Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Όταν η παγκόσμια οικονομία πιάστηκε αδιάβαστη ...


Όταν η παγκόσμια οικονομία πιάστηκε αδιάβαστη
...
Στις 15-16 Οκτωβρίου όμως, όσο κι αν θέλουμε να κρυφτούμε, θα αρχίσουμε πλέον να αισθανόμαστε, τον αέρα που θα φέρει πάνω μας ... ο ασκός του Αιόλου!

Γιώργος Αδαλής 
aegeantimes.grΡαντεβού λοιπόν η Μέρκελ με τον Σαρκοζί. με τον Σαρκοζί. Κυρίως πιάτο η Ελλάδα στο τραπέζι. Σίγουρα, βαίνουμε για ένα κούρεμα του Ελληνικού χρέους που θα κυμανθεί από 45% έως και 60%

Η κυβέρνηση μας είναι ακόμη και σήμερα εντελώς απροετοίμαστη για ένα τέτοιο γεγονός. Στην ουσία δεν γνωρίζει καν τις συνέπειες που μπορεί να έχει για τη χώρα μας. Η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στον Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σπατάλησε όλο τον κρίσιμο χρόνο που είχαμε, χωρίς καν να θωρακίσει τη χώρα μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που ακόμη και για ένα πρωτοετή φοιτητή οικονομικών επιστημών ήταν το πιθανότερο.

Αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος!

Αν το γυρίζουμε από κάτω, βρίσκεται το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, η διεθνή μονεταριστική πολιτική και γενικότερα αυτό που κάποιοι ονομάζουν «αγορές» αλλά προσωπικά προτιμώ να δίνω ονόματα κάθε φορά, ανάλογα γιατί μιλάμε. Διότι οι αγορές, δεν έχουν τα ίδιο συμφέροντα και δρουν αντικρουόμενα. 

Αυτή τη φορά όμως, βρισκόμαστε σε ένα πρωτόγνωρο οικονομικό γεγονός, που στην ουσία προήλθε από το καθεστώς της χρεοκρατίας, και την απουσία πραγματικών χρημάτων από τα ταμεία.

Το χρέος, δημιούργησε τόσο χρήμα, που ουδείς σήμερα γνωρίζει την πραγματική αξία του πλούτου μιας Εθνικής Οικονομίας ή μιας οικονομίας ζώνης κρατών όπως η ΕΕ.

Το ζητούμενο ήταν να κρατηθεί πάση θυσία ως έχει το Δυτικό Οικονομικό Σύστημα, με τις τράπεζες να ασυδοτούν έναντι των Εθνικών οικονομιών!

Το σύστημα αυτό των 750.000.000 καταναλωτών έφτασε πολύ πάνω από τα όριά του, χωρίς να αυτορυθμιστεί, διότι κάτι τέτοιο θα «χαλούσε» τα μπόνους των Golden Boys!


Δυστυχώς, το χάος στην Δυτική Οικονομία, είναι τόσο μεγάλο και οι διαδρομές τόσο Δαιδαλώδεις , που σήμερα, ουδείς γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Κάτι που πριν 20 χρόνια, θα λυνόταν με μια εξίσωση μέσα σε ένα βράδυ.

Σήμερα οι παράμετροι είναι τόσες πολλές, τα κρυμμένα στοιχεία αναρίθμητα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει στον πλανήτη ένας οικονομολόγος που να μπορεί να φτιάξει ένα μοντέλο που να προβλέπει τι πρόκειται να συμβεί.

Στην ουσία, όλοι περιμένουν να δουν τι θα συμβεί για να διδαχτούν από αυτό!

Οσο κι αν σας φαίνεται παράξενο αυτό, ο μόνος ο οποίος θα μπορούσε να βγει αλώβητος από την παγκόσμια κρίση, και ίσως και κερδισμένος, ήταν η Ελλάδα.

Αρκεί , 10 μήνες πριν, να είχαμε εγκαταλείψει το ευρώ αλλά όχι την Ευρώπη!

Τώρα, ΚΑΙ δεν γίνεται ΚΑΙ δεν μας αφήνουν. Κι ακόμα κι αν το αποφασίζαμε, τώρα, στην παρούσα φάση, ΔΕΝ θα κερδίζαμε απολύτως τίποτα!

Κοινώς είναι αργά πια!

Με αυτά ως δεδομένα, η Ελλάδα μας πλέον, αποτελεί την «πατσαβούρα» κάθε χρηματιστή, πολιτικού, επιχειρηματία που θέλει να δικαιολογήσει την αποτυχία του, σκουπίζοντας το «καθαρό» μέτωπό του, με την πετσέτα που λέγεται Ελλάδα!

Είτε φταίμε είτε δεν φταίμε για κάτι, πλέον, όλοι μας κατηγορούν για τα πάθη τους!

Το σύστημα λοιπόν επιθυμεί και το διατυπώνει πλέον ανοιχτά, μια διεθνή επιτροπεία, έναν υπερ-πρωθυπουργό που θα διαφεντεύει τη χώρα μας και θα έχει την Ελληνική Κυβέρνηση ως «αχυράνθρωπους» !

Σε τέτοιο σημείο, δεν είχε φτάσει ποτέ η Δυτική Οικονομία!

Το ΔΝΤ, βλέποντας την στροφή της Κύπρου προς την Ρωσική αγορά, θα προσπαθήσει να παρέμβει στην οικονομία της Μεγαλονήσου, με πρόσχημα την συμμετοχή της στην ελληνική κρίση!

Ετσι σε λίγες μέρες ή εβδομάδες θα πάνε εκεί δήθεν για να ελέγξουν τον βαθμό της έκθεσης στην Ελληνική κρίση!

Είμαι βέβαιος γι αυτό.

Διότι, σε τέτοιες περιόδους, ο λύκος πάντα χαίρεται! Και ο λύκος, δηλαδή το ΔΝΤ, δεν πρόκειται να αφήσει την κρίση να κοπάσει. Πολύ απλά, διότι από την κρίση κερδίζουν μόνο αυτοί και κανείς άλλος!

Οσο για τον Ελληνικό λαό, σας είχα γράψει σε ανύποπτο χρόνο ένα άρθρο με τίτλο God Help Greece [Σχετικό άρθρο]!

Ίσως τώρα να αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε γιατί το είχα γράψει!

Ίσως καταλάβουν όλοι πλέον, ότι στις 15 με 16 Οκτωβρίου, θα ζήσουμε αυτό που έχουν προαποφασίσει για μας! Ένα σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή πριν 15 χρόνια, κι εδώ και δύο χρόνια το ζούμε χωρίς να θέλουμε να το παραδεχτούμε.

Στις 15-16 Οκτωβρίου όμως, όσο κι αν θέλουμε να κρυφτούμε, θα αρχίσουμε πλέον να αισθανόμαστε, τον αέρα που θα φέρει πάνω μας ... ο ασκός του Αιόλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...