Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Στην κατάψυξη ξενοδοχείου μετέφεραν τα αίματα οι γιατροί του πλωτού πολυϊατρείου, γιατί ο Δήμος Πάτμου τους έκοψε την ηλεκτροδότηση.

Κείμενο-φωτογραφία: Σμαράγδα Μουλιάτη
Πηγή: Πατμιακά Χρονικά

Απαξιώσανε τη μεγάλη προσφορά του πλωτού πολυιατρείου ΔΕΛΦΙΝΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ.
Το πλωτό πολυϊατρείο της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης που οργώνει τα νησιά 10 χρόνια και προσφέρει την ιατρική του κάλυψη απαξιώθηκε στο νησί μας όπως απαξιώνονται καθημερινά και άλλα σπουδαία πράγματα .
Αρκιοί, Σύμη, Λειψοί, Πάτμος , Τήλος, Διαφάνι, Αγαθονήσι και άλλα, απολαμβάνουν των υπηρεσιών υγείας από τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.
Το ΔΕΛΦΙΝΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, που καλύπτει τα κενά των κέντρων υγείας, των περιφερειακών ιατρείων, που η πολιτεία είναι ανίκανη να στελεχώσει, για να προσφέρει στους νησιώτες το πολύτιμο αγαθό της υγείας.
Τέσσερις ώρες ταξιδεύουν για να επισκεφθούν τα νησιά και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους.
Αντί λοιπόν ο Δήμος να περιφρουρήσει τον ασφαλή ελλιμενισμό του και την εύρυθμη λειτουργία του, δυστυχώς τους δημιουργεί προβλήματα
“Αναγκαστήκαμε να πάμε τα αίματα που είχαμε συλλέξει από τους Αρκιούς και τα άλλα νησιά, στο ψυγείο του ξενοδοχείου Ρωμαίος μας λέει η παρασκευάστρια του πλωτού πολυιατρείου, γιατί δεν είχαμε ρεύμα.
Αν δεν το κάναμε αυτό, τα αντιδραστήρια και τα αίματα θα χάλαγαν και όλοι η δουλειά που έγινε, θα πήγαινε στο βρόντο.
Τώρα, γιατί φτάσαμε εδώ, μας το είπε ο καπετάνιος του, Μανώλης Κοσκινιώτης από το προηγούμενο ταξίδιτου.
Σταμάτησε ο Δήμος να τους δίνει ρεύμα με το καλώδιο όπως τους έδινε τόσα χρόνια. Μάλιστα, θέλανε να μην έρθουνε, αλλά σκεφθήκανε τον κόσμο που τους χρειαζότανε.


Τι ακριβώς έχει συμβεί.
Ο Δήμος της Πάτμου που μέχρι πριν μερικούς, για δέκα χρόνια έδινε στο ΔΕΛΦΙΝΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ρεύμα με καλώδιο από δική του πρίζα, σταμάτησε γιατί το καλώδιο εφθάρη.
Αντί λοιπόν να το αντικαταστήσει από τότε, που είχε ενημερωθεί από τους ηλεκτρολόγους του, πριν δύο χρόνια, δεν το έκανε και άφησε το ΔΕΛΦΙΝΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ χωρίς ρεύμα τους τελευταίους μήνες.
Με αποτέλεσμα, το ΔΕΛΦΙΝΙ να μη μπορεί να συνδεθεί για ηλεκτροδότηση και επειδή αναγκάζεται να χρησιμοποιεί τη γεννήτρια του, να δυσκολεύονται οι γιατροί που το στελεχώνουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους, γιατί παράγει πολύ θόρυβο και για πολλές ώρες.
Πριν από ένα μήνα ματαίωσαν για το λόγο αυτό την επίσκεψη τους και περιμένανε πως μετά από αυτό, ο Δήμος θα το αντικαθιστούσε. Δυστυχώς δεν έγινε .
Ο Δήμαρχος Πάτμου μας είπε σε ρεπορτάζ μας τον Αύγουστο, ότι έδωσε τη λύση στο ΔΕΛΦΙΝΙ. Να πάει να δέσει στον πούντο του Φτέρη, που στα 5 μέτρα έχει πιλάρ.
Ο καπετάνιος του δελφινιού όμως του το έχει αποκλείσει , γιατί δεν μπορεί να δέσει εκεί, λόγω μικρού βάθους.


Εμείς ρωτάμε:
Γιατί δεν αντικατέστησε ο Δήμος το καλώδιο αφού γνώριζαν την επικινδυνότητα του;
Γιατί δεν τοποθέτησαν το πιλάρ στο χώρο του λιμανιού, που είχε αποφασίσει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, πρόεδρος του είναι ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Καμπόσος, πριν 3 χρόνια και θα έλυνε όλα αυτά τα προβλήματα;

Σημείωση Blog: Ανίκανοι μέχρι τελικής πτώσεως... Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Σίγουρα η δημαρχία του κυρίου Καμπόσου θα μείνει στην ιστορία της Πάτμου ως η χειρότερη μακράν. Ελπίζουμε να μην ζηλέψει και άλλος τις επιδόσεις του... Αυτά συνβαίνουν όταν η ψήφος δεν είναι αποτέλεσμα σκέψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters