Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Βρέθηκε "θησαυροφυλάκειο" φυσικού αερίου νότια της Κρήτης! Eπιβεβαιωμένη ύπαρξη 1,5 τρισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων φυσικού αερίου!

Βρέθηκε "θησαυροφυλάκειο" φυσικού αερίου νότια της Κρήτης!
Σε μείζονος σημασίας αποκαλύψεις αναφορικά με την επιβεβαιωμένη ύπαρξη 1,5 τρισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων φυσικού αερίου - αποκαλύψεις που δημιουργούν αυτόματα τεράστιο θέμα ασφάλειας - σε κοιτάσματα που υπάρχουν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου, νότια της Κρήτης προχώρησε πριν λίγο ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης Αντώνης Φώσκολος.
"Μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου είναι το ένα κομμάτι, ένα άλλο κομμάτι μεγάλο κομμάτι , είναι το κομμάτι νοτιοδυτικά της Γαύδου. Αυτό το κομμάτι νοτιοδυτικά της Γαύδου δίνει ενδείξεις ύπαρξης, αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένο το απόθεμα. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι το κομμάτι μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου είναι επιβεβαιωμένο και υπολογίζεται σε 1,5 τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αεριού. Αν όπως λένε η Δυτική Ελλάδα έχει 20 Πρίνους και η Κρήτη έχει….2000 Πρίνους".
Κατά τον καθηγητή: "Αν εκμεταλλευθούμε αυτόν τον ορυκτό πλούτο το χρέος μας θα ανήκει στο παρελθόν. Μπορούμε να εφοαδιάσουμε όλη την Ευρώπη και να απεξαρτηθεί ενεργειακά. Το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης είναι η Βόρειος Αφρική η Ανατολική Μεσόγειος και η Ελλάδα που έχει περισσότερα αποθέματα".
Ακόμα και ως διαμετοκομιστικός σταθμός από το φυσικό αέριο που έχει η ανατολική Μεσόγειος, δηλαδή η Κύπρος το Ισραήλ η Αίγυπτος και ο Λίβανος, η Ελλάδα είναι ο πολύτιμος συνδετικός κρίκος. Μέσω της Ελλάδας μόνο μπορεί να μεταφερθεί αυτό στην Ευρώπη". Κατά τον καθηγητή: "Η διενέργεια ερευνών τόσο στο Ιόνιο όσο και νοτίως της Κρήτης και η αξιοποίηση των πλούσιων κοιτασμάτων, θα καταστήσει την Ελλάδα ρυθμιστή της ενεργειακής πολιτικής της Ευρώπης τονίζουν οι επιστήμονες, γεγονός που μπορεί σε χρόνο ρεκόρ να απαλλάξει τη χώρα από την παρούσα δυσάρεστη οικονομική συγκυρία".
Άρα λοιπόν βρισκόμαστε ενώπιον της μεγαλύτερης οικονομικής πρόκλησης. αλλά και ταυτόχρονα πρόκλησης ασφάλειας της χώρας από το 1949 και μετά. Δεν θα πρέπει να βαυκαλιζόμαστε ότι η Τουρκία θα μας αφήσει αναίμακτα να αξιοπόιήσουμε αυτά τα κοιτάσματα.
Και αν σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις οριακά μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις ασφάλειας, αυτό από το 2015 που ξεκινούν οι εξορύξεις (τότε υπολογίζεται η έναρξη εξορύξεων στις περιοχές που ήδη έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα φυσικού αερίου) αυτό δεν θα ισχύει από το 2015 βάσει του ΕΜΠΑΕ που έχει καταρτιστεί.
Το 2015 θα έχουμε έναν απηρχαιωμένο στόλο σκαφών επιφανείας (35 χρόνια θα μετράνε στη θάλασσα το 65% των φρεγατών) και έναν στόλο μαχητικών που θα βρίσκεται κάπου 20% κάτω από την κατώτατη οροφή των 300 αεροσκαφών, αλλά το κυριότερο θα είναι μαχητικά που θα βρίσκονται σε τεχνολογική αποδρομή με εξαίρεση τα F-16 Block 52+/Αdv. και Mirage 2000-5. Δηλαδή κάπου 110 αεροσκάφη. Με απλά λόγια: Αν μείνει το υπάρχουν ΕΜΠΑΕ και κυρίως οι υπάρχοντες ρυθμοί υλοποίησης του ΕΜΠΑΕ τότε δεν θα είμαστε ικανοί να προστατέψουμε τα κοιτάσματα αυτά.

Αυτό θέλουν τόσο οι εχθροί, όσο και οι "φίλοι": Οι πρώτοι για να εκιβάζουν και να πάρουν και αυτοί ένα κομμάτι και οι δεύτεροι για να πουλάνε "προστασία" αρ΄πάζοντας στην ουσία την ελληνική περιουσία. Και επειδή αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή με την οικονομική τραγωδία της χώρας, είναι τουλάχιστον ύποπτο, δημιουργούνται ερωτήματα αν κάποιοι "μας σπρώχνουν προς τα κάτω" για να μπορέσουν να ελέγξουν το ελληνικό El Dorado...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters