Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

Απαγορεύεται η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους! Αυστηρότατους όρους περιέχει η σύμβαση δανεισμού της Ελλάδας με 80 δις ευρώ από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Κώστας Τσαχάκης
Πηγή:http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=33815147

Αυστηρότατους όρους περιέχει η σύμβαση δανεισμού της Ελλάδας με 80 δις ευρώ από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή.


Σε αυτή μεταξύ των άλλων προβλέπεται ότι η σύμβαση καταγγέλλεται και η Ελλάδα δεν λαμβάνει ούτε ένα ευρώ αν προχωρήσει σε αναδιάρθρωση ή διαγραφή μέρους του χρέους της, πως οι χώρες της Ευρωζώνης μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν δικαίωμα για  επιτόπιους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και επιθεωρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται τα χρήματα που έλαβε. Παράλληλα οι δανειστές δικαιούνται να μην δανείσουν εάν τα δικαστήρια στη χώρα τους κρίνουν ότι η διαδικασία αυτή παραβιάζει το σύνταγμα τους ενώ εάν κάποιες χώρες αντιμετωπίσουν στο μέλλον υψηλότερα επιτόκια απ΄ αυτά που προβλέπονται στον μηχανισμό για την Ελλάδα τότε μπορούν να μην μας δανείσουν τα ποσά που τους αναλογούν.


Πιο αναλυτικά στη σύμβαση μεταξύ των άλλων περιέχονται τα ακόλουθα:

-Οι κοινοτικοί εταίροι οι οποίοι μας δανείζουν μπορούν να προβαίνουν σε ελέγχους των οικονομικών στοιχείων όποτε το κρίνουν σκόπιμο. «Η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να αποστέλλει τους υπαλλήλους της ή εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους για τη διενέργεια τεχνικών, οικονομικών ή λογιστικών ελέγχων που κρίνει αναγκαίους αναφορικά με τη διαχείριση του δανείου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.


-Η Ελλάδα δεν θα μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε κίνηση αναδιάρθρωσης του χρέους της, όσο διαρκεί ο δανεισμός από τον μηχανισμό της Ευρωζώνης. . Στη σύμβαση σημειώνεται πως αν δεν πληρώσει στην ώρα του το οποιοδήποτε χρέος έχει, τότε η σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί άμεσα.


-Οι χώρες Ευρωζώνης έχουν προτεραιότητα στην αποπληρωμή των δικών τους δανείων. Στη σύμβαση επισημαίνεται πως η Ελλάδα δεν πρέπει να χορηγήσει σε οποιονδήποτε άλλο πιστωτή ή κάτοχο του δημόσιου χρέους, προτεραιότητα σε σχέση με τους δανειστές από την Ευρωζώνη.

- Σε περίπτωση κατά την οποία το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με οριστική του απόφαση κρίνει ότι συγκεκριμένη σύμβαση παραβιάζει το δίκαιο της Ε.Ε. τότε η συμφωνία στο σύνολό της ακυρώνεται αμέσως και αμετάκλητα. Αυτό, όμως, δεν εγείρει αξίωση για την πρόωρη εξόφληση των υφισταμένων δανείων.


-Αν αυξηθεί το κόστος δανεισμού και μία χώρα της Ευρωζώνης δανείζεται με υψηλότερο κόστος από αυτό που έχει οριστεί για την χρηματοδότηση της Ελλάδας τότε με γραπτή ειδοποίηση και την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών που θα το αποδεικνύουν, μπορεί να αιτηθεί να μην συμμετάσχει στα δάνεια που πρόκειται να συναφθούν για την Ελλάδα.
Σε αυτή την περίπτωση, το ποσό που θα έδινε η εν λόγω χώρα, καλύπτεται από τις υπόλοιπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...