Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Το νέο Eldorado !!! Αποδομείται ένα ολόκληρο κράτος συνολικά και τόσο μεθοδικά; ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;;;

Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr


«σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
αποχαιρέτα την, την αλεξάνδρεια που φεύγει
προ πάντων να μη γελασθείς, μην πείς πως ήταν
ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου•
μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς»

Θα προσπαθήσω να αναπτύξω εν συντομία ένα σενάριο οικονομικοπολιτικων συμφερόντων , μέσα στο οποίο η χώρα μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με ότι αυτό συνεπάγεται γι`αυτην. Kατ`αρχας πρέπει να πω ότι πλέον με τις πιο συντηρητικές προσεγγίσεις η χώρα μας κατέχει στο υπέδαφος της ( θαλάσσιο και στερεό ) σημαντικές ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου ικανές να τροφοδοτήσουν ολόκληρη την Ευρώπη για πάρα πολλά χρόνια ( ΙΓΜΕ , δηλώσεις καθηγητών πανεπιστήμιου Κρήτης , δηλώσεις και προσφορές νορβηγικών αξιωματούχων , αμερικανών και ρώσων εμπειρογνωμόνων κτλ. , ο κατάλογος είναι μακρύς) .

Αυτόν τον πλούτο στοχοποίησαν οι πάντες ( ευρωπαίοι , αμερικανοί έως και οι προσφάτως αφιχθέντες κινέζοι ) εδω και αρκετά χρόνια . Φαίνεται ότι η νοτιοανατολική μεσόγειος είναι η δεύτερη "μέση ανατολή" σε αποθέματα ενεργειακά (πετρέλαιο,φυσικο αέριο) και επομένως μετατοπίζεται το ενδιαφέρον των οικονομικά ισχυρών σε αυτήν την περιοχή . Όταν μάλιστα οι ρώσοι έχουν αναδείξει το δικό τους φυσικό αέριο ως ισχυρό μέσον άσκησης εξωτερικής πολιτκης και μάλιστα εξαρτώντας μερικώς ενεργειακά την Ευρώπη .

Η "αξιοποίηση" των ενεργειακών πηγών της νοτιοανατολικής μεσογείου θα φέρει "αναγκαίες" αλλαγές στον χάρτη επιρροής και συνόρων των κρατών τα οποία είναι όμορα στην περιοχή , πράγμα το όποιο ήδη άρχισε να συμβαίνει ( αλλαγές καθεστώτων στις χώρες της Αφρικής οι οποίες γειτονεύουν με την κρίσιμη περιοχή ) , "μνημόνια" σε χώρες όπως η δική μας , αλλαγές στην περιοχή , κυβερνήσεων οι οποίες δεν θα είναι "φιλικές" και συμφωνίες μεταξύ των κρατών , εκμετάλλευσης ( Ισραήλ-Κύπρος) κάποιων κοιτασμάτων , είναι τα προεόρτια των επερχομένων . Μόλις το περιβάλλον στην κρίσιμη περιοχή γίνει "απολύτως φιλικό" και απολύτως ελεγχόμενο μέσα από συμφωνίες ( πλήρους υποτελείας και αδίστακτης εκμετάλλευσης , βλέπε "μνημόνιο" ) , τότε θα ανακοινωθούν οι "σωτήριες συμφωνίες " συνεκμετάλλευσης οι οποίες θα σώζουν την χώρα και εν προκειμένω την δική μας από την χρεοκοπία .

Είναι προφανές ότι υπάρχουν αντικρουόμενα μεγάλων δυνάμεων συμφέροντα στην περιοχή , των οποίων την στάση θα δούμε τις επόμενες ημέρες , πάντως μικρότερα θέματα απʼ αυτά που προκύπτουν στην Ν.Α μεσόγειο έγιναν αφορμή πολεμικών συρράξεων μεταξύ κρατών πρώην συμμάχων . Γι`αυτό προφανώς και το δεύτερο πακέτο των 120 δις . , δια να μας σώσουν , ως αντιπαροχή δε , θα "συνεκμεταλεύονται" τον πλούτο της χώρας . Όλοι , μα άπαντες ( μέσα και έξω από την Ελλάδα ), αναρωτιούνται , πως είναι δυνατόν με ένα χρέος το οποίο η ελληνική οικονομία δεν δύναται να εξυπηρετήσει σήμερα , παρ`ολα αυτά οι ευρωπαίοι επιμένουν να μας δανείζουν και να αυξάνουν και να μεγεθύνουν το χρέος σε δυσθεώρητα ύψη , τέτοια που πλέον να μην υπάρχει και η παραμικρή αμφιβολία ότι δεν θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε ως χώρα , ως οικονομία .

