειος και η Ελλάδα που έχει περισσότερα αποθέματα".
Ακόμα και ως διαμετοκομιστικός σταθμός από το φυσικό αέριο που έχει η ανατολική Μεσόγειος, δηλαδή η Κύπρος το Ισραήλ η Αίγυπτος και ο Λίβανος, η Ελλάδα είναι ο πολύτιμος συνδετικός κρίκος. Μέσω της Ελλάδας μόνο μπορεί να μεταφερθεί αυτό στην Ευρώπη". Κατά τον καθηγητή: "Η διενέργεια ερευνών τόσο στο Ιόνιο όσο και νοτίως της Κρήτης και η αξιοποίηση των πλούσιων κοιτασμάτων, θα καταστήσει την Ελλάδα ρυθμιστή της ενεργειακής πολιτικής της Ευρώπης τονίζουν οι επιστήμονες, γεγονός που μπορεί σε χρόνο ρεκόρ να απαλλάξει τη χώρα από την παρούσα δυσάρεστη οικονομική συγκυρία".
Άρα λοιπόν βρισκόμαστε ενώπιον της μεγαλύτερης οικονομικής πρόκλησης. αλλά και ταυτόχρονα πρόκλησης ασφάλειας της χώρας από το 1949 και μετά. Δεν θα πρέπει να βαυκαλιζόμαστε ότι η Τουρκία θα μας αφήσει αναίμακτα να αξιοπόιήσουμε αυτά τα κοιτάσματα.
Και αν σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις οριακά μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις ασφάλειας, αυτό από το 2015 που ξεκινούν οι εξορύξεις (τότε υπολογίζεται η έναρξη εξορύξεων στις περιοχές που ήδη έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα φυσικού αερίου) αυτό δεν θα ισχύει από το 2015 βάσει του ΕΜΠΑΕ που έχει καταρτιστεί.
Το 2015 θα έχουμε έναν απηρχαιωμένο στόλο σκαφών επιφανείας (35 χρόνια θα μετράνε στη θάλασσα το 65% των φρεγατών) και έναν στόλο μαχητικών που θα βρίσκεται κάπου 20% κάτω από την κατώτατη οροφή των 300 αεροσκαφών, αλλά το κυριότερο θα είναι μαχητικά που θα βρίσκονται σε τεχνολογική αποδρομή με εξαίρεση τα F-16 Block 52+/Αdv. και Mirage 2000-5. Δηλαδή κάπου 110 αεροσκάφη. Με απλά λόγια: Αν μείνει το υπάρχουν ΕΜΠΑΕ και κυρίως οι υπάρχοντες ρυθμοί υλοποίησης του ΕΜΠΑΕ τότε δεν θα είμαστε ικανοί να προστατέψουμε τα κοιτάσματα αυτά.

Αυτό θέλουν τόσο οι εχθροί, όσο και οι "φίλοι": Οι πρώτοι για να εκιβάζουν και να πάρουν και αυτοί ένα κομμάτι και οι δεύτεροι για να πουλάνε "προστασία" αρ΄πάζοντας στην ουσία την ελληνική περιουσία. Και επειδή αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή με την οικονομική τραγωδία της χώρας, είναι τουλάχιστον ύποπτο, δημιουργούνται ερωτήματα αν κάποιοι "μας σπρώχνουν προς τα κάτω" για να μπορέσουν να ελέγξουν το ελληνικό El Dorado...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Τουρκία: Έστηναν προβοκάτσια – νέα «Ίμια» στη νησίδα Ρω;

Βρόμικο παιχνίδι σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων φέρεται να είχε εντοπίσει εγκαίρως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ».
Το δημοσίευμα επικαλείται έγγραφα στα οποία αναφέρεται ότι οι Τούρκοι σχεδίαζαν να καταλάβουν τη νήσο Ρω. Τα σχέδια αυτά φέρεται να τελούσαν σε γνώση «συμμάχων» της Ελλάδας, οι οποίοι σαν στόχο είχαν να ρίξουν την κυβέρνηση Καραμανλή, λόγω των ειδικών σχέσεων που είχε αναπτύξει με τη Ρωσική Ομοσπονδία του Βλαντιμίρ Πούτιν.


Οι Τούρκοι, με τον τρόπο αυτό θα επιχειρούσαν να επιβάλλουν στην Ελλάδα τετελεσμένα, αναφορικά με το ζήτημα της χάραξης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) από την Ελλάδα. Το νησί που είχαν επιλέξει ήταν κυριολεκτικά ιδανικό, αφού βρίσκεται δυτικά του Καστελορίζου, το πιο κρίσιμο σημείο για τη δυνατότητα συνέχειας ανάμεσα στις ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Τα έγγραφα που παρουσιάζονται είναι, το Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης Νο. 53 με θέμα την Τρομοκρατία, και η Αναφορά Κατάστασης Ασφάλειας στο Εσωτερικό της Χώρας, με ημερομηνία 19 Αυγούστου 2009, δύο εβδομάδες πριν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Κώστα Καραμανλή.
Η Τουρκία θα δρούσε αστραπιαία αμέσως μετά από προβοκάτσια που θα είχε στήσει και θα προχωρούσε σε άμεση απόβαση, κατάληψη και ενσωμάτωση της νήσου στην Τουρκία. Της επιχείρησης θα προηγούνταν απόπειρα στρατηγικής παραπλάνησης (strategic deception) με τη διενέργεια μαζικών παραβιάσεων σε άλλα σημεία με σκοπό να στρέψουν εκεί την προσοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.


