Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Διαστρεβλώνουν βάναυσα την ιστορία τα νέα αλβανικά βιβλία! - Εθνικιστικό παραλήρημα από τους γείτονες.


Το… άσπρο μαύρο προσπαθούν να κάνουν για μια ακόμη φορά οι Αλβανοί, μέσω των βιβλίων τους που περιέχουν «ιστορικά ντουκουμέντα», για το πώς οι πρόγονοί τους δήθεν συμμετείχαν στην μάχη για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, που αποτελούν… κλειδί για το «Τσάμικο» ζήτημα κτλ. Τελευταίο «δείγμα» το αλβανικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό, το οποίο κυκλοφόρησε, όμως κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε έως τώρα. 


Προφανώς οι Αλβανοί (εκτός από τις ιδέες τους για τη «μεγάλη Αλβανία» κτλ, που είναι γνωστά εδώ και χρόνια) βάλθηκαν να αλλάξουν και την ιστορία και να γράψουν τη δική τους, έτσι όπως τους συμφέρει βέβαια! Στο συγκεκριμένο λεξικό, έχουν… βοηθήσει με τον τρόπο τους ιστορικοί, ακαδημαϊκοί κ.α., που γράφουν υπό το πρίσμα του άκρατου εθνικισμού, που εδώ και χρόνια «βασιλεύει» στη γειτονική χώρα.


Πρώην Αλβανός Πρέσβης, ονόματι Νεσίπ Κάτση, γράφει για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων: «Τα Ιωάννινα, το ιστορικό κλειδί του τσάμικου προβλήματος. Οι κυβερνήτες της Κωνσταντινούπολης χωρίς να κάνουν την παραμικρή αντίσταση  ζήτησαν ντροπιαστική ανακωχή. Ο υποστηρικτής των Ιωαννίνων Μεχμέτ Εσατ Πασάς  με το στρατό του και τους αλβανούς πατριώτες δεν εισάκουσε στη διαταγή. Ξαναχτύπησαν οι Έλληνες, αλλά ο Μεχμέτ  Πάσα δεν τα παρέδιδε εύκολα και πολέμησε σκληρά μαζί με τον αδερφό του Χασάν.  Τα δύο αδέλφια έδιναν την εντύπωση πως πολεμούσαν για την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά να μην ξεχνούμε πως στις 28 Νοεμβρίου 1912 η Αλβανία  είχε ανακηρύξει την ανεξαρτησία της, άρα αυτή η εντύπωση δε στέκει. Η πτώση των Ιωαννίνων είναι ο γόρδιος δεσμός  για την υπεράσπιση της Τσαμουριάς, για τη λύση  του τσάμικου  προβλήματος και  την επαναφορά των δικαιωμάτων τους»!
Το εθνικιστικό παραλήρημα των Αλβανών, βέβαια, δεν έχει τέλος. Το παραπάνω είναι απλά και μόνο μια από τις εκφάνσεις του. Είναι σίγουρο, πως οι Αλβανοί δεν μπορούν να αλλάξουν την ίδια την ιστορία, όσες μεθόδους και αν χρησιμοποιήσουν. Και επειδή αυτή την περίοδο κάνουν ό, τι μπορούν για να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να αντιληφθούν, ότι δε νοείται χώρα- μέλος της Ε.Ε., στα βιβλία της οποίας υπάρχουν τόσες πολλές ιστορικές ανακρίβειες που αγγίζουν και ξεπερνούν τα όρια της πρόκλησης για άλλη χώρα, επίσης μέλος της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters