Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Στοχεύουν τα νησιά μας οι Τούρκοι


Οι ίδιες έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η άμεση αντίδραση της Αθήνας και της Λευκωσίας ουσιαστικά ανάβει “κόκκινο” φως για τη συμμετοχή στις τουρκικές έρευνες όλων των μεγάλων διεθνών ερευνητικών εταιρειών, οι οποίες κατά πάγια τακτική, αποφεύγουν ζώνες όπου υπάρχουν αμφισβητήσεις

Μέχρι τα Δωδεκάνησα και πάνω στα κυπριακά θαλάσσια οικόπεδα, φτάνουν οι χάρτες των ερευνών για πετρέλαια που σχεδίασε η τουρκική κρατική εταιρεία TPAO (Turkiye Petrolleri A.O.), μετά το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Άγκυρα εξαιτίας των εξελίξεων στο μέτωπο του Οικοπέδου 12 της Κύπρου.


Σε μια προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής έντασης, οι κινήσεις της Άγκυρας, εκτιμάται ότι στοχεύουν στο πάγωμα της διαδικασίας των κυπριακών γεωτρήσεων και στην αποκόμιση «ανταλλαγμάτων», προς όφελος της γείτονος. Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, η Τουρκία υπέστη ακόμα μία “ήττα” στο μέτωπο των πετρελαίων.

Οπως τονίζουν στην εφημερίδα “Κεφάλαιο” πηγές της αγοράς, απευθύνθηκε σε νορβηγικές και γαλλικές εταιρείες, προκειμένου να ξεκινήσει τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες σε περιοχές που ανήκουν είτε στην ελληνική είτε στην κυπριακή δικαιοδοσία.
 

Αν και αρχικά η εταιρεία ΤΡΑΟ είχε λάβει θετική απάντηση στο αίτημά της, η άμεση κινητοποίηση της Αθήνας και της Λευκωσίας είχε ως αποτέλεσμα οι Νορβηγοί να αποσυρθούν, αφήνοντας τους Τούρκους στα “κρύα του λουτρού”.
 

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθεί το φιάσκο, οι Τούρκοι επιστράτευσαν το παρωχημένης τεχνολογίας ερευνητικό σκάφος “Koca Piri Reis”, το οποίο δεν έχει τη δυνατότητα διεξαγωγής ερευνών και, άρα, οι έρευνες που πραγματοποίησε ήταν για το “θεαθήναι”, χωρίς ουσιαστική ή πρακτική αξία.
 

Κυπριακές πηγές εκτιμούν ότι στόχος των ερευνών του τουρκικού σκάφους, που διέσχισε την περασμένη εβδομάδα τέσσερα κυπριακά θαλάσσια οικόπεδα, είναι η υποθαλάσσια οροσειρά του Ερατοσθένη, με μήκος 120 χιλιόμετρα και πλάτος 80 χιλιόμετρα.
 

Στα 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τις παρυφές της οροσειράς πραγματοποιείται η γεώτρηση της Noble Energy, στο Οικόπεδο 12.
 

Οι ίδιες έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η άμεση αντίδραση της Αθήνας και της Λευκωσίας ουσιαστικά ανάβει “κόκκινο” φως για τη συμμετοχή στις τουρκικές έρευνες όλων των μεγάλων διεθνών ερευνητικών εταιρειών, οι οποίες κατά πάγια τακτική, αποφεύγουν ζώνες όπου υπάρχουν αμφισβητήσεις.
 

Πλέον, για να κάνουν οι Τούρκοι τρισδιάστατες έρευνες στις περιοχές που έχουν μονομερώς προσδιορίσει, θα πρέπει οι ίδιοι να επενδύσουν ποσά της τάξης των 2 έως 3 δισ. δολαρίων, για την αγορά δικού τους σκάφους, υπεράκτιας πλατφόρμας και γεωτρύπανου για μεγάλα βάθη, καθώς καμία σοβαρή πετρελαϊκή δεν θα “ρισκάρει” να συμμετάσχει σε ένα τόσο παρακινδυνευμένο εγχείρημα.
 

ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΑΟΖ
 
Μπορεί η ανακήρυξη εκ μέρους της Ελλάδας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) να απαιτεί συμφωνία με τα γειτονικά κράτη -εν προκειμένω, για τις περιοχές νότια της Κρήτης θα χρειαστεί συμφωνία με τη Λιβύη, την Κύπρο και την Αίγυπτο-, ωστόσο οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να γίνουν οι πρώτες κινήσεις σε αυτήν την κατεύθυνση από την ελληνική πλευρά.

Μια τέτοια κίνηση θα οδηγούσε -όπως τονίζουν γνώστες των γεωπολιτικών και ενεργειακών ισορροπιών- σε οριστικό μπλοκάρισμα των προσπαθειών της τουρκικής πλευράς να δημιουργήσει τετελεσμένα στις ευαίσθητες περιοχές του Αιγαίου αλλά και της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.
 

Η περιοχή αποτελεί την εν δυνάμει προέκταση της λεκάνης του Λεβαντινίου και θα μπορούσε να εξελιχθεί στο επόμενο μεγάλο ερευνητικό στοίχημα της ανατολικής Μεσογείου, μετά το “Λεβιάθαν” και την “Αφροδίτη”.
 

Πηγή : Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...