Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ξεκολλούν τα υδροπλάνα από τη γραφειοκρατία

ΤΟ ΞΕΚΟΛΛΗΜΑ των υδροπλάνων από τον... βυθό της γραφειοκρατίας, στον οποίο είχαν οδηγηθεί τα τελευταία χρόνια, επιχειρεί το υπουργείο Μεταφορών.

Από το τέλος της περασμένης εβδομάδας η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) έθεσε σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη χορήγηση αδειών λειτουργίας σε υδατοδρόμια.
Στόχος της κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Μεταφορών Δημ. Ρέππας, είναι η αδειοδότηση των υδατοδρομίων να ολοκληρώνεται μέσα σε διάστημα 70 ημερών.

Το υπό διαβούλευση Π.Δ., σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών Ν. Σηφουνάκη, εκκρεμούσε εδώ και πέντε χρόνια (!), γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ματαιωθούν ιδιωτικές επενδύσεις τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ. Όπως τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, «με το σχέδιο Π.Δ. δημιουργείται το πλαίσιο της χορήγησης άδειας λειτουργίας και εκμετάλλευσης υδατοδρομίων και καθορίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τις αδειοδοτήσεις».

 Μόνο ένα υδατοδρόμιο
Μέχρι σήμερα, λειτουργεί ένα υδατοδρόμιο στον Βόλο, αλλά και αυτό χωρίς να υπάρχουν μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Έως το 2005 είχαν δοθεί άλλες δέκα άδειες λειτουργίας και είχε αναδειχθεί ένας πάροχος που θα κάλυπτε και το Αιγαίο, αλλά λόγω της γραφειοκρατίας αποσύρθηκε. Όπως τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, «με το σχέδιο Π.Δ. δημιουργείται το πλαίσιο της χορήγησης άδειας λειτουργίας και εκμετάλλευσης υδατοδρομίων και καθορίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τις αδειοδοτήσεις».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μετέχουν στη διαβούλευση, στέλνοντας τα σχόλιά τους στο e-mail: water-aerodromes@hcaa.gr μέχρι τις 15 Απριλίου 2010. Τα σχόλια θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο από την ΥΠΑ (http://www.hcaa.gr/ ή http://www.ypa.gr/).

Η πρώτη απόπειρα
Τα υδροπλάνα επιχείρησε να φέρει στην Ελλάδα το 2004 ο ελληνοκαναδός επιχειρηματίας κ. Μιχ. Πατέλλης. Ωστόσο, μετά 5 χρόνια συνεχώνκαθημερινών- αναμετρήσεων με το «τέρας» της ελληνικής γραφειοκρατίας, ηττήθηκε κατά κράτος. Κι ας πήγε βόλτες με τα υδροπλάνα του σχεδόν το... μισό Υπουργικό Συμβούλιο της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν ήταν λίγοι οι υπουργοί που, μετά τις βόλτες τους σε νησιά και... λίμνες, δήλωναν έκπληκτοι για το σχέδιο ανάπτυξης υδροπλάνων στην Ελλάδα, ένα νέο μεταφορικό μέσο που- όπως έλεγαν- ταιριάζει γάντι στη γεωμορφολογία της χώρας.
Τελικά, ο εμπνευστής του σχεδίου με τα υδροπλάνα αναχώρησε για τον Καναδά με ζημιές τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters