Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Πάτμος: Το σκάφος του λιμενικού είναι χαλασμένο . Το κράτος δεν το φτιάχνει αλλά πληρώνει το εξαμελές πληρωμά του .Ένα παιδικό ατύχημα ανέδειξε ότι είμαστε στο έλεος του Θεού.

 Συντάχθηκε απο τον/την Κώστας Σταμπούλης
Πατμιακά Χρονικά 

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου ο μικρός Σαράντης Ν. Γιαμαίος έπεσε παίζοντας από την σκάλα του σπιτιού του με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο Κ.Υ. Πάτμου.

Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο μικρός Σαράντης εκτός των άλλων και επειδή είχε χτυπήσει στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα, έπρεπε να καλέσουν το ΕΚΑΒ για την μεταφορά του στο νοσοκομείο της Σάμου. Μέχρι εκεί όλα καλά. Το ΕΚΑΒ όμως απάντησε ότι επειδή δεν βρίσκει διαθέσιμο σκάφος στην Πάτμο για την διακομιδή του ασθενούς, άκουσον ?άκουσον θα στείλει σκάφος από την Σάμο, δηλαδή το σύνολον της μεταφοράς θα ήταν 7 ώρες. Σκεφθείτε να είχαμε δύο περιστατικά ταυτόχρονα. Ο πατέρας του μικρού αμέσως ναύλωσε ιδιωτικό σκάφος συμπολίτη μας ( ευτυχώς που υπήρχε και αυτό) δανείστηκε και πλήρωσε από την τσέπη του και πήγε γρήγορα το παιδί του στην Σάμο. Ευτυχώς ο μικρός Σαράντης δεν είχε κάτι πολύ σοβαρό. Στην Πάτμο υπάρχουν τέσσερα σκάφη που είναι ενδεδειγμένα από το ΕΚΑΒ για επείγουσες διακομιδές. Την συγκεκριμένη ημέρα για διάφορους λόγους δεν υπήρχε κανένα.
 Βεβαίως υπάρχει και το ταχύπλοο του λιμενικού το οποίο οτυς τελευταίους 8 μήνες είναι παροπλισμένο γιατί είναι χαλασμένο.
Το κόστος για την επισκευή της μηχανής ( όπως μας ενημέρωσαν από το λιμεναρχείο) είναι 30.000,00. Το κράτος λοιπόν δεν πληρώνει την επισκευή του, αλλά ΠΛΗΡΩΝΕΙ ( είναι τρελό!!!) τους άνδρες του λιμενικού που το επανδρώνουν σε καθημερινή βάση .... και δεν το λειτουργούν.

ΟΝΕΙΡΑ! Τι ωραία που θα ήταν όλα αν το κράτος, ναι αυτό το κράτος που μόνο ζητάει, είχε φροντίσει να έχουμε αεροδρόμιο ή υδροπλάνα, να έχει έτοιμο το σκάφος του λιμενικού, καλό συντονισμό του ΕΚΑΒ, γιατρούς και οργάνωση στο Κ.Υ. Πάτμου, και τακτική συγκοινωνία για εμάς τους νησιώτες, τα ''άλλα'' παιδιά της Ελλάδας

Σχόλιο ιστολογίου: ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΕΛΛΑΔΑ, 2011... Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΕΡΟΥΣ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters