Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Μέσω της ένταξης των χωρών της βαλκανικής στην ΕΕ εκτιμούν οι Αλβανοί ότι θα γίνει η ενοποίηση τους - Ύποπτες αγορές γης στην παραμθόριο στην Ήπειρο

Αναμφίβολα οι ιδρυτές της ΕΟΚ και της ΕΕ δεν θα είχαν στο μυαλό τους αυτά που πιστεύουν σήμερα οι Αλβανοί υποψήφιοι νέοι πολίτες της ΕΕ. Παρα το γεγονός ότι οι πατέρες της ευρωπαϊκής ιδέας πίστευαν ότι με την οικονομική και πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης θα λύνονταν τα παλαιά μίση και προβλήματα οι Αλβανοί γείτονες μας μάλλον ζούνε σε άλλη εποχή.

Έτσι σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την Gallup με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τα Βαλκάνια, επιβεβαιώνεται ότι το 62% των ερωτηθέντων στην Αλβανία, το 81% στο Κοσσυφοπέδιο και το 51,5% των ερωτηθέντων στην ΠΓΔΜ υποστηρίζουν την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας».
Στο ερώτημα αν υποστήριζαν την ένωση μόνον της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου, απάντησε θετικά το 33,7% στην Αλβανία, το 29,2% στο Κοσσυφοπέδιο και μόνο το 7,2 % στη ΠΓΔΜ. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ήθελαν την ενοποίηση όλων των Αλβανών της περιοχής στο εγγύς μέλλον.

Η ιδέα της δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας» μέσα στον 21ο αιώνα αποβλέπει στην ένωση μέρους και τμημάτων του Κοσσυφοπεδίου, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, αναφέρει το δημοσίευμα για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «οι Αλβανοί πολιτικοί της περιοχής είναι πολύ προσεκτικοί για να θέσουν από τώρα, ζήτημα συνόρων». Συμπέρασμα αυτής της μελέτης είναι ότι οι Αλβανοί πολιτικοί αφήνουν την ιδέα αυτή (ενοποίησης των «αλβανικών εδαφών» να διατηρείται, αλλά πιστεύουν, ότι η ένωση αυτή θα γίνει σταδιακά μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου θα υπάρξει ένας ευρωπαϊκός χώρος άνευ συνόρων.

Αναμφίβολα τέτοιου είδους μελέτες θα πρέπει να προβληματίσουν την ελληνική κυβέρνηση η οποία πιστεύει ότι η ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ αλλά και της Τουρκίας όπως κάποιοι πιστεύουν, θα λύσει αυτόματα τα προβλήματα που υπάρχουν. Δυστυχώς στις χώρες αυτές υπάρχουν και αξιωματούχοι που δεν σκέπτονται με τον ευρωπαικό τρόπο σκέψεις όπως εμείς επιθυμούμε.

Η δε πρόταση για την ειρηνική ένωση των Αλβανών μέσω της ένταξης των βαλκανικών χωρών στην ΕΕ θα έπρεπε να μας υπενθυμίσει την πρόσφατη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας και τους κινδύνους που ο Καλλικράτης περιέχει. Αν στο δικαίωμα που έχουν οι πολίτες της ΕΕ να μπορούν να ψηφίσουν και να εκλέξουν τοπικούς άρχοντες με αυξημένες αρμοδιότητες προσθέσουμε και την μελλοντική ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ δημιουργείται το κατάλληλο περιβάλλον για την υλοποίηση των αλβανικών σχεδιασμών.

Οι δε πρόσφατες αγορές γής από Αλβανούς σε παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου μόνο αθώωες δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ειδικά δε όταν είναι γνωστή η προσπάθεια του κόμματος των Τσάμηδων να διεκδικήσουν την επιστροφή τους στην Ελλάδα και την εγκατάσταση τους.
Το κερασάκι σε όλα αυτά είναι η πάντα πρόθυμη παροχή βοήθειας της "φίλης και συμμάχου" Τουρκίας προς την υλοποίηση των αλβανικών σχεδιασμών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters