Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009

Θέλουν κρουαζιέρες στο Αιγαίο, αλλά προσκρούουν στο θεσμικό πλαίσιο

Οι διεθνείς εταιρείες κρουαζιερόπλοιων θεωρούν «φιλέτο» το Αιγαίο αλλά το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει σε κρουαζιερόπλοια με μη κοινοτική σημαία να αποβιβάζουν ή να επιβιβάζουν τουρίστες στα ελληνικά λιμάνια ή νησιά.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μεγάλων εταιρειών κρουαζιερόπλοιων έχει μπεί το Αιγαίο το οποίο διαθέτει πληθώρα νησιών τα οποία έχουν ξεχωριστό φυσικό κάλλος.

Ωστόσο, η είσοδος των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας στην αγορά του Αιγαίου, δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει σε κρουαζιερόπλοια που φέρουν σημαίες κρατών που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να επιβιβάζουν και να αποβιβάζουν τουρίστες σε Ελληνικό λιμάνι ή σε κάποιο νησί (προστατευτισμός).

Αυτό σημαίνει ότι λόγω θεσμικού πλαισίου ελληνικά λιμάνια χάνουν την δυνατότητα να αποτελέσουν τη βάση των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας...« χαρίζοντας» το προνόμιο αυτό σε άλλα ανταγωνιστικά λιμάνια όπως της Κωνσταντινούπολης, της Βενετίας, της Γένοβα κ.α.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2008, σύμφωνα με το Economic Impact Report που πραγματοποίησε το European Cruise Council σε συνεργασία με τις Euroyards, MedCruise και Cruise Europe, περισσότεροι από 4,7 εκατομμύρια επιβάτες ξεκίνησαν την κρουαζιέρα τους από ένα ευρωπαϊκό λιμάνι.

Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός με περίπου 4,3 εκατομμύρια επιβάτες. Η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Ρόδος είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή νησιά.

Πρώτος προορισμός είναι η Ιταλία με ποσοστό 23% , δεύτερος η Ελλάδα με 19,6% και στην τρίτη θέση είναι η Ισπανία με ποσοστό 16,6%.

«Εάν δεν υπήρχε το εμπόδιο του θεσμικού πλαισίου η χώρα μας θα μπορούσε να βρισκόταν στην πρώτη θέση, μακράν της Ιταλίας, απολαμβάνοντας τεράστια οικονομικά οφέλη » ανέφεραν κύκλοι που ασχολούνται με την κρουαζιέρα και τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ της άρσης του προστατευτισμού που ισχύει σήμερα.

Ωστόσο κάθε σκέψη για αλλαγή του ισχύοντος πλαισίου από την πλευρά της Πολιτείας «σκοντάφτει» και στην δυναμική αντίδραση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ( ΠΝΟ) η οποία θεωρεί «αιτία πολέμου» οποιαδήποτε απόφαση της Πολιτείας να προχωρήσει σε άρση του προστατευτισμού που ισχύει σήμερα.

Οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ θεωρούν ότι η όποια απελευθέρωση θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα στο ελληνικό ναυτεργατικό δυναμικό και εμφανίζονται έτοιμοι για «μάχη μέχρι εσχάτων».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...