Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Χρίστος Γούδης: Η ελληνική επανάσταση και τα σκουλήκια

Σήμερα έχουμε ανάγκη από μια επανάσταση και έναν Κολοκοτρώνη, αν μη τι άλλο για να κρεμάσει μερικούς νενέκους στα δέντρα, μας λέει χωρίς να μασάει τα λόγια του, ο καθηγητής Χρίστος Γούδης.Εξαπολύει μάλιστα βολές κατά όσων αναθεωρούν την ιστορία της Επανάστασης του ‘21, λέγοντας πως με ό,τι μεγάλο και αν ασχοληθούν, το βλέπουν μικρό, το υποβαθμίζουν και το φέρνουν στα μέτρα τους.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο

- Εκατόν ενενήντα (190) χρόνια μετά την επανάσταση του ’21, η 25η Μαρτίου είναι μια επέτειος της σειράς ή έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα;

Τα γενέθλια έχουν πάντα ένα ιδιαίτερο νόημα γι’ αυτόν που τα έχει. Θυμάται ότι τέτοια μέρα γεννήθηκε και άρχισε να υπάρχει. Πολύ περισσότερο όταν αυτός που τα έχει είναι ένα ολόκληρο έθνος που γιορτάζει την παλιγγενεσία του.


- Με βάση τα πολιτικά, κοινωνικά και εθνικά δεδομένα της εποχής μας, πιστεύετε ότι οι Έλληνες πρέπει να ξαναπιούν από το “αθάνατο κρασί του ’21″;


Και σε μεγάλες ποσότητες μάλιστα.


Σήμερα απαιτείται περισσότερο από κάθε φορά εθνική μέθη και εθνική τρέλα. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιτυχημένη επανάσταση.


Σας παραπέμπω στα λόγια του Κολοκοτρώνη: «Ο κόσμος μάς έλεγε τρελούς. Ημείς αν δεν είμεθα τρελοί, δεν θα εκάναμεν την επανάστασιν».


Σήμερα έχουμε ανάγκη και από μία επανάσταση και από έναν Κολοκοτρώνη. Αν μη τι άλλο, για να κρεμάσει μερικούς νενέκους στα δέντρα.


- Τον τελευταίο καιρό γίνεται μια προσπάθεια αναθεώρησης της ελληνικής ιστορίας. Πρόσφατο παράδειγμα, η γνωστή εκπομπή του “ΣΚΑΊ”.  Γιατί πιστεύετε ότι ενοχλεί τόσο η ιστορία και ειδικά αυτή της Εθνεγερσίας;


Ενοχλεί τους μικρούς και λιπόψυχους.


Αυτοί, με ό,τι μεγάλο και αν ασχοληθούν το βλέπουν μικρό, το υποβαθμίζουν, το φέρνουν στα μέτρα τους. Οι προκρούστες.


Φυσικά όλοι δικαιούνται να έχουν άποψη.


Ακόμη και τα σκουλήκια. Μόνο που το σύμπαν των σκωλήκων είναι διαφορετικό από το σύμπαν των αετών. Είναι πιο χθόνιο, πιο σιελώδες και πιο εύκαμπτο.


Κάποιοι, όταν πετούν ζαλίζονται, παθαίνουν ναυτία και χρειάζονται επειγόντως σακκούλες για να εκτινάξουν από μέσα τους τα εμέσματά τους.


- Πόσο μπορεί να σχετιστεί το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα των Ελλήνων, με το πνευματικό κίνημα του Διαφωτισμού στην Δύση και την Γαλλική Επανάσταση;


Ήταν μια εποχή επαναστάσεων. Προηγήθηκαν οι επιστημονικές και τεχνολογικές επαναστάσεις. Από αυτές γεννήθηκε ο Διαφωτισμός. Άλλαξαν τον τρόπο ζωής και τους ορίζοντες θέασης των πραγμάτων.


Η Γαλλική Επανάσταση ήταν απότοκος της Αμερικανικής και η Αμερικανική της Αγγλικής επί Κρόμγουελ.


Ένα τσουνάμι που πυροδότησε μια σειρά επαναστατικών κυμάτων που διαδόθηκαν στον πλανήτη.


Η Ελληνική Επανάσταση πορευόταν παράλληλα με τις Λατινοαμερικανικές Επαναστάσεις του Μπολιβάρ και του Σαν Μαρτίν, με τους Καρβονάρους της Ιταλίας, τους Φραμασόνους της Ισπανίας και τους Δεκεμβριστές της Ρωσίας.


Μία περίοδος της Ιστορίας που έχει πολλές ομοιότητες με τα συμβαίνοντα και τα μελλούμενα να συμβούν στον πλανήτη μας και στην πατρίδα μας.


- Με αφορμή την εκπομπή αυτή του ΣΚΑΪ, ετοιμάζετε ένα βιβλίο-απάντηση. Θα μας πείτε κάποια περισσότερα πράγματα γι’ αυτό;


Θα καλύψει την ουσία της Ελληνικής Επανάστασης, την ουσία που λόγω της φύσεώς τους αδυνατούν να συλλάβουν οι σύμβουλοι της τηλεοπτικής σειράς του ΣΚΑΪ. Το ότι δηλαδή η Ελλάδα ποτέ δεν παραδέχεται πως οι γενναίοι πεθαίνουν.

elkosmos.gr
ΚΑΙ
nationalpride.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...