Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Πρόεδρος Απανταχού Πατμίων: Εκκλησιαστικό πραξικόπημα το νέο κατασταστικό της Μονής. Σχόλιο ιστολογίου: Το κατάπτυστο άρθρο 65 του καινούργιου καταστατικού αυτό κάνει στην ουσία ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ.


Εκκλησιαστικά
PATRIAR-ARIONASΜΕ ΗΧΗΤΙΚΟ. Στις 8 Μαΐου, ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της Πάτμου Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου πραγματοποιήθηκε στην καφετέρια ΑΡΙΩΝ, σύσκεψη κατοίκων, φορέων, σωματείων και οργανώσεων, με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Απανταχού Πατμίων Ξάνθος ο φιλικός διά του προέδρου του κ. Μαυρουδή Θεολόγου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 50-60 άτομα για να ακούσουν και να προτείνουν θέματα που αφορούν τη νέα κατάσταση της Μονής όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την ψήφιση (επιβολή) του νέου κανονισμού της Μονής.

Στην εισήγησή του ο κ. Μαυρουδής μεταξύ άλλων ανέφερε:
Στη σημερινή σημαδιακή ημέρα εορτή του Αγ. Θεολόγου, συγκεντρωθήκαμε για να σας ενημερώσουμε για το τι συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο στη Μονή αλλά και τη χειραγώγησή της από το Πατριαρχείο.
Αυτή η συγκέντρωση δεν είναι πρωτοβουλία μόνο δική μας αλλά και άλλων Πατμιακών σωματείων και φορέων εντός και εκτός Πάτμου, πολιτιστικός σύλλογος προστασίας, επιτηδευματίες, σύλλογος γυναικών ΣΠΙΘΑ, λεμβούχοι, Ένωση ξενοδόχων, σωματείο ενοικιαζομένων δωματίων, ΤΑΞΙ κ.λπ.
Σκοπός είναι να γίνει μια κοινή διαμαρτυρία και να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στο Πατριαρχείο. Η όποια προσπάθεια ενημέρωσης σκόνταφτε σε τείχη που είχαν υψώσει θεσμικοί φορείς. Ευχαριστούμε τους παρεβρισκόμενους, τους Δημ. Συμβούλους, τα Μ.Μ.Ε. και παρά την απουσία του δημάρχου που δεν παρεβρίσκεται προφανώς για δικούς του λόγους, επιτρέψτε μου να κάνω μια ιστορική αναδρομή απ' όπου πρέπει να προκύψει ένα ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας που θα μας επιτρέψει να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων.
Ο αυτοκράτωρ Αλέξιος Α' ο Κομνηνός με χρυσόβουλο αναφέρεται στο αυτοδιοίκηPATRIAR-ARIONAS2το και αυτεξούσιο Μονής, δεν επιτρέπει παρεμβάσεις πατριαρχικών προσώπων, κυρίαρχη είναι η αδελφότητα, ενώ δίνεται ρητή εντολή στον Όσιο Χριστόδουλο να περιλάβει τη διαταγή του αυτοκράτορα στην υποτύπωσή του το Μάιο του 1091.
Η Μονή δεν ακουμπήθηκε από κατακτητές, από Οθωμανούς, από τίποτα. Δυστυχώς το Πατριαρχείο έχει αναλάβει ρόλο προστασίας της Μονής χωρίς διάθεση σωτηρίας.
Δύο πράγματα δημιούργησαν πρόβλημα στο Πατριαρχείο: το σκάνδαλο των αγοραπωλησιών του 1999 και τελευταία τα γεγονότα που οδήγησαν στην αποπομπή Αντίπα που ήταν η νομιμοποίηση για χειραγώγηση Μονής.
Αυτά δείχνουν τα γεγονότα. Το Πατριαρχείο έχει διάθεση, αλλά όχι θετικές προθέσεις για τη σωτηρία της Μονής και αυτό είναι υποβολιμαίο, αρκεί κάποιος να αναλογιστεί την αλλαγή του κανονισμού του 1970 με αυτό του 2013, όπου ο τελευταίος αναφέρει ειδικά:                                                       στο άρθρο 11 μπορεί η 3μελής εξαρχία που θα έρχεται για τις εκλογές να ψηφίζει και να διαμορφώνει αρεστές πλειοψηφίες. Ενώ στο άρθρο 41 δίνει τη δυνατότητα τζογαρίσματος των περισσευμάτων της Μονής σε έντοκα γραμμάτια κ.λπ. Επίσης έγινε αναφορά για το άρθρο 65 που όπως αναφέρει σε περίπτωση προβλήματος τα πάντα περιέρχονται μαζί με τα ιερά κειμήλια στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου.PATRIAR-ARIONAS3
Έγινε, είπε κλείνοντας, ένα τεράστιο εκκλησιαστικό πραξικόπημα που διαλύει τα πάντα γι' αυτό και πρέπει όλοι να διαμαρτυρηθούμε.
Ακολούθησε, ανάγνωση της 5 σελίδης επιστολής, τοποθετήσεις 16 παρεβρισκομένων, άλλες εντός θέματος και άλλες άσχετες με το θέμα και συγκεντρώθηκαν υπογραφές στην υπό αποστολή επιστολή διαμαρτυρίας.
Κλείνοντας να σημειώσουμε, ότι πολλά από αυτά που ακούστηκαν για την σχέση Μονής και Πατριαρχείου ήταν σε πολλούς άγνωστα.

Πατμιακά Χρονικά

Σχόλιο ιστολογίου: Οι αλλαγές αυτές δεν προμηνύουν τίποτα καλό για το μέλλον της Μονής.

Αφού πρώτα καταβαράθρωσαν το κύρος της Μονής και προσπάθησαν να αποκόψουν τον ομφάλιο λώρο με τους κατοίκους της Πάτμος τώρα παραδίδουν και την κυριαρχία στους Τούρκους.

Το κατάπτυστο άρθρο 65 του καινούργιου καταστατικού αυτό κάνει στην ουσία ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ. 

Η Μονή είναι πρωτίστως ΤΩΝ ΠΑΤΜΙΩΝ. Είναι η μάνα, η ανάσα, ο φάρος, η αναφορά. Είναι ο συνδετικός κρίκος της κοινωνίας της Πάτμου και τα θεμέλια της  ύπαρξης μας. 

ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΑΤΜΙΟΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;;;

ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ... Ο ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΣ. ΘΕΛΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΥΣΕΙΟ.

Εύχομαι από καρδιάς να διαψευσθώ πανηγυρικά... αλλά τα γεγονότα συνηγορούν περί του αντιθέτου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters