Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Πειρατεία στο Καστελόριζο: Ανυπεράσπιστη η χώρα! Πλήρη απαξίωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.


Αρνήθηκε να υπερασπιστεί τα ελληνικά δικαιώματα η κυβέρνηση και επέτρεψε στην Τουρκία να λειουργήσει πειρατικά και να δημιουργήσει de facto καταστάση με την χρήση όπλων και βίας στο επεισόδιο του Κστελόριζου.
Ταυτοχρόνως επέτρεψε στην Άγκυρα να δηλώσει ότι "Δεν θα επιτρέψει το καθορισμό της ΑΟΖ Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ, "αναίμακτα", σε ένα επεισόδιο ναυτικής πειρατείας που κρατήθηκε μυστικό, και το οποίο πραγματοποιήθηκε από τη τουρκική κορβέτα Badirma σε βάρος του ιταλικού ερευνητικού σκάφους "Explora", νότια του Καστελορίζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και φυσικά εντός της ελληνικής ζώνης ελέγχου και ευθύνης για αποστολές SAR!

Πιο συγκεκριμένα το βράδυ του Σαββάτου 12 Μαρτίου, το ιταλικό ερευνητικό πλοίο «Explora» έπλεε στο Αιγαίο με κατεύθυνση την Κύπρο και τελικό σταθμό το Ισραήλ. Το ιταλικό πλοίο μελετούσε τη διαδρομή, στην οποία θα ποντιστεί οπτική ίνα, που θα συνδέει την Ιταλία με το Ισραήλ.

Η πλοιοκτήτρια ιταλική εταιρεία είχε ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση τις σχετικές άδειες, προκειμένου να χαρτογραφηθεί η διαδρομή που σχεδιάζεται να γίνει η πόντιση της οπτικής ίνας, δεδομένου ότι οι εργασίες θα γίνουν σε ελληνική υφαλοκρηπίδα. Με απόλυτη σαφήνεια δηλαδή, η ιταλική πλευρά αναγνώρισε ότι στην περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου και της Καρπάθου και νοτιοδυτικά του Καστελόριζου η υφαλοκρηπίδα ανήκει στην Ελλάδα. Η Αθήνα εξέδωσε μάλιστα και σχετική navtex, με την οποία δινόταν η απαραίτητη άδεια στην ιταλική πλευρά να χαρτογραφήσει την περιοχή που στη συνέχεια θα ποντιστεί η οπτική ίνα.

Η τουρκική πλευρά ενημερώθηκε για την επικείμενη δραστηριότητα του «Explora», προφανώς από τη navtex, και αποφάσισε να αναλάβει δράση, σε μία κλασική πειρατική ενέργεια, η οποία όχι απλώς δεν απαντήθηκε από ελληνικής πλευράς, όπως έπρεπε να απαντηθεί με αποστολή επί τόπου ελληνικού πολεμικού σκάφους και εκδίωξη των Τούρκων-πειρατών, αλλά επιχειρήθηκε να μείνει κρυφό μέχρι σήμερα που έγινε διάβημα στην Άγκυρα.

Η τουρκική κορβέτα «Badirma» κλάσης Α69 προσέγγισε το ιταλικό πλοίο «Explora» δύο φορές. Την πρώτη Νότια της Καρπάθου -περίπου στο νότιο τμήμα του ελληνικού FIR- και τη δεύτερη Ν. Ν.Α. της Ρόδου και με την απειλή της χρήσης βίας κάλεσε το πλήρωμα του ιταλικού πλοίου να απομακρυνθεί από την περιοχή, επειδή δήθεν έπλεαν πάνω από τουρκική υφαλοκρηπίδα. Όμως, το ιταλικό εμπορικό δεν έκανε έρευνες και επιπλέον κινούνταν σε διεθνή ύδατα, άρα οι Τούρκοι δεν νομιμοποιούνταν να αποστείλουν πολεμικό πλοίο, απειλώντας εμμέσως ότι θα χρησιμοποιήσουν βία. Πολύ περισσότερο δε, που το «Explora» έπλεε πάνω από ελληνική υφαλοκρηπίδα και η ιταλική πλευρά είχε λάβει όλες τις σχετικές άδειες από το ελληνικό κράτος, που στην περίπτωση της υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μπορεί να ασκήσει όλα τα κυριαρχικά του δικαιώματα.

Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα δεν δικαιολόγησε την κίνηση των Ιταλών να ζητήσουν άδεια από το κυρίαρχο κράτος και δεν έστειλε δύναμη για να το προστατέψει, άρα έθεσε εκ των πραγμάτων από μόνη της θέμα αμφισβήτησης ΑΟΖ. Το φοβικό σύνδρομο της ελληνικής κυβέρνησης δημιουργεί πλέον τεράστια ζημιά στα εθνικά συμφέροντα.

Το επεισόδιο δεν κλιμακώθηκε. Το ιταλικό πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του, οι Τούρκοι κατέγραψαν τη διαφωνία τους με τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (η οποία ωστόσο αναγνωρίστηκε από ένα τρίτο κράτος, που ευθυγραμμίστηκε απολύτως με τις ελληνικές απόψεις και το διεθνές δίκαιο), ενώ η ελληνική κυβέρνηση είχε επιλέξει να μην αποστείλει πολεμικό πλοίο στην περιοχή, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας έντασης και σταμάτησαν την παρακολούθηση του Ιταλικού πλοίου μόλις εγκατέλειψε την ελληνική ΑΟΖ και εισήλθε στην αντίστοιχη κυπριακή.

Χθες Τρίτη, 15 Μαρτίου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα έκανε διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την παρεμπόδιση του ιταλικού πλοίου.

To όλο θέμα είναι εξόχως σημαντικό, αφού αφορά την πρώτη καταγεγραμμένη ένοπλη τουρκικήν προσπάθεια αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters