Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Άρχισε η τελική φάση για την κατάρρευση της Ελλάδας;


Δεδομένης της «αδιαφορίας» της Ευρώπης, αλλά και των δημοσιευμάτων προηγούμενων ημερών, όλα πλέον δείχνουν πως ήρθε η στιγμή για να μας σπρώξουν οι «αγορές» στην… «μεγάλη κατηφόρα». Ένα ακόμη μήνυμα -προς αυτή την κατεύθυνση- έστειλε σήμερα η Standard & Poor΄s, ανεβάζοντας το "θερμόμετρο" στα ύψη...
Εξάλλου, ενώ οικονομικοί αναλυτές από όλο τον κόσμο προειδοποιούσαν για επερχόμενη πτώχευση, η κυβέρνηση –και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός- δεν έλαβαν κανένα μέτρο προκειμένου να διαφυλάξουν την χώρα από το χειρότερο «σενάριο», αφήνοντας κάποια «σημάδια απειλής» και κάποια μηνύματα του τύπου «δεν θα πάμε στην καταστροφή μόνοι μας, αλλά θα πάρουμε όσους μπορούμε μαζί μας».

Το αντίθετο, μάλιστα, έπραξαν οι υπεύθυνοι της χώρας που οσονούπω μεταβάλλεται σε χώρο, για να μην απωλέσουν τα τοκογλυφικά τους κέρδη οι «δανειστές» μας.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, χωρίς να έχει ελεγχθεί καν η νομιμότητα του χρέους της χώρας, χωρίς να προταθεί το ίδιο το Διεθνές Δίκαιο που άμεσα μπορεί να χαρακτηρίσει το χρέος ως ειδεχθές και να γεμίσει με απελπισία τους οίκους αξιολόγησης και τις συνεργαζόμενές τους επενδυτικές τράπεζες.
Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, φρόντισε να μετατρέψει σε κρατικό ενυπόθηκο χρέος, ένα καθαρά ομολογιακό – τζογαδόρικο χρέος…

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε για ποσοστά προμηθειών…;

Υποβαθμίζει την Ελλάδα η Standard & Poor΄s

Την αξιολόγηση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας υποβάθμισε, σε «BB-», από «ΒΒ+» προηγουμένως, ο οίκος Standard & Poor΄s, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Κεφάλαιο. Ο οίκος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης καθώς η αξιολόγηση παραμένει σε Creditwatch.
Παράλληλα, η S&P έθεσε την βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε CreditWatch με αρνητικές συνέπειες.
Στην έκθεσή της εξηγεί πως τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Μαρτίου, όπου ορίστηκαν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες τα κράτη της Ευρωζώνης μπορούν να λάβουν δάνεια από το μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ΕSM), επιβεβαιώνουν όσα είχε αναφέρει στην τελευταία έκθεσή της για την Ελλάδα. Ειδικότερα, επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του οίκου πως α) η αναδιάρθρωση του χρέους ενός κρατους τίθεται ως πιθανή προϋπόθεση για τη λήψη δανείων από το μόνιμο μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης (ESM) και β) τα ομόλογα προτεραιότητας χαμηλής εξασφάλισης (senior unsecured) θα είναι υποδεέστερα σε σχέση με τα δάνεια προς το ESM.
Ο οίκος εκτιμά ότι οι προϋποθέσεις του ESM, με φόντο το τεράστιο κρατικό χρέος της Ελλάδας και των υψηλών δανειακών της αναγκών, υπονομεύουν τα σχέδια της Ελλάδας να επανέλθει στις αγορές για δανεισμό έως τα μέσα του 2013, όταν ο υφιστάμενος μηχανισμός χρηματοοικονομικής στήριξης των Ε.Ε. και ΔΝΤ θα τερματιστεί, ενώ αυξάνουν την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους. Μετά τη λήξη του αρχικού μηχανισμού στήριξης, η Ελλάδα είναι πιθανό, σημειώνει ο οίκος, να απευθυνθεί στο ESM για χρηματοδότηση.
Η S&P σημειώνει ότι η υποβάθμιση αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών και ειδικότερα στις εξής τράπεζες:

- Εθνική Τράπεζα (BB+/Watch Neg/B) και στη θυγατρική της United Bulgarian Bank A.D. (BB/Watch Neg/B),
- EFG Eurobank (BB/Watch Neg/B),
- Alpha Bank (BB/Watch Neg/B)
- Τράπεζα Πειραιώς (BB/Watch Neg/B).

Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι θα δημοσιεύσει αναλυτική έκθεση για τον αντίκτυπο από την υποβάθμιση της Ελλάδας στην πιστοληπτική αξιολόγηση των τραπεζών μόλις της επιτραπεί με βάση την ισχύουσα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό αποτελεί ένα σαφές δείγμα πως κάποιοι ήδη θεωρούν την Ελλάδα ως χώρα προς πώληση, της οποίας –μάλιστα- την αξία θα προσπαθήσουν να μειώσουν το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να επαληθευθεί το ρητό της Wall Street: «Παίρνουμε την αγελάδα και τους πουλάμε το… γάλα»

kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...