Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

To παντελώς αναξιόπιστο SIPRI και η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ
To Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης της Στοκχόλμης (Stockholm International Peace Research Institute: SIPRI) έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση, σύμφωνα με την οποία το περσινό έτος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μείωση των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών μετά από 15 χρόνια αλλά ταυτόχρονα σημειώθηκε …αύξηση των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας από €4,824 δισ. το 2011 σε €5,087 δισ. το 2012!
Η αποκάλυψη θα ήταν συνταρακτική εάν η Ελλάδα δε βρισκόταν υπό τον ασφυκτικό δημοσιονομικό έλεγχο της Τρόικας με τις (πραγματικές) αμυντικές δαπάνες, δηλαδή το άθροισμα από τις δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού, τα λειτουργικά έξοδα και τις εξοπλιστικές δαπάνες, να διαμορφώνονται το 2012 σε €3,7 δισ., ελαφρώς λιγότερα από τα €4,1 δισ. που είχαν αρχικώς προϋπολογισθεί για το έτος αυτό. Ο πίνακας που ακολουθεί είναι αρκούντως διαφωτιστικός:
ΕΤΟΣΑποδοχές-παροχές προσωπικούΛειτουργικά έξοδαΕξοπλισμοί*Συνολικές αμυντικές δαπάνες 
20112.253,58872,77360,483.491,82
20122.203,69808,31700,003.714,99
* Τα ποσά αυτά (σε εκατ. €) αφορούν αποπληρωμές εξοπλιστικών προγραμμάτων παρελθόντων ετών και προμήθεια ανταλλακτικών και υλικών συντήρησης.
Σε πρόσφατη ομιλία του στo συνέδριο EXPOSEC DEFENSEWORLD 2013, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος ισχυρίστηκε πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις έσωσαν τη Χώρα από τη χρεωκοπία», επισημαίνοντας ότι το 2009 ο προϋπολογισμός του υπουργείου ήταν 6,5 δισ. και το 2013 είναι μόλις 3,2 δισ. – μείωση 57%”. Πράγματι, ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κινείται φέτος σε εποχές προ Ιμίων και διαμορφώνεται σε απόλυτα ανελαστικές δαπάνες ύψους €2,6 δισ. για μισθοδοσία και λειτουργικά κόστη με το υπόλοιπο €1,2 δισ. να προορίζεται για την αποπληρωμή παλαιότερων υποχρεώσεων.
Οι δραματικές περικοπές στους μισθούς των Αξιωματικών-Υπαξιωματικών-Επαγγελματιών Οπλιτών, ο περιορισμός των εκπαιδευτικών δραστηριότητων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε οριακά επίπεδα και η ανυπαρξία οποιουδήποτε εξοπλιστικού προγράμματος εδώ και μία οκταετία είναι καταστάσεις γνωστές σε όλους τους Έλληνες πολίτες πλην ίσως των 6 που συγκεντρώθηκαν χθες στο Σύνταγμα από ισάριθμες οργανώσεις: Eυρωπαϊκό Γραφείο για την Αντίρρηση Συνείδησης, Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία, Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, Αντιεθνικιστική Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία, Οικολόγοι Πράσινοι και Νεολαία Συνασπισμού:
Αυγή, 16/04/2013
Αυγή, 16/04/2013
Το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι πως αν οι παραπάνω είχαν την παραμικρή ιδέα για το διαχρονικό “πάρτυ” της σπατάλης και κακοδιαχείρισης στους χώρους της Εκπαίδευσης, της Υγείας και των Δημόσιων Μεταφορών, την επομένη θα διαδήλωναν στη Μεσογείων υπέρ της αύξησης των αμυντικών δαπανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...