Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Αμείωτος ο κατήφορος της ΔΗΜΑΡ στην Θράκη·         Νέα ανδραγαθήματα των εκπροσώπων της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης, παρέα με τον Τούρκο πρόξενο και τους πρακτορίσκους του…
Για τη ΔΗΜΑΡ Ροδόπης, όπως και για τον πραγματικά απίστευτο άθλο της να ξεπερνάει συχνά σε ελληνομηδενισμό ακόμη και τα κεντρικά του…μαγαζιού (τα οποία στελεχώνουν, ως γνωστόν, εγνωσμένοι τιτάνες φιλοπατρίας τύπου Ρεπούση ή Γιαννακάκη), σας έχουμε γράψει πολλές φορές (και στην προεκλογική περίοδο και την εποχή που συζητιόταν το θέμα με τους ιμάμηδες, αλλά και άλλοτε).

    Επιβεβαιώνοντας λοιπόν πριν από λίγες μέρες για μια ακόμη φορά τον…καλύτερο εαυτό τους, τα παληκάρια ξαναχτύπησαν – και μάλιστα με διπλό χτύπημα! Ο λόγος αρχικά για την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησαν (27/2) στα γραφεία της «Πολιτιστικής Εκπαιδευτικής Εταιρείας Μειονότητας Δυτικής Θράκης»  (ΠΕΚΕΜ) (που δεν είναι φυσικά άλλη από το…υποκατάστημα εκπαίδευσης του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής) ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Ιλχάν Αχμέτ και ο πρόεδρος της νομαρχιακής οργάνωσης Δάμων Δαμιανός (1η φωτογραφία). Τους υποδέχτηκαν φυσικά ο γνωστός τουρκοπράκτορας-πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά και τα λοιπά μέλη του ΔΣ, μεταξύ αυτών βεβαίως και η επίσης σεσημασμένη για το ορκισμένο ανθελληνικό έργο της πρακτοράντζα Περβίν Χαϊρουλλάχ. 

    Όπως διαβάζουμε στο μειονοτικό περιοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί», «ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη των στελεχών της ΔΗΜΑΡ και τους ευχαρίστησε γι’ αυτό (σ.σ. ε βέβαια, λίγο πράμα είναι να είσαι ένα τουρκοπληρωμένο υπονομευτικό χαφιεδομάγαζο και να σου παρέχει «νομιμοποίηση» ένα ελλαδικό κόμμα, αυτοφερόμενο μάλιστα και ως…προοδευτικό;). Κατά τη συνάντηση που διεξήχθη σε ένα περιβάλλον ειλικρίνειας (σ.σ. περί αυτού είμαστε απολύτως βέβαιοι), τα μέλη της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσαν τις σχετικές με τα μειονοτικά θέματα πολιτικές τους, καθώς και τα μελλοντικά τους σχέδια (σ.σ. Ποια άραγε; Πρόταση π.χ. για μετατροπή όλων των λυκείων του νομού σε τουρκόφωνα; Για σύνορα στον Νέστο; Για υποχρεωτικό σουνέτ όλων των αρένων της Θράκης άνω των 5 ετών; Θα δείξει…). Παράλληλα αναφέρθηκε πως ένας από τους βασικούς σκοπούς ίδρυσης της ΔΗΜΑΡ ήταν και ο αμοιβαίος διάλογος γύρω από το θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης»(σ.σ. !!!!).

    Και για να ολοκληρωθεί μέσα στο μυαλό σας η εικόνα για το ποιοι…ζουν ανάμεσά μας εδώ στη Θράκη, περνάμε αμέσως και στο…δεύτερο χτύπημα που σας προαναγγείλαμε. Σαν να μην έφτανε λοιπόν η επίσκεψη στην ΠΕΚΕΜ, την ίδια ακριβώς εποχή η τοπική ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να παραθέσει γεύμα και στο ίδιο το…αφεντικό. Ναι, στον Τούρκο πρόξενο Ιλχάν Σενέρ εννοούμε! Πλάνο από το event βλέπετε στη δεύτερη φωτογραφία, με τον Σενέρ πρώτο από δεξιά και πιο δίπλα τα στελέχη του κόμματος Συμεών Σολταρίδη, Δάμωνα Δαμιανό και Ιλχάν Αχμέτ.

    Και βέβαια, πέραν των τετριμμένων…οσφυοκαμπτικών χαριεντισμών, τίποτε το πολύ σημαντικό δεν νομίζουμε να διημείφθη (σιγά να μην τους δώσει τώρα κι αναφορά ο πρόξενος). Το ίδιο το συμβάν καθ’ αυτό όμως χρήζει αναμφίβολα ενός σχολίου. Γιατί τέτοιο συμβάν εμείς πραγματικά πρώτη φορά το βλέπουμε. Και όχι φυσικά πως δεν ξέρουμε για τις…πονηρές προεκλογικές συναντήσεις  διαφόρων  «Ελλήνων» πολιτευτών με τον εκάστοτε πρόξενο. Αλλά πρώτη φορά βλέπουμε έτσι – φόρα παρτίδα – ένα κόμμα της ελληνικής Βουλής να παραθέτει επίσημο γεύμα στον υπονομευτή της ελληνικής κυριαρχίας στην ελληνική Θράκη.

    Εμετός; Ειλικρινά δεν ξέρουμε. Καμμιά φορά ακόμη κι η ελληνική γλώσσα δείχνει πολύ φτωχή για να εκφράσει επαρκώς τα πάντα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...