Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Η νέα Ελλάδα, τα νέα Μουδανιά, η νέα Μακεδονία και ο νεοέλληνας ..

Είμαστε ως λαός πολύ της νεωτερικότητας, τόσο πολύ που μπερδευτήκαμε μεταξύ νέου και παλιού και χάσαμε την ουσιαστικότητα.
Κάθε ήττα και κάτι νέο.
Από την Σμύρνη στην Νέα Σμύρνη, από την Αλικαρνασσό στην Νέα Αλικαρνασσό, από την Φιλαδέλφεια στην Νέα Φιλαδέλφεια, από την Μακεδονία θα πάμε στην Νέα Μακεδονία, από την Ελλάδα στην Νέα Ελλάδα και από τον Έλληνα στον Νεοέλληνα κτλ κτλ, να μην αναφέρω πόσα άλλα νέα φτιάξαμε τα τελευταία εκατό χρόνια, για να καταφέρουμε να βρεθούμε τόσο πίσω.
Τελικά το πρόβλημα μας είναι
ο Έλληνας ή ο Νεοέλληνας; Και τι πρέπει να είμαστε νέοι ή παλιοί;
Πόσους αλήθεια νεοβαπτισμούς σκαρφιστήκαμε για να κρύψουμε τελικά τις ήττες μας!!!
Πλέον, δεν είναι νέο στην Ελλάδα το νέο, νέο είναι η ήττα, οι ασταμάτητες ήττες τις οποίες μη έχοντας τη δύναμη ούτε να τις αναλύσουμε, ούτε να τις αντικρίσουμε, εφευρίσκουμε το «νέο» για να τις καμουφλάρουμε και να τις ωραιοποιήσουμε.
Κάποτε ο Έλληνας άνοιγε νέους δρόμους, έκτιζε νέες πόλεις και ανακάλυπτε νέους κόσμους, πάντα ως Έλληνας.
Σήμερα ως νεοέλληνας βαπτίζει τις χαμένες πόλεις ως νέες, το δικό του νεκρό πολιτισμό προσπαθεί να κρύψει μέσα στον πολυπολιτισμικό και βαφτίζει τον Έλληνα ως νεοέλληνα για να κρυφτεί από τον Έλληνα.
Ξεπέσατε από την Δημοκρατία στην Νέα δημοκρατία και μετατρέψαμε το Σύνταγμα σε συνταγματικό σε τόξο!!!
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σωθούμε από το «νέο»!!!
Χρεοκόπησαν όλα: Είμαστε πίσω από την νέα τεχνολογία, πίσω από την νέα οικονομία, οι νέοι αγρότες δεν είναι παραγωγικοί, νέοι επιχειρηματίες δεν φαίνονται στον ορίζοντα και πλέον ούτε γενική γραμματεία νέας γενιάς υπάρχει, μιας και από χρόνια συρρικνώθηκαν και οι γεννήσεις.
Η λύση βρίσκεται στο παλιό.
Αν δεν αποκτήσουμε το ρεαλισμό, την ουσιαστικότητα, την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση του Έλληνα, πολύ σύντομα ο Νεοέλληνας θα έχει γίνει Νεκροέλληνας.
Το πρόβλημά μας βρίσκεται στην αδυναμία μας να δούμε και να υπερασπιστούμε ως έθνος το δικό μας -το δικό μας συλλογικό συμφέρον.
Η όποια αναζήτηση του «νέου» είναι απλά η απόδειξη της αδυναμίας μας να δούμε και να προσαρμοστούμε στον φυσιολογικό – πραγματικό κόσμο.
Ούτε Νέα Ελλάδα, ούτε Νέα οικονομία, ούτε νέες τεχνολογίες, ούτε νέα ήθη υπάρχουν, υπάρχει μόνο η φυσική αέναος επέκταση των λαών των εθνών των πολιτισμών της οικονομίας των θρησκειών των γλωσσών, τα οποία εμείς αδυνατούμε να δούμε, γιατί ξεχάσαμε ότι όταν κάτι δεν επεκτείνεται, απλά συρρικνώνετε και πεθάνει.
Ηττηθήκαμε ονομάζοντας την συρρίκνωση, ως νέο.
Ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε ώριμος στα 32 του έχοντας επεκτείνει τον ελληνισμό, αντιθέτως σήμερα θεωρούμε ως νέους τους 30 άρηδες που ονομάζουν «νέο», την κάθε συρρίκνωση.
Η λύση βρίσκεται πάντα στην φυσιολογικότητα της επέκτασης, κάθε δυνατής επέκτασης, όπως και κάθε ζωντανού οργανισμού που επιθυμεί να επιβιώσει. 

 Γιάννης Στριλιγκάς. capital.grΤο διαβάσαμε από το: thesecretrealtruth 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...