Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Από το επίδομα φαξ της ΔΕΗ, στο επίδομα... γαλοπούλας των ΕΛΠΕ

Συνολικά 37 ειδικά επιδόματα που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, αναμένεται να περάσουν από «κρησάρα» και να επανεξεταστούν, στο πλαίσιο των περικοπών που εξαγγέλθηκαν και που σε πρώτη φάση «ακουμπούν» μόνο τις υπερωρίες και τα εκτός έδρας. Το πρόβλημα βεβαίως με τις περικοπές στις υπερωρίες είναι ότι η κατανομή του προσωπικού είναι τέτοια ώστε οι εργαζόμενοι σε διοικητικές υπηρεσίες να είναι υπεράριθμοι και να εντοπίζονται ελλείψεις εργατών στις μονάδες παραγωγής.

Πάντως εκτός από τις υπερωρίες, πληροφορίες θέλουν να κρίνεται αναγκαία η επανεξέταση μιας σειράς από επιδόματα που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας, ώστε να διαπιστωθεί εάν αυτά ανταποκρίνονται στις ειδικές συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων (π.χ. επιδόματα επικινδυνότητας και ανθυγιεινής εργασίας εργαζόμενοι σε ορυχεία, σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, τεχνίτες δικτύων –οι γνωστοί εναερίτες κλπ). Πέρα από τα επιδόματα που λαμβάνουν εργαζόμενοι κάτω από σκληρές συνθήκες εργασίας, μια σειρά από άλλα προνόμια ή παράδοξα επιδόματα πολύ πιθανόν να μπουν στο στόχαστρο των περικοπών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εργαζομένων στην Κοζάνη, που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ με επιδότηση στη μοριοδότηση λόγω εντοπιότητας και οι οποίοι ως εργαζόμενοι λαμβάνουν επίδομα «απομόνωσης» που έχει θεσμοθετηθεί για όσους εργάζονται σε περιοχές μακριά από την κατοικία τους. Άλλες περιπτώσεις αφορούν την καταβολή επιδόματος μονάδας, σε μονάδες που λειτουργούν τύποις όπως η μονάδα του Κερατσινίου ή έχουν αποσυρθεί όπως η μονάδα του Αλιβερίου και η Πτολεμαΐδα 1.

Σημαντικά προνόμια απολαμβάνουν και οι υψηλόβαθμοι συνδικαλιστές της επιχείρησης καθώς για παράδειγμα προβλέπεται ότι όποιος αποκτά την ιδιότητα μέλους του Δ.Σ. και ανήκε κατά τον ορισμό του στο Δ.Σ. στο προσωπικό της εταιρείας, εντάσσεται αυτοδίκαια στο καταληκτικό μισθολογικό κλιμάκιο της κατηγορίας του, λαμβάνει επίδομα ευδόκιμης παραμονής, απασχολείται ως ειδικός σύμβουλος υπαγόμενος στο Διευθύνοντα Σύμβουλο και λαμβάνει ειδικό προσωπικό επίδομα.

Σάλος είχε δημιουργηθεί επί διοίκησης Αθανασόπουλου, όταν ο πρώην διοικητής της ΔΕΗ, είχε προχωρήσει σε σημαντικές αυξήσεις (άνω του 60%) του λεγόμενου επιδόματος «στάθμης ευθύνης» που παίρνουν τα στελέχη της επιχείρησης καθιερώνοντας ταυτόχρονα «επίδομα βοηθού γενικού διευθυντή».

Ενδιαφέρον εξάλλου παρουσιάζουν ορισμένα επιδόματα που θεσμοθετήθηκαν στο παρελθόν. Για παράδειγμα με βάση τη σύμβαση εργασίας του 1977, χορηγείται επίδομα επικινδυνότητας στους χειριστές φάξ, στους εργαζόμενους που βγάζουν φωτοτυπίες και στους φωτογράφους της επιχείρησης που εμφανίζουν φωτογραφίες!

Σε ό,τι αφορά τα γενικά επιδόματα, μεταξύ άλλων έχουν θεσμοθετηθεί από παλαιότερες συλλογικές συμβάσεις (1982) το βασικό επίδομα (σε όλους τους εργαζόμενους εάν δε λαμβάνουν άλλο επίδομα), το επαγγελματικό επίδομα, το επίδομα μέσης εκπαίδευσης, το επίδομα ειδίκευσης, το επίδομα ανώτερης εκπαίδευσης, το επίδομα ειδικών επιστημόνων και το επίδομα τεχνικού επιμελητηρίου.

Ελληνικά Πετρέλαια

Εκτός από τους 17,5 μισθούς που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων και που όπως όλα δείχνουν έχουν μπει στο στόχαστρο των περικοπών, υπάρχουν θεσμοθετημένα μια σειρά από επιδόματα και προνόμια που πιθανόν να τεθούν υπό αμφισβήτηση. Χαρακτηριστικά τα Χριστούγεννα, δίνεται επίδομα (πρόσθετη οικονομική ενίσχυση)... γαλοπούλας ενώ το ίδιο ισχύει και στη γιορτή του Πάσχα. Ακόμη παρέχεται ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν.

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1144824

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...