Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009

Μεγάλο βραβείο στο... Αιγαίο

Βραβεύτηκε στη Σικελία η «Αειφόρος Ανάπτυξή» του Αιγαίου, πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος

Ενα από τα επτά μεγάλα βραβεία της οργάνωσης Europa Nostra έλαβε η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για το πρόγραμμά της «Αειφόρος Ανάπτυξη στο Αιγαίο». Η ανακοίνωση των βραβείων έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο αρχαίο θέατρο της Ταορμίνα στη Σικελία.

Το σπουδαίο έργο της Αρχαίας Νικόπολης πήρε επίσης ένα από τα υπόλοιπα 21 βραβεία που δίνει η Europa Nostra.

Η οργάνωση συνιστά μια πανευρωπαϊκή ομοσπονδία περίπου 250 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αφιερωμένων στην προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Ευρώπης.

Στόχος των βραβείων της είναι η προαγωγή υψηλών προδιαγραφών και υψηλής ποιότητας έργων, καθώς και η ενθάρρυνση των διασυνοριακών ανταλλαγών στον τομέα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς στην ήπειρό μας.

Οι ελληνικές διακρίσεις είναι πολύ σημαντικές, καθώς και φέτος ο συναγωνισμός ήταν σκληρός: υποψήφια ήταν 140 έργα και προγράμματα από 24 χώρες. Οπως σημειώνει η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για το βραβευμένο πρόγραμμά της, «τα νησιά του Αιγαίου είναι αναμφίβολα τόποι μοναδικής ομορφιάς παγκοσμίως. Αυτοί οι μικροί και ολιγοπληθείς τόποι, ορεινοί ή ημιορεινοί, συχνά άνυδροι, χαρακτηρίζονται από περιορισμένους φυσικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς πόρους, οικονομική δραστηριότητα μικρής κλίμακας και σύγκρουση χρήσεων γεωργίας - τουρισμού - οικιστικής ανάπτυξης.

Σήμερα, το αναπτυξιακό μοντέλο στα νησιά του Αιγαίου στηρίζεται στη "μονοκαλλιέργεια" της παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας και διασκέδασης, που οδηγεί στη συνεχή δόμηση (ενοικιαζόμενα δωμάτια, κατοικίες, ξενοδοχεία, μπαρ, εστιατόρια κ.τ.λ.). Το μοντέλο αυτό ανάπτυξης οδηγεί μεσοπρόθεσμα στην καταστροφή του τουριστικού προϊόντος, που δεν είναι άλλο από τη μοναδικότητα των τοπίων των νησιών αυτών».

Η Europa Nostra βράβευσε το πρόγραμμα για τον παιδαγωγικό του χαρακτήρα και την παρακίνηση του τοπικού πληθυσμού να προστατεύσει το περιβάλλον του δημιουργώντας μια εναλλακτική δυναμική για την τοπική οικονομία.

Ο φάκελος της Νικόπολης, που συντάχθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή του έργου (πρόεδρος είναι ο έφορος αρχαιοτήτων Κωνσταντίνος Ζάχος), περιελάμβανε το πρόγραμμα δράσης που εφαρμόστηκε την τελευταία δεκαετία στον αρχαιολογικό χώρο και που αντιμετώπισε με επιστημονική οξυδέρκεια τις πολυεπίπεδες δυσκολίες αυτού του τεράστιου σε μέγεθος ερειπιώνα.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΩΤΤΗ
akotti@pegasus.gr

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11380&subid=2&tag=8796&pubid=4028824

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...