Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

«Φουσκώνει» η Μεσόγειος

Ανησυχία προκαλεί ο ρυθμός ανόδου των υδάτων της Μεσογείου, καθώς νέα ευρήματα Ισπανών επιστημόνων καταδεικνύουν ότι την τελευταία δεκαετία η στάθμη της έχει αυξηθεί κατά 20 ολόκληρα εκατοστά!

Οπως φαίνεται από την έκθεση του Ισπανικού Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας και του Ισπανικού Ιδρύματος Επιστήμης και Τεχνολογίας (FE-CYT), με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή στην Ισπανική Μεσόγειο», από το 2001 μέχρι σήμερα η στάθμη της Μεσογείου είναι ψηλότερη κατά 20 εκατοστά, κατά κύριο λόγο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, αλλά και εξαιτίας της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει η λεκάνη της Μεσογείου στις ατμοσφαιρικές μεταβολές.

Οπως ανέφεραν οι επιστήμονες στην παρουσίαση της έκθεσής τους στη Μάλαγα, στο τέλος του 20ού αιώνα η άνοδος της στάθμης των υδάτων στη θάλασσα της Μεσογείου ήταν μικρότερη σε σχέση με την άνοδο των υδάτων σε άλλες περιοχές (εξαιτίας της υψηλότερης ατμοσφαιρικής πίεσης στην περιοχή), όμως αυτό άλλαξε μέσα στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Η στάθμη της Μεσογείου από το 1943 ανέβαινε κατά 1-1,5 χιλιοστό τον χρόνο, όμως ο ρυθμός αυτός αυξήθηκε σταδιακά, με αποτέλεσμα την τελευταία δεκαετία η στάθμη να ανέβει κατά 20 εκατοστά συνολικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, εκτός από την άνοδο της στάθμης των υδάτων της Μεσογείου παρατηρείται και αύξηση της περιεκτικότητάς της σε αλάτι. Η αύξηση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με την έκθεση, στην αυξημένη εξάτμιση, η οποία προκύπτει από την άνοδο της θερμοκρασίας.

Για την άνοδο της θερμοκρασίας των υδάτων στη Μεσόγειο η έρευνα αναφέρει ότι και αυτή εμφανίζει αύξηση, όμως υπάρχουν αποκλίσεις εξαιτίας «ατμοσφαιρικών μεταβολών». Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία των επιφανειακών υδάτων της Μεσογείου κατά τον 20ό αιώνα ήταν της τάξης του 0,7-0,8 βαθμών Κελσίου, ενώ το διάστημα 2005-2008 η άνοδος της θερμοκρασίας ήταν πιο αργή απ’ ό,τι στα τέλη του 20ού αιώνα.


Στοιχεία από το 1943


Οι εκτιμήσεις της έκθεσης βασίστηκαν σε κλιματικά δεδομένα που αφορούν στην περίοδο 1943-2008 και τα οποία έλαβαν οι επιστήμονες με ένα πρωτοποριακό σύστημα παρατήρησης, «μοναδικό στην Ευρώπη». Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με άλλη ισπανο-βρετανική μελέτη, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας της Μεσογείου μέχρι τα τέλη του 21ου αιώνα αναμένεται να κυμανθεί από 3 έως 61 εκατοστά.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11900&subid=2&pubid=55793030

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...