defence-point

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

Το ότι οι τούρκοι θέλουν τα νησιά του Αιγαίου το γνωρίζαμε. Το ότι προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά με διάφορους τρόπους, και αυτό το γνωρίζαμε. Το ότι ένας απο αυτούς θα ήταν να προσπαθήσουν να τα αγοράσουν, ε, αυτό ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε. Αλλά ας μην έχουμε αμφιβολίες, ότι υπάρχουν εντός της χώρας ΠΡΟΔΟΤΕΣ που είναι διατεθειμένοι να εργαστούν αγαστά προς μια τέτοια κατεύθυνση. Με το αζημείωτο φυσικά......  Ας ευχηθούμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική, και θα βρεθούν κάποιοι να αντιδράσουν ΔΥΝΑΜΙΚΑ (πλέον μόνο έτσι υπάρχει αποτέλεσμα) στην κατρακύλα της χώρας που δείχνει να μην έχει τελειωμό. 
  
ΠΗΓΗ 

ΓΕΝ: "Τα νησιά κατακτώνται δεν αγοράζονται. Μολών λαβέ"!  
"Δεν υπάρχει περίπτωση το ΓΕΝ να εγκρίνει πώληση ελληνικών νησιών σε Τούρκους ιδιοκτήτες. Αυτή η φάρσα πρέπει να τελειώσει" δήλωσε στο defencenet.gr ανώτατη πηγή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας από την οποία ζητήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman, σύμφωνα με το οποίο Τούρκος επιχειρηματίας θέλει να αγοράσει τρία νησιά.  Η ίδια πηγή τόνισε ότι "Μπορεί για τους αιγιαλούς πλέον να μην είναι δεσμευτική η γνωμοδότηση του ΓΕΝ, αλλά για την παραχώρηση νησιωτικών εκτάσεων ειδικά στο Αιγαίο, όλα περνούν από το Επιτελείο. Και δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε ένας Έλληνας αξιωματικός του Ναυτικού που να εγκρίνει σήμερα ή στο μέλλον πώληση ελληνικού νησιού σε Τούρκο. Για να απελευθερώσουμε τα νησιά αυτά χύσαμε πολύ ελληνικό αίμα και το αίμα δεν αποτιμάται σε χρήμα, ούτε η τιμή της χώρας. Το ελληνικό αίμα δεν πωλείται. Αλλά δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει και Έλληνας πολιτικός που θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια κίνηση (σ.σ. Για το τελευταίο, ας μας επιτρέψει το Ναυτικό να έχουμε τις αμφιβολίες μας...). Τα ελληνικά νησιά μόνο με όπλα κατακτώνται όχι με λεφτά. Όποιος θέλει να δοκιμάσει εδώ είμαστε." κατάληξε ο ανώτατος αξιωματικός.  

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρόεδρος της τουρκικής κατασκευαστικής εταιρείας Fiyari, Φικρέτ Ίναν, αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με ελληνικά μεσιτικά δίκτυα για την αγορά τουλάχιστον (!) τριών ελληνικών νησιών, ενώ εξετάζει συνολικά τις περιπτώσεις τουλάχιστον έξι νησιών.  Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. η χερσόνησος Λιχνάρι, το Καλτσονήσι, η Μικρή Αμοργός, η Καρδιοτισα, η Ναυσικά και το Βούβαλο τα οποία καταλαμβάνουν έκταση από 10 χιλιάδες τ.μ. έως δύο εκατομμύρια τ.μ.  Το business plan του Τούρκου περιλαμβάνει την ανέγερση ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και τη σύνδεση με ferry των τουρκικών νησιών με τα ελληνικά νησιά που ενδιαφέρεται να αγοράσει ο επιχειρηματίας της γειτονικής χώρας.  Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να ιδρύσει θυγατρική της εταιρείας του στην Ελλάδα, ενώ πρωταρχική επιδίωξή του είναι να αποκτήσει «discount» νησιά.  Πρόσφατα ο ίδιος αγόρασε ένα μεσαίου μεγέθους τουρκικό νησί (400 χιλ. τετραγωνικά) έναντι 35 εκατ.δολαρίων όπου σκοπεύει να κατασκευάσει πολυτελές ξενοδοχείο και βίλες.  Όπως αναφέρουν πηγές του defencenet.gr στα σχέδιά του αυτά έχει βρει Έλληνες συνεταίρους, σύγχρονους Εφιάλτες, οι οποίοι θα αναλάβουν την προώθησή τους στην ελληνική κυβέρνηση.
 www.greekdefence.net

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters