Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

ΕΦΙΑΛΤΗΣ...Εκτός ελέγχου το μεταναστευτικό : Το 2014 η Ελλάδα θα έχει 2.142.348 μετανάστες


Εφιαλτικά στοιχεία προκύπτουν από την απόρρητη έκθεσή ομάδας εργασίας επιτελών αξιωματικών του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Η έκθεση της ομάδας των επιτελών έχει τίτλο «Έρευνα για το Πρόβλημα της Παράνομης Μετανάστευσης στην Ελλάδα» και αποτυπώνει το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας μετά την οικονομική κρίση.

Όπως επισημαίνουν οι συντάκτες στο κεφάλαιο για την «Εκτίμηση Μεγέθους του Προβλήματος», προκύπτει ότι «ο αριθμός των μεταναστών το 2014 θα είναι 2.142.348, εκ των οποίων οι 1.219.089 μη νόμιμοι» ενώ σε άλλο σημείο, με τίτλο «Εκτίμηση Απειλής», αναφέρεται ότι «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, ο πληθυσμός της Ελλάδας το έτος 2015 θα είναι περίπου 14 εκατομμύρια, εκ των οποίων ποσοστό άνω του 20% θα είναι αλλοδαποί».

Οι αναλυτές της Αστυνομίας επεξηγούν τους λόγους για τους οποίους τα επόμενα χρόνια θα έχουμε αύξηση των μεταναστευτικών ροών επισημαίνοντας τις κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές σε περιφέρειες στην υδρόγειο (Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Σομαλία, Ερυθραία, Νιγηρία κ.λπ.) καθώς και η παγκόσμια οικονομική κρίση.

Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης «θα παραμείνει για όσο καιρό υφίστανται οι πολιτικές αναταραχές, οι οικονομικές ανισότητες και οι ανισότητες στο επίπεδο διαβίωσης των πολιτών ανάμεσα στα αναπτυγμένα οικονομικά κράτη και στα κράτη του λεγόμενου “τρίτου κόσμου”».

Όσον αφορά την εισροή παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα αναφέρεται ότι η πρώτη γενιά μεταναστών διατηρεί δίκτυα επαφών και σχέσεων με τις χώρες προέλευσης τους. Τα άτομα αυτά ενημερώνουν τους φίλους και συγγενείς τους ότι μπορούν να εισέλθουν και να παραμείνουν παράνομα στην Ελλάδα χωρίς ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα.

Όπως επισημαίνεται από την μελέτη «Ο βασικότερος λοιπόν παράγοντας που συμβάλλει στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, είναι οι ίδιες οι εσωτερικές συνθήκες στη χώρα μας που ευνοούν την παράνομη είσοδο και παραμονή, καθώς το ρίσκο σύλληψης και επαναπατρισμού είναι μικρό».


Όσον αφορά τους μετανάστες 2ης και 3ης γενιάς για τους οποίους τελευταία πραγματοποιούνται πολλές συζητήσεις για το κατα πόσο μπορούν να συμμετάσχουν ως ισότιμοι πολίτες αυτής της χώρας, το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει για τους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι «σε όλες τις χώρες παρατηρείται αναμφισβήτητα μεγαλύτερη εμπλοκή στην παραβατικότητα, αντικοινωνική συμπεριφορά και εγκληματικότητα συγκριτικά με την πρώτη γενιά.

Από τις υπάρχουσες μελέτες διαφαίνεται ότι η μεγαλύτερη πολιτισμική ενσωμάτωση της 2ης γενιάς μεταναστών, η ευρεία συμμετοχή της στο εκπαιδευτικό σύστημα, η γνώση της γλώσσας και η διαμόρφωση συλλογικοτήτων, ακόμη και η εμφανής καλυτέρευση των υλικών συνθηκών διαβίωσης δεν οδηγεί αυτόματα στη μείωση της εγκληματικότητας και παραβατικότητας, όπως θα προσδοκούσε μια κοινωνιολογικά ντετερμινιστική αντίληψη.

