Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Το καθεστώς προτιμάει κατάρρευση, παρά απώλεια εξουσίας

Υπάρχει κανείς αφελής που πιστεύει πως σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει δωρεάν παιδεία, δωρεάν υγεία ή δωρεάν συγκοινωνίες;
Νομίζω πως είναι ελάχιστοι οι άλλοι πλην των εντεταλμένων και των μετόχων του συστήματος εξουσίας του «Μεγάλου Αδελφού» που κυβερνά τον τόπο.

Το κομματικό πελατειακό σύμπλεγμα του ενός τετάρτου του πληθυσμού που λυμαίνεται το μόχθο και την προσπάθεια των άλλων τριών τετάρτων.

Έχουμε γράψει παλιότερα για τις ομοιότητες του παλιότερου παρακράτους της δεξιάς και της χούντας με το διακομματικό παρακράτος της μεταπολίτευσης ο σκληρός πυρήνας του οποίου εντοπίζεται στα συνδικάτα του δημοσίου.

Είναι το καθεστώς που προκειμένου να αυξήσει την εξουσία το κομματικό κράτος και να υφαρπάξει ψήφους πολλαπλασίασε μέσα σε δυο - τρεις δεκαετίες τους εργαζομένους στο δημόσιο και το ευρύτερο δημόσιο και αφάνισε μέσω ανερμάτιστων συνδικαλιστικών πρακτικών το μεγαλύτερο μέρος του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Το ελληνικό «όνειρο» έγινε ένα «τρύπιο» πτυχίο, έστω και με το «δόντι» κάποιας φοιτητικής παράταξης και μια θέση στο γαλαξία της αργομισθίας του ελληνικού δημοσίου, μέσω κάποιου πολιτικού, έναντι των συνηθισμένων σε αυτές τις περιπτώσεις ανταλλαγμάτων...

Δεν είναι παράδοξο γιατί χρεοκοπήσαμε και γιατί απειλούμαστε με πλήρη κατάρρευση.

Οποιαδήποτε προσπάθεια μεταρρύθμισης αυτού του συμπλέγματος τις τελευταίες δεκαετίες σκόνταφτε στις καθεστωτικές δυνάμεις των συνδικάτων που με τις πελατειακές σχέσεις ελέγχουν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας που παραμένουν κρατικές.


Το σύμπλεγμα αυτό έκρυβε το αντιδραστικό περιεχόμενο των επιδιώξεων τους κάτω από ένα μανδύα μιας κατ’ ονομασίας προοδευτουρίας που είχε τις ρίζες της στην αριστερή ταλάντωση του εκκρεμούς κατά την μεταπολίτευση.Η αλήθεια είναι όμως πως όποιος υπερασπίζεται καθεστωτικές δομές δεν είναι προοδευτικός αλλά αντιδραστικός.

Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα καθοσιώνουν την εξουσία τους προσβάλλοντας τη ρίζα των εννοιών που έχουν οι λέξεις.

Οι άνθρωποι σκεφτόμαστε με λέξεις. Εξ ου και ο φιλόσοφος Λουδοβίκος Βίτγκεσταϊν υποστήριζε πως τα όρια του σύμπαντός μας ορίζονται από τα όρια του λεξιλογίου μας.

Φόρτισαν κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης σαν ανάλγητο νεοφιλελευθερισμό*. Παρατηρώντας αυτή τη διαδικασία έχω πειστεί πως είναι απλά η φόρτιση μιας λέξης με αρνητική σημασία και η χρησιμοποίησή της στη συνέχεια σαν σκιάχτρο που γίνεται. Κάτι ανάλογο γινόταν κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου στη δύση με τη λέξη κομμουνισμός και στην ανατολή με τη λέξη καπιταλισμός.

Μερικά από τα ψέματα πάνω στα οποία στηρίζεται αυτό το καθεστώς είναι τα συνθήματα όπως δωρεάν παιδεία, δωρεάν υγεία, δωρεάν συγκοινωνίες, κοινωνικό κράτος...

Αν κοιτάξει κάποιος τι κρύβουν αυτές οι επιφανειακά μόνο όμορφες λέξεις, είναι το ψεύδος μιας άδικης για τους μη έχοντες «δόντι» πραγματικότητας.

Δωρεάν παιδεία στην Ελλάδα υπάρχει μόνο κατ’ όνομα και κάθε φορολογούμενος γονιός το γνωρίζει από τα ποσά που πληρώνει στην παραπαιδεία για τη μόρφωση των παιδιών του.

Δωρεάν υγεία: Όποιος έχει πάει σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο όπου στο 70% των περιπτώσεων χρειάζεται φακελάκι στο γιατρό, αποκλειστική λόγω αδιαφορίας νοσηλευτικού προσωπικού, ξέρει περί τίνος πρόκειται...

Δωρεάν συγκοινωνίες: Μόνο γέλια προκαλεί ο όρος. Ο ΟΣΕ σε δέκα χρόνια αύξησε το δημόσιο χρέος κατά 10 δισ. ευρώ, όσο θα μας στοίχιζε η συμμετοχή του κράτους σε 28,5 γέφυρες σαν του Ρίου-Αντιρρίου ή περίπου σε 25 Αττικές οδούς...

Έχω μπροστά μου τον ισολογισμό του ΟΑΣΑ του 2009. Τζίρος 187 εκατ. ευρώ, ζημιές 525 εκατ. ευρώ. Αυτό δεν είναι δωρεάν συγκοινωνίες, είναι πάρτι «τρωκτικών». Είναι απάτη να νομίζει κάποιος ότι έχουμε φθηνές δημόσιες συγκοινωνίες επειδή το εισιτήριο στοίχιζε ένα ευρώ. Το εισιτήριο στοιχίζει πολύ παραπάνω αν προσθέσουμε τις ζημιές και τις διαιρέσουμε δια του αριθμού των επιβατών...

Είναι άδικο επίσης ο αγρότης της Λάκας Σουλίου Ιωαννίνων που δεν έχει μπει ποτέ σε τραίνο ή μετρό, να πληρώνει μέσω της φορολογίας το έλλειμμα αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας ή την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας... Δεν είναι;

Όλο αυτό το σύστημα εξουσίας ελληνικού «σοβιετικού» μεταπολιτευτικού μοντέλου έχει στήσει έναν μηχανισμό εκμετάλλευσης της κοινωνίας, η χρόνια χρήση του οποίου οδήγησε στη χρεοκοπία.

Μάλιστα επειδή κάθε μηχανισμός στηρίζει την εξουσία του σε κάποιο μύθο, ο μύθος αυτού του μοντέλου στηρίζεται στην χρήση λέξεων τις οποίες έχουν εκριζώσει από την πραγματική τους έννοια.

Ονομάζουν δωρεάν παιδεία και υγεία ένα σύστημα που δεν είναι δωρεάν και ενδεχομένως να παρείχε καλύτερες υπηρεσίες και να στοίχιζε λιγότερο αν ήταν αλλιώς δομημένο. Θεωρώ απαραίτητο μια κοινωνία να προσφέρει παιδεία και υγεία σε όποιον τη χρειάζεται αλλά αυτό που ονομάζουμε εμείς δωρεάν και δημόσιο αγαθό είναι απάτη.

Δεν είναι κάτι πρωτότυπο η εκρίζωση των λέξεων από την πραγματική τους σημασία. Την εφαρμόζουν όλες οι εξουσίες που θέλουν να χειραγωγούν και ιδίως αυτές που ρέπουν στον ολοκληρωτισμό.


http://www.capital.gr/stoupas/?i=i13052011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters