Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Στερεύει από ψάρια το Ανατ. Αιγαίο


ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ

Στερεύει από ψάρια το Ανατ. Αιγαίο

Μείωση 88% στα πιο εµπορικά είδη αλιείας, όπως η συναγρίδα και τα λυθρίνια, τους πρώτους πέντε µήνες του 2011

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Σήµα κινδύνου για τη μείωση των αλιευµάτων στο Ανατολικό Αιγαίο εκπέµπει το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος. Ερευνα που πραγµατοποίησε και αφορά τους µήνες Ιανουάριο - Μάιο 2011 έδειξε ότι τα πιο συνηθισµένα είδη ψαριών (σκορπίνα, µπαρµπούνι, σουπιά, γόπα και κακαρέλος) που αλιεύονται στην περιοχή µειώνονται σε ποσοστό 60% σε σύγκριση µε την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

Τα αποτελέσµατα της έρευνας είναι ακόµη πιο απογοητευτικά στα εµπορικά είδη ψαριών, όπως η συναγρίδα, ο σαργός, οι κουτσοµούρες, τα λυθρίνια, τα σκαθάρια. Εκεί η µείωσηχτυπάει κόκκινο, αφού φτάνει το 88%.Το διάστηµα Ιανουαρίου - Μαΐου 2010 δηλαδή αλιεύτηκαν 1.488 ψάρια και το 2011 µόλις 175. Οπως τονίζεται από την οργάνωση, τα ιχθυαποθέµατα προσεγγίζουν τα όρια της κατάρρευσης. Τα συνολικά αλιεύµατα έχουν πέσει στο µισό (51%) σε σχέση µε την περασµένη χρονιά. 

∆ύο είναι οι βασικές αιτίεςγια την κατακόρυφη πτώση των αλιευµάτων στο Ανατολικό Αιγαίο. Οι έρευνες των επιστηµόνων του Ινστιτούτου δείχνουν πως η Ελλάδα πρωτοστατεί µεταξύ των κρατών-µελών της Ε.Ε. όχι µόνο στις παράνοµες, καταστροφικές πρακτικές, αλλά και στη δίχως τον παραµικρό έλεγχο αλιεία. Καθηµερινά φτάνουν στο Αρχιπέλαγος καταγγελίες για παρανοµίες για βεντζινότρατες, µηχανότρατες, γρι γρι που αλιεύουν αδιάκοπα σε πολύ µικρή απόσταση από τις ακτές, παραβιάζοντας την ελληνική και ευρωπαϊκή νοµοθεσία. 

Την ίδια στιγµή,η οργάνωση διαπιστώνει ότι στη Νότια Νάξο, στην Αµοργό, στην περιοχή γύρω από τα Κουφονήσια και στηΝότια Κρήτη πραγµατοποιείται σχεδόν καθηµερινά και εντελώς απροκάλυπτα αλιεία µε δυναµίτιδα. Μάλιστα, το Αρχιπέλαγος καταγγέλλει ότι «οι ανενόχλητοι καταστροφείς εκτός από την αυτοσχέδια δυναµίτιδα µε µείξη νιτρικής αµµωνίας και πετρελαίου, χρησιµοποιούν και εκρηκτική δυναµίτιδα (η διακίνηση της οποίας γνωρίζει ιδαίτερη άνθηση στηνπεριοχή το τελευταίο διάστηµα)». 

ΠΡΟΒΛΗΜΑ αποτελεί και η ερασιτεχνική αλιεία µε ψαροντούφεκο, κατάδυση και υποβρύχιο φωτισµό. Οπως τονίζεται από το Ινστιτούτο όλο και περισσότεροι άνθρωποι εξαντλούν µε αθέµιτα µέσα και για εµπορικούς σκοπούς τα ήδη επιβαρηµένα ιχθυαποθέµατα της παράκτιας ζώνης. 

Το πρόβληµα καιη παραβατικότητα επιδεινώνονται συνεχώς, αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Αρχιπελάγους, αφού οι παρανοµίες δεν αποτρέπονται από τις αρµόδιες αρχές. «Είναι παντελής η απουσία των ελεγκτικών µηχανισµών. Ουσιαστικά δεν υπάρχει αλιευτική αστυνοµία – η εκπαίδευση των λιµενικών υπηρεσιών σε ζητήµατα ελέγχων είναι εξαιρετικά ελλιπής. Αρα δεν υπάρχει και µηχανισµός ελέγχου» λέει στα«ΝΕΑ» ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θοδω ρής Τσιµπίδης. Το αποτέλεσµα είναι «οι πάντες να παραβαίνουν τα πάντα». Επιπλέον προσθέτει ότι τα µέτρα αλιευτικής διαχείρισης στην Ελλάδα βασίζονται ακόµα και εν έτει 2011 σε βασιλικά διατάγµατα. Η οργάνωση, τονίζει, µολονότι έχει ενηµερώσει το Λιµενικό Σώµα αλλά και το υπουργείο για την έξαρση της πειρατικής αλιείας και την απουσία ελεγκτικών µηχανισµών, απαντήσεις δεν έχει πάρει. 


Παράνοµη αλιεία και απουσία ελέγχου, οι βασικές αιτίες της καταστροφής
Το «Αρχιπέλαγος»
διαπιστώνει ότι στη Νότια Νάξο, την Αµοργό, την περιοχή γύρω από τα Κουφονήσια και τη Νότια Κρήτη πραγµατοποιείται απροκάλυπτα αλιεία µε δυναµίτιδα

Απειλή για το οικοσύστηµα

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως εάν δεν ληφθούναµέσως µέτρα για την παράνοµη αλιεία, τότε κάποια ιχθυαποθέµατα θα απειληθούν µε εξαφάνιση. Ταυτόχρονα τονίζουν ότι η διαρκής µείωσητης αλιευτικής παραγωγής επιφέρει καταστροφικές επιβαρύνσεις και στην τοπική οικονοµία των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών της Ελλάδας. Για να αλλάξουντα παραπάνω θα πρέπει να κινητοποιηθούν οι Αρχές αλλά, όπως σηµειώνει ο διευθυντήςτου Ινστιτούτου Θ. Τσιµπίδης, «πρέπει νααυτοοργανωθούν και οι ψαράδες. Να αναλάβουν τιςευθύνες τους. Γνωρίζουν πολύ καλά τι συµβαίνει και γι’ αυτό οφείλουν να εγκαταλείψουν τα µικροσυµφέρονταγια το γενικό συµφέρον». 


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4636514

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...