Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Επεισόδιο με την τουρκική ακτοφυλακή μεταξύ Σαμοθράκης-Ζουράφας;

Επεισόδιο με την τουρκική ακτοφυλακή μεταξύ Σαμοθράκης-Ζουράφας;

«Ένα ακόμη θερμό επεισόδιο είχαμε στο Θρακικό Πέλαγος και πιο συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Ζουράφας την Πέμπτη το μεσημέρι», μεταδίδει το «www.faros24.gr», όταν τουρκική ακταιωρός προσπάθησε δύο φορές να εμβολίσει το σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης…
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους ζήτησε από δύο τουρκικές μηχανότρατες να μην ψαρεύουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα. Το επεισόδιο ξεκίνησε γύρω στις 3 το μεσημέρι όταν 6,5 μίλια από την Σαμοθράκη και 4 από την βραχονησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα) εμφανίσθηκαν τα δύο τουρκικά αλιευτικά.
Το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης που έκανε περιπολία στην περιοχή ζήτησε την απομάκρυνσή τους όπως είχε κάνει και τις προηγούμενες ημέρες. Στο σημείο έφτασε τουρκική ακταιωρός (308) μέσα σε λίγα λεπτά και στράφηκε κατά του περιπολικού του Λιμενικού Σώματος που με ελιγμούς γλύτωσε τον εμβολισμό.

Στο σημείο για βοήθεια στο σκάφος του Λιμεναρχείου πήγε και ελληνικό αλιευτικό σκάφος και για περισσότερο από μία ώρα τα σκάφη έπαιζαν κυνηγητό μεταξύ τους. Από τον ασύρματο ειδοποιήθηκαν οι Τούρκοι να φύγουν από την περιοχή γιατί είναι ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά αρνιόταν αφού δεν υπολόγιζαν την ελληνική βραχονησίδα.
Τελικά λίγη ώρα αργότερα μπήκαν στα διεθνή χωρικά ύδατα και το επεισόδιο έληξε…
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από το δημοσίευμα του ιστοχώρου είναι σαφή και στρέφονται προς αναζήτηση επαλήθευσης ή διάψευσης προς την κατεύθυνση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Έγινε το περιστατικό ή όχι και εάν ναι, ποιες ήταν οι συνθήκες; Τόσο πολλά είναι τα επεισόδια του τύπου ώστε βαριούνται πλέον και να ενημερώνουν την κοινωνία γι’ αυτά;
Παρεμπιπτόντως, τι έγινε με τον φάρο στη βραχονησίδα Ζουράφα στις 10 Φεβρουαρίου, διότι δεν συνηθίζεται οι φάροι να… εξαφανίζονται…
Αληθεύει ότι το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης βρίσκεται ακινητοποιημένο από τον Δεκέμβριο του 2010 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης λόγω βλάβης επειδή δεν εγκρίνεται δαπάνη ύψους 7 χιλιάδων ευρώ για την επισκευή του;

Όπως υπενθυμίζεται στο ενδιαφέρον άρθρο της προαναφερθείσας ιστοσελίδας, από την Πέμπτη πραγματοποιεί περιοδεία στη Θράκη ο νέος Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα Κερίμ Ουράς.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters