Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

«Καύσωνας» προκλήσεων πάνω από το Αιγαίο

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στα ελληνοτουρκικά, μετά και τις τουρκικές ανακοινώσεις σχετικά με την έναρξη γεωφυσικών ερευνών στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, περιλαμβανομένων και των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η τουρκική προκλητικότητα πυροδότησε πολιτικό καύσωνα στην Ελλάδα, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικής και απραξία. Στο επίκεντρο της «κόντρας» βρίσκεται η επικείμενη επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών κυρίας Ν. Μπακογιάννη στην Τουρκία, η ατζέντα του οποίου είναι ακόμα μετέωρη.

Από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι αντιμετωπίζουμε την τουρκική προκλητικότητα με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία και πάντοτε βασισμένοι στο διεθνές δίκαιο, στέλνοντας μήνυμα στην Αγκυρα για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και την πρόθεσή της να προχωρήσει σε γεωγραφικές έρευνες και εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σχετικά με το επικείμενο ταξίδι της στην Τουρκία η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε πως έχει αποδεχθεί την σχετική πρόσκληση, αλλά έχει ένα εξαιρετικά βεβαρημένο πρόγραμμα αυτό τον καιρό, οπότε οι ημερομηνίες θα καθοριστούν διά της διπλωματικής οδού.

Υπενθυμίζεται ότι η Αγκυρα προγραμματίζει γεωφυσικές έρευνες σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που περιλαμβάνει και ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η σχετική απόφαση ελήφθη το καλοκαίρι του 2008, ωστόσο, έγινε γνωστή με ένα χρόνο καθυστέρηση.

Το μπαράζ προκλήσεων έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από πλευράς Αντιπολίτευσης. Την ανησυχία του για τις εξελίξεις εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ μέσω του πολιτικού εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ανδρέα Λοβέρδου.

«Κάθε μέρα προκύπτει από την πλευρά της Τουρκίας και ένα νέο θέμα, που επιβαρύνει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Κάθε ημέρα, επίσης, επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει σχέδιο, δεν έχει τακτική, δεν έχει στρατηγική απέναντι στην Τουρκία» τόνισε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κάλεσε την κυβέρνηση να συνδέσει την ευρωπαϊκή πορεία της Αγκυρας, εν όψει και της Συνόδου της ΕΕ του Δεκεμβρίου, με τη ριζική αλλαγή της συμπεριφοράς της.

Από πλευράς ΛΑΟΣ ο βουλευτής Κ.Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, έχει προβλέψει ότι τα πράγματα οδηγούνται σε θερμό επεισόδιο μέσα στον Αύγουστο.

» [...] Η κυβέρνηση κοιμάται και ο Τούρκος σχεδιάζει. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Πηγή


Ποῦ εἶναι τά πυρομαχικά τῶν ἁρμάτων;
Ποῦ εἶναι τά ὑποβρύχια;
Ποῦ εἶναι τά ΑΦΝΣ;
Ποῦ εἶναι τά νέα Apache;
Ποῦ εἶναι τά νέα ΤΟΜΑ;
Ποῦ εἶναι τό νέο μαχητικό ἀεροσκάφος;
Ποῦ εἶναι τά ὑποβρύχια;
Ποῦ εἶναι οἱ νέες τορπίλες;
Ποῦ εἶναι τά πυροβόλα πού ἔπρεπε νά ὑπάρχουν ἐδῶ καί καιρό;
Ποῦ εἶναι τά ἑλικόπτερα SAR;
Ποῦ εἶναι τά ἑλικόπτερα τοῦ ΣΞ;

ΠΟΥ ΠΟΥ ΠΟΥ;;; Ὁ κατάλογος δέν ἔχει τελειωμό.

Ἀλλά... <<Σιγά μήν γίνει πόλεμος ἀρχηγέ…>> …Αὐτή φράση περικλείει ὅλο τό χάλι τῶν Ἐνόπλων δυνάμεων καί τήν ἀνευθυνότητα πού ἐπέδειξαν τά κάθε λογής ἀνεύθυνα κομματόσκυλα.

Τί νά τήν κάνω τήν κοινωνική πολιτική ἄν δέν ἔχω πατρίδα νά τήν ἀπολαύσω ἤ στήν χειρότερη ζωή. Ἡ τουρκική ἀπειλή εἶναι ὑπαρκτή καί κλιμακούμενη. Οἱ βόμβες τους δέν θά κάνουν ἐξαίρεση οὔτε σέ δεξιούς οὔτε σέ ἀριστερούς. Θά σκοτώσουν Ἕλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters