Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Είναι απίστευτοι: Πούλησαν το νερό μας στα vulture funds! - Το 9,9% της ΕΥΔΑΠ το πήραν άγνωστα funds (vid)

Για όσους ακόμα αναρωτιούνται γιατί πριν ένα χρόνο απαιτούσαν μετ'επιτάσεως την καταγραφή κάθε υδάτινου πόρου της χώρας. Άρχισαν το ξεπούλημα του πιο πολύτιμου αγαθού. 
Τώρα που θα πάτε στην κάλπη ψηφίστε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και τα λοιπά συνταγματικά παρτάλια για να μην μπορείτε να κάνετε κουμάντο στο άμεσο μέλλον ούτε στην δίψα σας... Όποιος ψηφίσει αυτά τα εκτρώματα μετά να μην διαμαρτυρηθεί...

Στην πώληση ακόμα και του νερού που πίνουμε προχώρησε εν κρυπτώ η κυβέρνηση διαθέτοντας το 9,9% της ΕΥΔΑΠ μέσω χρηματιστηρίου στο γνωστό vulture fund του George Paulson. Το πακέτο των μετοχών της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης που πουλήθηκε στην εξευτελιστική τιμή των 86,2 εκατ. ευρώ, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς  η οποία αποκομίζει καθαρό κέρδος ύψους 57 εκατ. ευρώ!
 
Και μιλάμε για την ΕΥΔΑΠ, η οποία έχει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, υψηλή ρευστότητακαι πάνω απ'όλα έχει το μονοπώλιο του υπ'αριθμ, 1 δημόσιου αγαθού του νερού.
 
Η προ δύο ημερών τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,38 ευρώ και αποτελεί μία από τις ελάχιστες εταιρείες του Δημοσίου που διανέμει γενναίο μέρισμα στους μετόχους της.
 
Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς ήλεγχε το 10% της ΕΥΔΑΠ, μέσω της κρατικής τράπεζας ΑΤΕΒank που απέκτησε το 2013!
 
Τώρα, πώς έφτασε η χώρα να πολυέτο ... νερό της και μέσω αυτού αυτού να ελέγχεται το κορυφαίο στρατηγικό απόθεμα της χώρας, αυτό θα πρέπει να το σκφθο΄πυν καλά οοι ψηφοφόροι όταν πάνε αν ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, αλλά και στις περιφερειακές εκλογές.
 
Το να πουλάς το δίκτυο διανομής καιτα αποθέματα νερού (χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης η Πειραιώς δεν θα μπορούσε να πουλήσει το ποσοστό της ΕΥΔΑΠ αφού εν τέλει την απέκτησε ως "προίκα" από την κρατική AΤEBank)
σημαίνει απλά ότι είσαι αδίστακτος.
Εκεί που πάει η υπόθεση στο τέλος η Αττική των 5 εκατ. κατοίκων θα είναι όμηροι κάποιου Paulson στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αφού είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν ναν αγοράζουν μετοχές της εταιρείας τώρα που ξεκίνησαν. Στις δέκα σταγόνες νερό που πίνουμε η μία θα ανήκει στα αμερικανικά funds!
Να θυμίσουμε τι γίνεται στην Χιλή που το νερό είναι τόσο ακριβό ώστε άνθρωποι να πηγαίνουν στους γείτονες για ενα ποτήρι νερό το οποίο είναι και κάκιστης ποιότητας, αφού οι ιδιώτες έχουν την συνήθεια να παρατάνε το δίκτυο ασυντήρητο για να μη χάουν λεφτά, και μετά από 30 χρόνια το χρυσοπουλάνε ξανά στο Δημόσιο που θα πρέπει να το ανακατασκευάσει εκ νέου με χρήματα των ίδιων κορόιδων... των πολιτών.
 