Η αύξηση των προσδοκιών, η μεταβολή της καταναλωτικής συμπεριφοράς, η επιβολή από τα ΜΜΕ άλλων αξιακών προτύπων και προταγμάτων έχουν ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση ανάλογης συνείδησης και συνθηκών διεκδίκησης βασικών δικαιωμάτων από τη 2η γενιά των μεταναστών, η οποία βιώνει πολύ διαφορετικά την αποστέρηση. Επειδή στην Ελλάδα δεν έχει ακόμη ανδρωθεί μια “πραγματική” 2η γενιά μεταναστών που να έχουν γεννηθεί στη χώρα, εκτιμάται ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει αλλά έπονται».

Αναφορικά με το ερωτηματικό πόσοι είναι τελικά οι νόμιμοι και οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα η μελέτη αναφέρει ότι το 2001 στη χώρα ζούσαν περίπου 762.000 αλλοδαποί, αριθμός που αποτελεί το 8% του συνολικού πληθυσμού, ποσοστό που είναι από τα υψηλότερα μεταξύ των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Ο αριθμός αυτός γίνεται ακόμη μεγαλύτερος, σύμφωνα με ερευνητικές μελέτες του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς 380.000 περίπου άτομα εργάζονται και διαμένουν παράνομα στη χώρα. Στους 762.000 νόμιμους αλλοδαπούς προσετέθησαν άλλοι 161.259, με βάση του νόμους νομιμοποιήσεων Ν. 3386/05 και 3536/07.

Έτσι το 2005 ο συνολικός πληθυσμός των μεταναστών οι οποίοι διαμένουν νομίμως στην Ελλάδα, ανήλθε συνολικά στους 923.259. Στο τέλος του 2010, όπως προκύπτει τα στατιστικά στοιχεία της ομάδας μελέτης ο αριθμός των νομίμων και των παρανόμων έφτασε το1.400.622 άτομα. Από αυτούς μόνο οι 477.363 είναι οι μη νόμιμοι μετανάστες.

Εάν δε συνεχιστεί ο υπάρχον ρυθμός εισόδου παράνομων μεταναστών στη χώρα ο αριθμός των αλλοδαπών παράνομων και μη στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 2.142.348 άτομα το 2014 εκ των οποίων οι παράνομοι θα είναι 1.219.089 από 477.363 που ήταν το 2010, δηλαδή μία αύξηση 255% μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Το ερωτηματικό που προκύπτει από αυτή την έρευνα δεν είναι κατά πόσο τα στοιχεία είναι ακριβή ή όχι διότι από τις πηγές που υπάρχουν οι εκτιμήσεις συγκλίνουν προς αυτά τα νούμερα, αλλά κατά πόσο η μελέτη αυτή ήταν γνωστή στην κυβέρνηση όταν χειριζόταν το ζήτημα των παράνομων μεταναστών στο Μέγαρο Υπατία.

Διότι αν τα συμπεράσματα της μελέτης αυτής ήταν γνωστά στην κυβέρνηση τότε οι αποφάσεις της για την ικανοποίηση των αιτημάτων των παράνομων μεταναστών της Υπατείας μάλλον ερωτηματικά προκαλούν. Από την άλλη πλευρά ο χειρισμός της κυβέρνησης για το γνωστό θέμα δείχνει άγνοια της σοβαρότητας των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν και τον επιδερμικό και πρόσκαιρο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, αρκεί να μην προκύψει η εκκολαπτόμενη κρίση την παρούσα στιγμή.

Εν κατακλείδι αν ο μέσος Έλληνας αναλογιστεί ότι η οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονταν την οικονομία οι Έλληνες πολιτικοί μπορεί να συμπεράνει τι μας περιμένει στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στα επόμενα χρόνια, όταν οι αλλοδαποί θα αντιπροσωπεύουν το 20% του πληθυσμού και οι φυλετικές και θρησκευτικές ομάδες με τους Έλληνες συνεργάτες τους, θα εκβιάζουν με απειλές τις ελληνικές κυβερνήσεις (βλ. Μέγαρο Υπατία, θα κάψουμε την Αθήνα αν πεθάνει ένας απεργός πείνας) αφρικανοποιώντας την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό κράτος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...