Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010

Σε ελεύθερη πτώση το ΑΕΠ - Κάτω 3,5% - Τριπλάσια η μείωση του αναμενόμενου - "Σπάει" το ένα ρεκόρ μετά το άλλο η κυβέρνηση του ΔΝΤ: Στο 12% η "επίσημη" ανεργία

Σε ελεύθερη πτώση το ΑΕΠ της χώρας, μειώθηκε κατά 3,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 και κατά 1,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, το β' τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Η μείωση είναι τριπλάσια του αναμενομένου (1,1%) ανέμεναν οι φωστήρες του ΔΝΤ και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και ξεπερνά ακόμα και το συνολική ετήσια αναμενόμενη πτώση που υπολογιζόταν σε 3,4%!

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., το α' τρίμηνο του 2010 το ΑΕΠ είχε υποχωρήσει κατά 2,3%.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., στη μείωση του ΑΕΠ συνέβαλαν η πτώση των επενδύσεων και η σημαντική μείωση της δημόσιας κατανάλωσης. Ταυτόχρονα, αναφέρει η στατιστική Αρχή, η βελτίωση που παρατηρήθηκε στο εμπορικό ισοζύγιο αντιστάθμισε εν μέρει το αποτέλεσμα των προαναφερόμενων συντελεστών.

Τώρα, πως είναι δυνατόν να επιτευχθούν οι στόχοι του μνημονίου, την στιγμή μάλιστα που τα έσοδα, παρά την απίστευτη φορολογική επιβάρυνση που έχει επιβληθεί στους Έλληνες πολίτες, έχουν καταρρεύσει, αυτό θα πρέπει να μας το εξηγήσουν πάλι...


"Σπάει" το ένα ρεκόρ μετά το άλλο η κυβέρνηση του ΔΝΤ: Στο 12% η "επίσημη" ανεργία


Την μεγαλύτερη ανεργία από τότε που ιδρύθηκε η εθνική στατιστική υπηρεσία "μετρά" η Ελλάδα με το ποσοστό να φτάνει το 12%, αλλά στην πραγματικότητα να ξεπερνά το 15%, εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές. Και οι προβλέψεις ακόμα χειρότερες: Περί το 16% αναμένεται να κλείσει η "επίσημη" ανεργία και περί το 20% η ανεπίσημη στο τέλος του έτους, δυναμιτίζοντας τα θεμέλια του κράτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, το ποσοστό ανεργίας φέτος τον Μάιο ανήλθε σε 12,0%, έναντι 8,5% τον περυσινό Μάιο και 11,9% τον Απρίλιο του 2010.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το φετινό Μάιο εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.431.326 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 602.185, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.267.994 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 122.672 σε σχέση με τον Μάιο του 2009 (μείωση 2,7%) ενώ αυξήθηκαν κατά 18.380 σε σχέση με το φετινό Απρίλιο (αύξηση 0,4%). Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 181.784 σε σχέση με τον περυσινό Μάιο (αύξηση 43,2%) και κατά 5.206 σε σχέση με το φετινό Απρίλιο (αύξηση 0,9%).

Το μεγαλύτερο πσοοστό ανεργίας καταγράφηκε στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με ποσοστό 15,9%. «Πρωταθλήτριες» της ανεργίας είναι οι γυναίκες με 14,8%, ενώ στους νέους ηλικίας 15 εως 24 ετών η ανεργία φτάνει σε ποσοστά - ρεκόρ της τάξης των 32,5%.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...