Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΑΝΕΥΘΗΝΟΙ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ - ΠΡΟΔΟΤΕΣ...

Στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, στη χώρα όπου έχει απωλέσει την μεγαλύτερη ιστορική της κληρονομιά, την αίσθηση του μέτρου, συνέβη και αυτό: Το Ελεγκτικό Συνέδριο, από το οποίο περνούν υποχρεωτικά από το 2005 όλες οι προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, αρνείται να εγκρίνει την αγορά πετρελαίου αξίας 10 εκατ. ευρώ για το Π.Ν. από τα ΕΛΠΕ που είναι εδώ και δεκαετίες ο αποκλειστικός πωλητής καυσίμων στις Ε.Δ., γιατί δεν γνωρίζει την ... μετοχική σύνθεση της εταιρείας!
"Καψόνι" στον όμιλο Λάτση που αθόρυβα ανέλαβε τον έλεγχο των ΕΛΠΕ και ελέγχει την εταιρεία κάτω από την μύτη του δημοσίου; Μπορεί.

Αλλά το Πολεμικό Ναυτικό τι φταίει, η ασφάλεια της χώρας τι φταίει για να υφίσταται τέτοια απαξίωση;

Γιατί, στρατηγικά αποθέματα, απλώς δεν υπάρχουν. Έχουν αναλωθεί. Και δεν είναι λίγες οι φορές που τα σκάφη του Π.Ν. επιστρέφουν από ασκήσεις και οι δεξαμενές καυσίμων στις βάσεις τους παρμένουν άδειες επί αρκετές ημέρες.

Eίναι δυνατόν να ζητείται από το Π.Ν. η μετοχική σύνθεση των ΕΛΠΕ για να εγκρίνει το Ελεγκτικό την αγορά πετρελαίου για τα πλοία που μένουν δεμένα στο ναύσταθμο;

Παίζουμε τις κουμπάρες; Αν θεωρούν ότι δεν είναι πλέον κρατικά τα ΕΛΠΕ και πρέπει να πάνε σε διαγωνισμό (γιατί κάτι τέτοιο δείχνει η γραφειοκρατική μεθοδολογία) ας το πουν και ας προχωρήσουν άμεσα σε διαγωνισμό εντός ημερών. Όχι να αφήνουν στο Στόλο χωρίς καύσιμα και τα πολεμικά μας δεμένα στο λιμάνι και τα τουρκικά σκάφη να αλωνίζουν στο ανατολικό Αιγαίο (ας μην αναφερθούμε σε τραγικές περιπτώσεις που έχουν συμβεί και απλά θα ρίξουν το ηθικό όλων...)!

Η εμπλοκή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχει προκαλέσει τα τελευταία έξι χρόνια τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Ε.Δ..

Υποθέσεις ανταλλακτικών καθυστερούν πέντε-έξι ή και περισσότερους μήνες. Άλλες προμήθειες πηγαινοέρχονται από το Ελεγκτικό στα Επιτελεία με άλλοθι την διαφάνεια και τελικό αποτέλεσμα τραγικό σε ότι αφορά την ανάλωση χρόνου, χρήματος και κυρίως της επιχειρησιακής ικανότητας των Ε.Δ.


Μπορεί κάποιους - τους πολιτικούς - να τους διευκολύνει η διαδικασία, γιατί αδιαφορούν παντελώς για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ε.Δ. Αλλά όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης θα σφυρίζουν αδιάφορα και θα ρίχνουν το ανάθεμα στις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί ήταν ... ανέτοιμες! Αυτά να τα θυμηθούμε την ώρα της απόδοσης των ευθυνών...


defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters