Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Διπλό «όχι» από την Αγκυρα για Αιγαίο - λαθρομετανάστες

Του Νίκου Μελέτη


Με την...«ευγενική» απόρριψη των θεμάτων τα οποία έθεσε η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη έκανε το ντεμπούτο του στα ελληνοτουρκικά ο νέος Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου.

Η διμερής διευθέτηση των προβλημάτων στο Αιγαίο, η άρνηση εφαρμογής του πρωτοκόλλου επανεισδοχής των λαθρομεταναστών και... η οικειοθελής ρύθμιση των «μειονοτικών προβλημάτων» που εντάσσει, όμως, στις διμερείς σχέσεις ήταν οι απαντήσεις που έδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου στην Ντ. Μπακογιάννη στην πρώτη συνάντηση που είχαν χθες στην Κέρκυρα στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΑΣΕ.

Η κ. Μπακογιάννη για μια ακόμη φορά επέλεξε να συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον Τούρκο ομόλογό της, χωρίς παρουσία διπλωμάτη, ενώ και πάλι δεν υπήρξαν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια προφανώς να αποφευχθεί η καταγραφή των δυσάρεστων απαντήσεων.

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές υπήρξε μια «ειλικρινής συζήτηση» και τέθηκαν από την κ. Μπακγογιάννη το θέμα της λαθρομετανάστευσης, οι υπερπτήσεις ακόμη και κατοικημένων νησιών και το θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών σε ό,τι αφορά στη Χάλκη και στο Πατριαρχείο.


Επιχείρημα...
Ο κ. Νταβούτογλου μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους επέμεινε ότι και η Τουρκία, όπως η Ελλάδα είναι χώρες διέλευσης λαθρομεταναστών, υποστηρίζοντας έτσι ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να απευθύνεται στην Τουρκία για την επανεισδοχή, αλλά θα πρέπει να στραφεί προς τις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών (εφόσον μάλιστα δεν έχει η Τουρκία συνάψει με τις χώρες αυτές συμφωνία επανεισδοχής).

Στην Κέρκυρα, όμως, ένα ακόμη θέμα προκάλεσε πολλά ερωτηματικά που άπτονται της συνταγματικής νομιμότητας και της προστασίας των ανθρώπινων και ατομικών δικαιωμάτων.

Η κ. Μπακογιάννη υπέγραψε με τον Αμερικανό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Τζ. Στάινμπεργκ δύο ακόμη συμφωνίες, που αποτελούν ουσιαστικά την εκπλήρωση των τελευταίων όρων που έχει θέσει η Ουάσιγκτον για την κατάργηση της βίζας στους Ελληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ.

Οι τίτλοι των δύο συμφωνιών είναι ενδεικτικές του περιεχομένου τους: «Μνημόνιο κατανόησης του υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδας και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ σχετικά με το πρόγραμμα κατάργησης θεωρήσεων των ΗΠΑ και συναφή ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας» και «Συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων για ενίσχυση συνεργασίας για την πρόληψη και καταπολέμηση του σοβαρού εγκλήματος».

Μια τρίτη συμφωνία είχε συμφωνηθεί πριν την Κέρκυρα που αφορά στον «Διακανονισμό μεταξύ Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Κέντρου Ελεγχου Τρομοκρατών των ΗΠΑ, για την ανταλλαγή πληροφοριών που αφορούν σε τρομοκρατικές πράξεις».


Στη Βουλή
Τα κείμενα αυτών των συμφωνιών πρόκειται να κατατεθούν στη Βουλή το συντομότερο δυνατόν, ενώ τα κείμενά τους δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Η κ. Μπακογιάννη επιχειρώντας να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις έκανε λόγο για «νέο αέρα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις», κάτι που δεν έχει διαπιστωθεί πάντως μέχρι στιγμής στα μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και είναι προφανές ότι δεν μπορεί να αφορά στις μονόπλευρες δεσμεύσεις οριακής νομιμότητας που αναλαμβάνει σε διμερές επίπεδο η κυβέρνηση, ελπίζοντας ότι θα εξασφαλίσει σύντομα την κατάργηση της βίζας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters