Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919) Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Μήπως εσήμανε η δωδεκάτη ώρα στα Εθνικά Θέματα;

Από factorx 
Πόσο ανησυχητικό ειναι , παραμονές του Πάσχα, επτά (7) τέως Α/ΓΕΝ να απευθύνονται με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό για τα Εθνικά θέματα ;

Πόσο πρέπει να ανησυχούμε οταν επτά βαθείς γνώστες ολων των παραμέτρων του ελληνικού αμυντικού προβλήματος, προερχόμενοι ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ (μιας και καταντήσαμε να ομιλούμε για «πολιτικό φάσμα» στις Ενοπλες Δυνάμεις…) επισημαίνουν οτι η χώρα είναι στα πρόθυρα της αμυντικής καταρρεύσεως ;

Αμυντική κατάρρευση ΟΧΙ γιατί ηττηθήκαμε στο πεδίο της μάχης, οχι γιατί υστερούν οι Ενοπλες Δυνάμεις μας αλλά γιατί αφήσαμε τραπεζίτες και τοκογλύφους να εχουν λόγο για τα ιερά και τα οσια του Εθνους, γιατί η ψυχολογία ενός ολόκληρου Εθνους εχει αγγίξει το απόλυτο μηδέν και γιατί σε πολύ λίγο δεν θα πετά αεροσκάφος ελλείψη καυσίμων, δεν θα κινείται πλοίο ελλείψη πιστώσεων και κυρίως γιατί οι «ταγοί» υβρίζουν και ευτελίζουν τους Ακρίτες μας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Προσωπικώς αισθάνθηκα δέος οταν αντίκρυσα πρώτη – πρώτη στο κείμενο την υπογραφή του «Λεωνίδα » οπως λέγαμε τον Ναύαρχο Λεωνίδα Βασιλικόπουλο. Για πολλούς λόγους, οταν ανησυχεί ο Λεωνίδας, ανησυχώ πολύ, ισως γιατί ο Αρχηγός δεν είναι μεταξύ των κινδυνολογούντων και των διαρκώς και αναιτίως ανησυχούντων.

Οταν ως Αρχηγός της ΕΥΠ περίμενε εξω απο το γραφείο του θλιβερού πρωθυπουργού των Υμίων ,με τους χάρτες και τα σήματα υπό μάλης ενώ συνεσκέπτοντο οι μή δυνάμενοι να σκεφθούν «εκσυγχρονιστές», η «ανώτατη πολιτειακή ηγεσία» , η μπούρδα αυτή της μεταπολιτεύσεως δεν τον πήρε στα σοβαρά. Το μεταπολιτευτικό οργιο καταδεφίσεως θεσμών, δομών και της ιδιας της υποστάσεως της Πολιτείας δεν αφηνε περιθώρια να ακουσθεί η φωνή των Ειδικών Υπηρεσιών, του αυτονόητου συμβούλου της πολιτικής ηγεσίας κάθε ευνομούμενου Κράτους σε καιρό κρίσεως.

Η αριστερή μπουρδολογία περί «ΚΥΠ», «ασφαλιτών», η ταύτιση του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας με «αντιλαικούς μηχανισμούς» και αλλα εμφυλιοπολεμικά δηλητηρίασαν την λειτουργία των θεσμών, υπονόμευσαν την Κρατική συνοχή και εκχώρησαν τις λειτουργίες του Κράτους σε «δημοκρατικές διαδικασίες», οπως η περιφορά του ΥΠΕΞ στο κανάλι της διαπλοκής διαρκούσης της πολεμικής κρίσεως η … η live περιγραφή των κινήσεων του Στόλου απο το στρατηγείο του εθνομηδενισμού στο Φάληρο.

Τα αποτελέσματα γνωστά, η πορεία της Χώρας απο τότε εως σήμερα επίσης.

Τώρα ο Λεωνίδας και οι αλλοι Αρχηγοί κρούουν το «σφυριχτράκι» οπως λέγαμε στο Ναυτικό : «Συναγερμός Α/Α», «Αγημα», «Εις τάξιν απάρσεως, στερέωσις υλικού»… Ακούει κανείς ;

Ακούει κανείς οτι οι «αβανταδόρικες» περικοπές στις αμυντικές πιστώσεις για «ξεκάρφωμα» και προστασία της παρασιτικής σπατάλης, η συνεχής απαξίωση των στελεχών και της αποστολής των ΕΔ απο δήθεν «παραγωγικούς» μηδενικής αποδόσεως πολυτελώς διαβιούντες πολιτικούς, ο παραγκωνισμός της Αμυντικής Ισχύος ως διαπραγματευτικού «ατού» στις διεθνείς σχέσεις της χώρας οδηγούν σε μή αναστρέψιμες απώλειες στα εθνικά θέματα ;


Ακούει κανείς οτι οι Τούρκοι συμφώνησαν με την Sikorsky για την συμπαραγωγή 109 μεταγωγικών ελικοπτέρων Τ-70 ; Οι Τούρκοι που διαθέτουν ηδη ικανότητα αερομεταφοράς με ελικόπτερα ενός πλήρως εξοπλισμένου τάγματος σε νησί της επιλογής τους…


Ακούει κανείς οτι οι Τούρκοι με αμυντικά προγράμματα σε εξέλιξη απο το διάστημα (δορυφόρος Gokturk…) εως εγχώρια κατασκευαζόμενα αρματα και αυτοκινούμενα πυροβόλα, κορβέττες και βαλλιστικά βλήματα, stealth αεροσκάφη F-35 και ανεπάνδρωτα εναέρια οχήματα (UAV και UCAV) γίνονται κάθε ημέρα προκλητικότεροι και διεκδικητικότεροι σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο ;


Parsifal


www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
Loading...