Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Αναγκαία η αυτονομία των νησιών σε υδάτινους πόρους

Πηγή: Express.gr 13/07/11-16:23

Να αναζητηθούν τεχνικές λύσεις μέσω του ΕΣΠΑ προκειμένου να βελτιωθεί το πρόβλημα της έλλειψης υδάτινων πόρων στα νησιά, πρότεινε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κώστας Καρτάλης, διαπιστώνοντας ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός προτάσσει λύσεις που εξαντλούν τα αποθέματα. Ταυτόχρονα, εκδήλωσε τον προβληματισμό του για την επικάλυψη αρμοδιοτήτων και στο θέμα της διαχείρισης των υδατικών πόρων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Πουσσαίος επισήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθούν άμεσα τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια και τα τοπικά χωροταξικά σχέδια των νησιών (ΣΧΟΑΠ) και πρόσθεσε πως πρέπει να εξευρεθούν οι μηχανισμοί που θα διαχειρίζονται και θα συντηρούν με τον καλύτερο τρόπο τις εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν (αφαλάτωση, μικρές δεξαμενές, μικρά φράγματα, κ.λπ.).

Πρότεινε επίσης να εφαρμοστούν τεχνικές αφαλάτωσης προσαρμοσμένες στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως και τεχνικές επαναχρησιμοποίησης των επεξεργασμένων λυμάτων. Υποστήριξε ότι πρέπει να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών για την εξοικονόμηση υδατικών πόρων και υπογράμμισε τη σημασία της εφαρμογής πολιτικών που θα υποστηρίζουν τους παραδοσιακούς τρόπους γεωργίας.

Ο καθηγητής του ΕΜΠ Δ. Ασημακόπουλος αναφέρθηκε στην αποκεντρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων σε επίπεδο λεκάνης απορροής, αλλά και στη δυνατότητα εφαρμογής μέτρων χαμηλού κόστους στη διαχείριση της ζήτησης. Επισήμανε ότι ο Καλλικράτης έχει σημαντική δυναμική, αλλά επί του παρόντος εμφανίζει αδυναμίες λόγω της επικάλυψης αρμοδιοτήτων και επέμεινε σε καλλιέργειες που αντέχουν τα νησιά, αντί για καλλιέργειες εισαγόμενες και συχνά υδροβόρες. Τέλος παρουσίασε τα ειδικότερα μέτρα που μπορεί να εφαρμοσθούν, όπως απαγόρευση ανόρυξης και εκβάθυνσης υφιστάμενων γεωτρήσεων όταν η απόσταση τους είναι μικρότερη των 300 μέτρων από την ακτή, ελάχιστη απόσταση από τον αιγιαλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters