Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Μια ενδιαφέρουσα άποψη...

Θα ήθελα να γράψω την απόψή μου με τα λίγα που ξέρω.. Εγώ δέν πιστεύω σε απο μηχανής θεούς που σώζουν την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές.. Δεν θα σωθεί η Ελλάδα και η οικονομία της απο κανένα μάγο των οικονομικών ούτε απο συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα.. Θα σωθεί μονο απο αλλαγή φιλοσοφίας και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια άλλη κυβέρνηση.. Δηλαδή συγνώμη για το πολιτικο σχόλιο αλλα αυτή η κυβέρνηση μας έχει καταστρέψει.. Δεν έχει πετύχει το παραμικρό στα μεγάλα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν και να βασιλεύουν.. και μιλάω φυσικά για την φοροδιαφυγή, την αναξιοκρατία, την παραοικονομία, την πελατειακή σχέση Κράτους-πολιτών και αδυναμία στοιχειώδους οργάνωσης των οικονομικών μας.. Το μονο που κάνουν είναι να μας βάζουν πιο βαθειά.. Δέν είναι δυνατόν να προχωρήσει καμια μεταρρύθμιση και να παρθούν γενναίες αποφάσεις για αλλαγες όταν κάθε τόσο κλαίγεται ένας πρωθυπουργός για πολιτικό κόστος και να εκβιάζει με εκλογές εν μέσω κρίσιμων στιγμών.. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση ΒΑΡΒΑΤΗ που να εμπνέι εμπιστοσύνη για εθνική συσπείρωση και να συμβάλει σε μια ομοψυχία.. Αυτό είναι το πρώτο..



Το δεύτερο είναι να κοιτάξουμε τί κανανε άλλα Ευρωπαικά κράτη με ανάλογο πληθυσμό-ΑΕΠ με μάς και έχουν αναπτύξει τόσο ισχυρές οικονομίες.. και αναφέρω τυχαία αυτές που μου έρχονται στο μυαλό..


Νορβηγία.. Ανοίξανε τις πετρελαιοπηγές στην Ανταρκτική και κατάφεραν να αποκτήσουν τώρα το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Ευρώπη.. Δεν τους νοιάζει κάν να μπούν στην ΕΕ και στο Ευρώ.. Ακομα και άν τελειώσουν τα αποθέματα πετρελαίου έχουν κάνει ήδη τεράστιες επενδύσεις σε παρόμοια έργα σε άλλα μέρη του κόσμου που είναι εξασφαλισμένοι οτι και να γίνει.. Εμείς που έχουμε τα πετρελαία μπροστά στο πιάτο μας τί κάνουμε?


Δανία.. Η χώρα με την υψηλότερη γεωργική απόδοση στην Ευρώπη.. Επενδυσαν στην τεχνολογία του αγροτικού τομέα και τωρα έχουν κάνει θαύματα.. Δέν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτε την Σουηδία! Στη Δανία κυριολεκτικά ολες οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά και δέν υπάρχει ίχνος φοροδιαφυγής.. Εχουν τις πιό ανοιχτές αγορές! Ειναι ένας παράδεισος επενδύσεων! Εμείς στην Ελλάδα που είμαστε γεωργική χώρα τί κάναμε? Τη φοροδιαφυγή που οργιαζει πώς θα την χτυπήσουμε? με τα αμερικάνικα συστήματα του κ. Παπακωνσταντίνου? Με το περνάμε χειροπεδες σε πολίτες για 1 Ευρώ? Ειναι γελοία πράγματα αυτά.. Οι Ελληνικές αγορές πώς θα ανοίξουν όταν συντηρούνται τα ίδια ακριβώς τραγελαστικά συστήματα και δυσβάσταχτη φορολογία στις επιχειρήσεις?


Τουρκία.. ναι Τουρκία! Προφανώς δέν εχουν καμια σχέση με σύγχρονο ευρωπαικό κράτος αλλα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η κίνηση τους να επενδύσουν στην αυτοκινητοβιομηχανία τους δέν τους βγήκε σε κακό μιας και παράγουν σχεδόν 1 εκατομμυριο μοτέρ το χρόνο και κάνουν χρυσές δουλειές με εξαγωγές σε μουσουλμανικά κράτη.. Επίσης μεταφέρουν την βιομηχανία ενδυματων, χρωμάτων κτλ σε χώρες της Αφρικής για μείωση του κόστους παραγωγής.. πχ Αιγυπτο.. Δεν γράφω πολλα εδώ μιας και οι περισσότεροι ξέρουμε τί συνταγή εφάρμοσαν οι Τούρκοι και βγήκαν απο πολύ χειρότερη κρίση απο τη δική μας το 2000.. Εμείς με το ζόρι να φτιάξουμε ενα φτηνό πύραυλο κρούζ!!!


Σουηδία.. Προφανώς αναφέρομαι στο Σκανδιναβικό μοντέλο ανάπτυξης.. Πώς όμως είναι δυνατόν να επιτευχθεί στην Ελλάδα των 1+ εκατομμυρίων σπόγγων-δημοσίων υπαλλήλων που εκεί που δέν δουλεύανε ή υποδουλεύανε τωρα μεταθέτονται? Οι δημόσιες δαπάνες συνεχίζουν να ειναι υπέρογκες σε σημείο να αναρωτιέται κανένας πώς δέν έχουμε χρεωκοπήσει τόσα χρόνια?..


Η ειρωνία του θέματος είναι ότι η Ελλάδα χωρίς τεχνολογία, χωρίς βαριές βιομηχανίες, χωρίς, χωρίς, χωρίς.. παράγει περισσότερο ΑΕΠ πχ. απο την Σουηδία! και όμως καταντήσαμε σε αυτό το μαύρο χάλι σήμερα..


Η ελληνική οικονομία βασίζεται στον τουρισμό μιας και η Ελλάδα ειναι απο τους πιο ελκυστικούς προορισμούς το καλοκαίρι.. Συγνώμη αλλα σε τί τουρισμό να ελπίζουμε όταν έχουμε 1+ εκατομμυρια εξαθλιωμένους και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ μουσουλμάνους λαθρομετανάστες που το μονο που κάνουν είναι να βρωμάνε οι πόλεις μας κατουρλιά.. να προωθούν επικίνδυνα προιοντα σε σεντονια καινα μοιάζουμε σαν τριτοκοσμική χώρα.. και φυσικά να ληστεύουν..


Η ναυτιλία μας.. Το 24% των εμπορικών πλοίων στον κόσμο είναι ελληνικής ιδιοκτησίας..Εχουμε το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο.. Δυστυχώς δέν έχει γίνει τίποτε να ενισχυθεί ο τομέας αυτός..


και μικρότεροι τομείς οπως τεχνικά έργα, γεωργικα προιοντα, πετρελαιοειδή, υφάσματα, χημικά κτλ.. τα οποια όμως έχουν πετύχει ανάπτυξη εξαγωγών και δίνουν μια ελπίδα για το μαύρο μέλλον μας..


Αυτο που θα ήθελα εγώ να γίνει στην Ελλάδα έιναι πραγματικό άνοιγμα των αγορων μας.. Πρέπει να τους φέρουμε όλους στην Ελλάδα να επενδύσουν τα λεφτά τους.. Με κάθε κόστος εσωτερικής υποτίμησης.. Δυστυχώς δέν υπάρχει άλλος τρόπος.. Ρώσους, Κινέζους, Ευρωπαίους, Αμερικανοεβραικά λόμπυ κτλ.. Δυστυχώς η κυβέρνηση που έχουμε τώρα το μονο που κάνει ειναι να κλείνει συνεργασίες με όλους αυτούς και μετά να τις παγώνει με εξαίρεση.. ώ του θάυματος.. μουσουλμάνους Αραβες επιχειρηματίες απο το Κατάρ, τα ΗΑΕ κτλ. Οι Ελληνικές αγορές πρέπει να γίνουν σάν τις δανέζικες.. Να σταματήσει η δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.. Να σταματήσει αυτή η παράλογη φορολόγιση των επιχειρησεων.. Δεν υπαρχει κερδοφόρα Ελληνική επιχείρηση που να μην έχει φύγει στα Βαλκάνια ή στην Κύπρο.. Ελεος!


Πρέπει να επενδύσουμε στην Ελληνική βιομηχανία ΤΑ ΠΑΝΤΑ-ΟΛΑ.. Εχουμε σπουδαίους επιστήμονες και ειδικευμένο προσωπικο που φεύγουν στο εξωτερικό.. Να γίνουν μελλοντικά κινήσεις ώστε όλοι οι μορφωμένοι Ελληνες επιστήμονες να επιστρεψουν στην Ελλάδα.. Τα ελληνικά πανεπιστήμια που κατέντησαν πολιτικά μαγαζάκια να παράγουν τεχνολογία που να αξιοποιείται στις ελληνικές βιομηχανίες όπως γίνεται σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο.. οχι να είμαστε όλοι με 3 πτυχία απο το εξωτερικό ο καθένας και να φεύγουμε μετανάστες..


Η γεωγραφική μας θέση είναι παρα πολύ σπουδαία και δέν αξιοποιείται.. Θα μπορούσα να γράψω κανα βιβλιό με τις οικονομικές δυνατότητες της Ελλάδας αμα αρχίσω τώρα.. Η κρίση αυτή είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να γίνει η Ελλάδα πρώτυπο μοντέλο ανάπτυξης για όλο τον υπόλοιπο κόσμο.. Το θέμα είναι να βρεθεί ένας ηγέτης που να ξέρει τί του γίνεται..


Η Ελλάδα του 50 και 60 ζούσε το λεγομενο οικονομικό θαυμα της.. Κάτι αντίστοιχο με το Οικονομικό θαύμα της Ταιβάν.. Ηταν η δευτερη ταχύτερα αναπτυσόμενη οικονομία στον κόσμο μετά την Ιαπωνία.. Επειδή βγήκε πάνω μια χούντα όλοι θυμούνται αυτη την περιοδο σαν την χειρότερη που πέρασε η Ελλάδα.. Σε σημείο να φοβούνται να αναπτυχτούν μηπως και ξαναβγεί πάλι καμια χούντα. Απο τότε ο Ελληνικός λαός ανέχεται το κάθε αριστερό ανθελληνικό παράσιτο να του λέει εμετικά πράγματα για την πατρίδα του και την ιστορία του.. ανέχεται εκβιαστές αποτυχημένους πρωθυπουργούς μήπως και η Ελλάδα πέσει σε ακυβερνησία.. ανέχεται ένα σωρό πράγματα.. μέχρι και να του κλέβουν τα λεφτά του και να του τα κουνάνε ειρωνικά απο την Ελβετία γελώντας του ειρωνικά.. Νομίζω οτι είναι καιρός να ξεπεράσουμε σαν λαός τα ταμπού μας και το ραγιαδισμο μας και να αλλάξουμε την Ελλάδα αλλάζωντας πρώτα ο καθένας απο μονος του.. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.. Οι πολιτικοί είναι ο καθρέπτης του λαού..


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters