Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Οικολόγοι Πράσινοι: σχέσεις… στοργής με τα Σκόπια


Οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι ίδιοι που πραγματοποιούν κοινές εκδηλώσεις με το «Ουράνιο Τόξο» και συνομιλούν με την «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης», εξέδωσαν ανακοίνωση, σχολιάζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης. Απολαύστε τους!

«Σχολιάζοντας την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την παραβίαση από πλευράς της Ελλάδας των όρων της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου και Τάσος Κρομμύδας έκαναν την ακόλουθη δήλωση:


Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που οι εθνικές πλειοδοσίες οδηγούν τη χώρα σε ταπεινωτικά αδιέξοδα. Η προσήλωση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ στο εμπόριο εθνικής υπερηφάνειας για εσωτερική κατανάλωση και ψήφους, ενίσχυσε τον εθνικισμό στη γειτονική χώρα και οδήγησε την ελληνική εξωτερική πολιτική στα ίδια χάλια με την ελληνική οικονομία. Κληρονομιά αυτής της πολιτικής είναι όχι μόνο η ταπείνωση της χώρας αλλά και τα τεράστια ελλείμματα από τη διπλωματία των εξοπλισμών εκείνης της περιόδου.


Ας μην ξαναμιλήσουν λοιπόν για πατριωτισμό ούτε οι κύριοι Καραμανλής, Παπανδρέου και Καρατζαφέρης που ως κυβέρνηση ή αντιπολίτευση αδιαφόρησαν αν η απειλή για βέτο ήταν αυτοκαταστροφική, ούτε ο κ. Σαμαράς που υπερηφανεύεται ότι τορπίλισε το 1991-93 όλα όσα μάταια ζητά σήμερα η ελληνική εξωτερική πολιτική.


Τα δεδομένα της απόφασης του Δικαστηρίου θα πρέπει να σταθμιστούν με νηφαλιότητα και να ληφθούν υπόψη για τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής για τις σχέσεις μας με την ΠΓΔΜ. Είναι όμως αμφίβολο αν κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει από μια κυβέρνηση που στηρίζεται ακριβώς από τα κόμματα που ευθύνονται για τη σημερινή ταπείνωση.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι εξακολουθούμε να θεωρούμε δίκαιη μια λύση κοινά αποδεκτής σύνθετης ονομασίας στο πλαίσιο συνολικότερων μέτρων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, τονίζουμε όμως ότι κάθε εθνικισμός κάνει ζημιά πρώτα στη δική του χώρα.


Ας μην ξεχνάμε όμως πως αυτήν την περίοδο πρώτη προτεραιότητα της εξωτερικής μας πολιτικής πρέπει να είναι η θωράκιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της δικής μας χώρας».

Συνοψίζουμε:

Εμείς φταίμε για τον εθνικισμό στα Σκόπια! Προφανώς, αφού… ως γνωστόν εμείς «καπηλευόμαστε» τα ονόματα του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και εμείς βλέπουμε «σκλαβωμένους Μακεδόνες» μέχρι τη… Χαλκιδική.


Τα τεράστια ελλείμματα οφείλονται στη διπλωματία των εξοπλισμών! Αλλοίμονο, τώρα βέβαια αν δεν έχουν καύσιμα οι ένοπλες δυνάμεις ή αν έχουν αγοράσει κάτι της προκοπής από το 2005… εεε τώρα! Τι δίνουμε σημασία στις λεπτομέρειες…


Πρώτη προτεραιότητα της εξωτερικής μας πολιτικής πρέπει να είναι η θωράκιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας… σε μια Ευρώπη που καταρρέει και χέρι-χέρι με τις χώρες που επιβάλλουν μνημόνια τα οποία έχουν βυθίσει τη χώρα περαιτέρω στην ύφεση, όχι η επιβίωσή και ανασύνταξη της χώρας!

Είναι μετά να μη διαμαρτύρονται ότι πεινάνε οι θιασάρχες των… επιθεωρήσεων;

http://www.defence-point.gr/news/?p=29828

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters