Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Προκλητικές πτήσεις στο Αιγαίο

Συνολικά δέκα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν μέσα στην τερματική περιοχή του αεροδρομίου της Σάμου και βόρεια του Φαρμακονησίου, επηρεάζοντας άμεσα τη λειτουργία του αεροδρομίου Με δύο προκλητικές πτήσεις δέκα τουρκικών μαχητικών μέσα στην τερματική περιοχή του αεροδρομίου της Σάμου και βορείως του Φαρμακονησίου, έσπευσε η Αγκυρα χτες το πρωί να αντιδράσει στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ όπου ετέθη επί τάπητος το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Από νωρίς το πρωί χτες, εν όψει της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα στις αεροπορικές βάσεις των Μικρασιατικών παραλίων.

Στις 8.58 π.μ. μπήκαν απροειδοποίητα στο FIR Αθηνών οκτώ τουρκικά μαχητικά (4 F-4 και 4 F-16) νοτίως της Σάμου και παρέμειναν στον εθνικό εναέριο χώρο μέχρι τις 9.22 π.μ. Συγκεκριμένα, αφού «κύκλωσαν» την Ικαρία, στις 9.22 π.μ., βγήκαν από το FIR Αθηνών. Εν συνεχεία στις 11.29 το πρωί άλλα δύο τουρκικά Φάντομ μπήκαν απροειδοποίητα στο FIR Αθηνών βορείως του Φαρμακονησίου και επί αρκετά λεπτά πετούσαν και πάλι μέσα στην τερματική περιοχή του αεροδρομίου της Σάμου.

Οι συγκεκριμένες τουρκικές παραβιάσεις είχαν δύο ποιοτικά χαρακτηριστικά άκρως ανησυχητικά:

Εγιναν στην ευαίσθητη περιοχή του συμπλέγματος των νησιών Φαρμακονήσι - Αγαθονήσι, την οποία η Τουρκία θεωρεί «γκρίζα ζώνη» και αποτελεί κεντρική πύλη εισόδου των λαθρομεταναστών προς την Ευρωπαϊκή Ενωση. Πρόκειται για την περιοχή που πλέον προκαλεί το εντονότατο ενδιαφέρον της ΕΕ και αποτελεί σημείο τριβής μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι τουρκικές πτήσεις και παραβιάσεις έγιναν μέσα στην τερματική περιοχή του αεροδρομίου της Σάμου, επηρεάζοντας άμεσα τη λειτουργία του αεροδρομίου και την ασφάλεια των πτήσεων που λόγω της θερινής περιόδου είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Συνολικά χτες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας μπήκαν στο FIR Αθηνών δεκαοκτώ τουρκικά μαχητικά σε τρεις σχηματισμούς πραγματοποιώντας δώδεκα παραβιάσεις. Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη και σημειώθηκαν δύο εμπλοκές. Ωστόσο, παρότι οι χτεσινές τουρκικές προκλήσεις είχαν προηγηθεί της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, ο Β. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι δεν έγινε ειδική αναφορά στο αρμόδιο κρατικό όργανο!

Η χτεσινή συζήτηση στο ΚΥΣΕΑ επικεντρώθηκε στα προβλήματα της λαθρομετανάστευσης και στη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα για την εφαρμογή της ευρωπαϊκής πολιτικής στο ακανθώδες αυτό ζήτημα. Ο Π. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Αθήνα θα συνεχίσει να πιέζει την ΕΕ για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών στην Τουρκία και προανήγγειλε ότι το συγκεκριμένο θέμα θα τεθεί στην επόμενη σύνοδο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ.

Για τις βραχονησίδες
Ο Β. Μεϊμαράκης εξέφρασε τη θέση ότι τον έλεγχο και τη φύλαξη των βραχονησίδων θα πρέπει και να τον αναλάβει εξολοκλήρου το Πολεμικό Ναυτικό και όχι εξ ημισείας με το Λιμενικό όπως ισχύει σήμερα. Πρόταση που αντιμετώπισε με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα το σύνολο των μελών του ΚΥΣΕΑ!

Επίσης στο ΚΥΣΕΑ έγινε συζήτηση και για δημιουργία κέντρων φιλοξενίας μεταναστών, αφού θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση από την ΕΕ μετά τις τροποποιήσεις στους οργανισμούς των ταμείων. Ωστόσο, παρότι το υπουργείο Αμυνας έχει παραδώσει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης τον κατάλογο με τα κενά στρατόπεδα, μέχρι σήμερα αναλογιζόμενοι το πολιτικό κόστος δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι περιοχές και τα στρατόπεδα που θα γίνουν χώροι υποδοχής λαθρομεταναστών.

Κατά της δημιουργίας στρατοπέδων υποδοχής λαθρομεταναστών τάσσονται το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters