Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΜΑΚΡΙΝΟ ΟΝΕΙΡΟ , ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ !

Πηγή: http://aegaio.blogspot.com/2010/03/blog-post_2903.html

23,4% κάτω η επιβατική κίνηση για νησιά.
32.499 αποχωρήσεις έναντι 42.429 την περσινή χρονιά «E» 30/3

του ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΛΑΓΚΟΝΙΑΡΗ
ΕΘΝΟΣ

«Βουτιά» εμφανίζει η έξοδος προς τα νησιά για τις ημέρες του Πάσχα. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, που ήταν ουσιαστικά το πρώτο διήμερο εξόδου, η επιβατι κή κίνηση από τον Πειραιά και τη Ραφήνα ήταν μειωμένη κατά 23,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διήμερο του Σαββάτου του Λαζάρου και της Κυριακής των Βαΐων.

Μειωμένη εμφανίζεται φέτος η κίνηση των επιβατών προς τα νησιά για τις γιορτές του Πάσχα
Συγκεκριμένα, από στοιχεία του Λιμενικού Σώματος προκύπτει ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο αναχώρησαν από τα δύο μεγάλα λιμάνια της Αττικής συνολικά 32.499 επιβάτες, ενώ το αντίστοιχο περσινό διήμερο είχαν αναχωρήσει 42.429 επιβάτες.
Οπως τονίζουν έγκυρες πηγές, η κίνηση αυτού του διημέρου, καθώς και των πρώτων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας είναι το «βαρόμετρο» για την κίνηση του Πάσχα, δεδομένου ότι τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη έχει κάθε χρόνο μεγάλη κίνηση. Πάντως, σε γενικές γραμμές λόγω της οικονομικής κατάστασης αλλά και του «πρόωρου» εορτασμού του Πάσχα η κίνηση αναμένεται φέτος να είναι μειωμένη.
Αυτό επιβεβαιώθηκε, ήδη, το διήμερο του Σαββάτου του Λαζάρου και της Κυριακής των Βαΐων, οπότε αναχώρησαν από τον Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη 20.155 επιβάτες (πέρυσι ήταν 25.868 επιβάτες), για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 7.003 επιβάτες (πέρυσι 9.435) και από τη Ραφήνα 5.341 επιβάτες (πέρυσι 7.126).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...