Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Σκηνικό τρομοκρατίας στήνουν δυναμιτιστές στις Νότιες Κυκλάδες. Απειλές, Δολιοφθορές και πλήρη απουσία των αρχών...

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις νότιες Κυκλάδες, με επίκεντρο τα Κουφονήσια, από τη συνεχιζόμενη  παράνομ η αλιευτική δραστηριότητα δυναμ ιτιστών και πεζοτρατών. Οι απειλές εναντίον όσων τολ μούν να διαμ αρτυρηθούν έχουν μ ετατραπεί, τις τελευταίες μ έρες, σε δολιοφθορές στα αλιευτικά εργαλεία ψαράδων που αλιεύουν νό μιμ α.
Το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ κατήγγειλε εκ νέου στις αρχές της εβδομ άδας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου τα ονόμ ατα των ατόμ ων, τον τύπο των σκαφών (τα οποία φέρουν αλιευτική άδεια) και τα ση μεία που επιχειρούν μ ε δυνα μίτιδα. 
Οι ενέργειες της αρμ όδιας Λι ενικής αρχής, που έχει επανειλη μ ένα εκδηλώσει την πρόθεση να εξαφανίσει το φαινό μενο, δεν έχουν φέρει ακόμ α κανένα αποτέλεσ α.
Για άλλη μ ια φορά η τοπική κοινωνία μένει ανυπεράσπιστη απέναντι σε μ ια πολύ μικρή μ ειοψηφία που καταστρέφει όποια παραγωγικά ιχθυαποθέμ ατα και οικοσυστήμ ατα έχουν απομ είνει στην περιοχή. 
Και όλα αυτά την περίοδο του χειμ ώνα όπου η αλιευτική δραστηριότητα αποτελεί το μ όνο πρόσφορο έσοδο για την επιβίωση των επαγγελμ ατιών αλιέων της ευρύτερης περιοχής των νότιων Κυκλάδων, που επιλέγουν να αλιεύουν με νόμ ιμ ες μεθόδους.
Δυναμ ιτιστές επιχειρούν διαρκώς αλιεία μ ε εκρηκτικές ύλες στα νησιά: Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα, Α μοργός, Κέρος, Αντικέρι. Στη συνέχεια διοχετεύουν τα παράνομ α αλιεύ ατα στις αγορές των νησιών των ΝΑ Κυκλάδων (κυρίως της Α μοργού). Παράλληλα, τέσσερις πεζότρατες αλιεύουν (κατά παράβαση του ΕΚ 1967/2006) καθη μερινά μεγάλες ποσότητες ψαριών, κυρίως υπομ εγεθών, τα οποία πωλούνται στη Νάξο και συχνά φτάνουν μέχρι τις ιχθυαγορές της Αθήνας και του Πειραιά.
Εδώ και μερικές μ έρες οι παράκτιοι αλιείς μ ετρούν, εκτός από την ψαριά που χάνεται και τις συνέπειες από την παραβίαση μιας ιδιότυπης ομ ερτά. Οι προσπάθειες δολιοφθοράς στα αλιευτικά εργαλεία και οι συνεχιζόμ ενες απειλές από τους δυναμ ιτιστές έχουν φέρει τους επαγγελμ ατίες παράκτιους αλιείς στα όρια της απόγνωσης.
Μετά τις καταγγελίες και τα λεπτο μερή στοιχεία που προσκόμ ισε το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ (μ ε όποιο ρίσκο αυτό συνεπάγεται), ανα μένουμ ε από την τοπική λιμ ενική αρχή να μετουσιώσει σε πράξη την πρόθεση της, να εξαλείψει το φαινόμ ενο της παράνο μης και καταστροφικής αλιείας στην περιοχή.
Πρέπει πάση θυσία να δοθεί ένα οριστικό τέλος σε μ ία επικίνδυνη κατάσταση που: απειλεί ανθρώπινες ζωές, επιφέρει καταστρεπτικές συνέπειες στα ιχθυαποθέ ατα, φέρνει στα όρια της απελπισίας την τοπική κοινωνία και πλήττει βάναυσα κάθε έννοια ευνομ ού μενου κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...