Αρκεί να δέιτε το "Πωλείται Ζωή" το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου που εξετάζει την μεγαλύτερη αγορά νερού του κόσμου που έχει στηθεί στην Χιλή. Εκεί όπου οι υδάτινοι πόροι της χώρας δεν ανήκουν στο κράτος αλλά σε ιδιώτες και μία εταιρεία μπορεί να είναι ιδιοκτήτης ενός ολόκληρου ποταμού και να κατέχει ποσότητα νερού ίση με το Βέλγιο. Εκεί, όπου το νερό έχει μετατραπεί από δημόσιο αγαθό ζωής σε ιδιοκτησία, και ένα «δικαίωμα νερού» μπορεί να κοστίζει όσο ένα σπίτι.
 
Ακόμα και στην έρημο της Ατακάμα, που θεωρείται η ξηρότερη περιοχή του πλανήτη, οι μεταλλευτικές εταιρείες – μεγαλο-ιδιοκτήτες του μακρύτερου ποταμού της Χιλής, Ρίο Λόα – αντλούν τεράστιες ποσότητες και χρησιμοποιούν το πολύτιμο νερό για να ξεπλένουν μέταλλα, καταδικάζοντας χιλιάδες ιθαγενείς και χωριά αγροτών στην δίψα και τη φτώχεια.
 
Ιδιωτικό ήταν το νερό και στο Βερολίνο, μέχρι που ο δήμος πήρε το δίκτυο πίσω σε άθλια κατάσταση.
 
Η τοπική κυβέρνηση του Βερολίνου και η Veolia ανακοίνωσαν πέρσι το 2013 την αποχώρηση της εταιρίας από την Εταιρία Ύδρευσης του Βερολίνου. Αν και οι Γερμανοί ακτιβιστές ήταν χαρούμενοι που η υπηρεσία περνάει 100% (ύστερα από την αποχώρηση της RWE που προηγήθηκε) πάλι στα χέρια του Δήμου, επώδυνο ήταν το κόστος που συνόδεψε το σπάσιμο του συμβολαίου που έληγε το 2028, που στην περίπτωση της RWE ήταν 650 εκατομμύρια ευρώ!
 
Εκθεση του Πανεπιστημίου Γκρίνουιτς δείχνει ότι, τα τελευταία 15 χρόνια, 86 πόλεις του κόσμου έδιωξαν τις ιδιωτικές εταιρείες που διαχειρίζονταν το πόσιμο νερό και πήραν τη διαχείριση πίσω, σε κρατικό ή δημοτικό έλεγχο. Πρόκειται για έρευνα που διενήργησε διεθνής ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Γκρίνουιτς, για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων σε Δημόσιες Υπηρεσίες (EPSU), η οποία έχει δηλώσει εμπράκτως τη στήριξή της στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, αλλά και στην προετοιμασία του δημοψηφίσματος στις 18 Μαΐου.
 
Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου του Γκρίνουιτς, μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 οι περιπτώσεις επαναδημοτικοποιήσεων σε όλο τον κόσμο αριθμούσαν συνολικά τις 86... Ολα αυτές εκτός από τρεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2000 και 2013. Από τις 86 επαναδημοτικοποιήσεις, οι 51 αφορούν χώρες υψηλού εισοδήματος και οι 35 σε χώρες υπό ανάπτυξη και σε μεταβατικό στάδιο.
 
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων για να επιβληθεί χτυπάει στον πυρήνα της ύπαρξης του ανθρώπινου έιδους στην τροφή και στο νερό. Στην έδρα της που βρίσκεται στις ΗΠΑ, αυτό το έχει ήδη καταφέρει, τώρα το προσπαθεί στην ΕΕ, και ξεκινάει από την Ελλάδα, καθότι τους την παρέδωσε έτοιμη και χρεοκοπημένη ο αγαπημένος τους ΓΑΠ, και συνεχίζει την παράδοση η νεοταξίτικη κυβέρνηση Σαμαρά.
 
Δείτε το ντοκιμαντέρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...