Κανείς από τους πολιτικούς μας , μα κανείς σ`αυτον τον τόπο , δεν αντιλαμβάνεται ή δεν θέλει να αντιληφθεί , ότι επίτηδες μας δανείζουν για να μεγαλώνει η εξάρτηση και επομένως η πιο φθηνή απόκτηση της περιουσίας του ελληνικού λαού .Το επιχείρημα ότι φοβούνται "ντόμινο" πιστωτικών γεγονότων πλέον θυμίζει «χάντρες και καθρεφτάκια» σε ιθαγενείς . Γιατί η Ελλάδα αρνείται ( η κυβέρνηση ) πεισματικά τον ορισμό των ΑΟΖ ?, ποιος ή τι , δεν την αφήνει ? Αναφέρω τα κράτη τα οποία είναι γειτονικά με την περιοχή στην οποίαν υπάρχει το ενεργειακό "eldorado" , και στα οποία με τον ένα η τον άλλο τρόπο υπάρχουν τελείως συμπτωματικά "γεγονότα" αφορούντα την διακυβέρνηση τους ή δέχονται απειλές πολέμου .

ΛΙΒΥΗ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΙΣΡΑΗΛ - ΣΥΡΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ

Αυτά τα κράτη περικλείουν την περιοχή την οποίαν όλοι οι οικονομικά ισχυροί του πλανήτη εποφθαλμιούν προς εκμετάλλευση . Σ`αυτή την περιοχή "μετατοπίστηκε" το οικονομικό ενδιαφέρον τα τελευταία 40 χρόνια , μετά την μέση ανατολή , διότι οι ποσότητες φυσικού αερίου και πετρελαίου οι οποίες κατεγράφησαν στην περιοχή είναι τεράστιες , επομένως και τα προσδοκώμενα κέρδη της εκμετάλλευσης των , τεράστια .

Πως όμως επηρεάζει αυτή η θεώρηση ( υπόθεση) την χώρα μας , και πως εξαρτά την οικονομική και κυριαρχική κατάσταση της , πως επίσης επηρεάζει την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της τα τελευταία 35 χρόνια . Το μεγαλύτερο μέρος της προαναφερόμενης περιοχής βρίσκεται μέσα στα όρια της επικράτειας της Ελλάδος , είτε υπό μορφή άμεσης εθνικής εδαφικής κυριαρχίας ( ευρίσκεται εντος των συνόρων μας ) είτε υπό την μορφή της εθνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ελλάδος ( κυριαρχία η οποία προκύπτει από το διεθνές δίκαιο , κυριαρχία την οποίαν όλες οι χώρες του πλανήτη έχουν αποδεχτεί ) .

θα αναφέρω την προσπάθεια των "φίλων" και "συμμάχων" από το 1975 και εντεύθεν να αποκρύψουν το γεγονός (το οποίο σημειώστε ότι πρώτοι παγκοσμίως οι AEGEAN TIMES αποκάλυψαν με την τεράστια δημοσιογραφική τους έρευνα που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο το έτος 2011 και μεταφράστηκε σε όλες τις γλώσσες του Δυτικού Κόσμου και όχι μόνο) ότι είμαστε κάτοχοι μεγάλων ποσοτήτων ενεργειακών αποθεμάτων ) και συγχρόνως να μας δημιουργούν προβλήματα είτε με τους γείτονες ( Τουρκία - Κύπρος ) , είτε δημιουργώντας - ιδρύοντας όμορα κράτη ( Σκόπια ) εκ του μηδενός , παραχωρώντας τους την ιστορία μας , με στόχο πάντα την μη οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας , και την ύπαρξη πάντα μιας εν δυνάμει εστίας ανάφλεξης στην περιοχή . Στην "κρίσιμη" περιοχή το αξίωμα τους είναι ότι δεν πρέπει να υφίσταται κράτος με ομοιογένεια , ιστορία , κουλτούρα και οικονομική σταθερότητα , το οποίο θα δύναται να αποτρέψει η έστω να αντισταθεί στους σχεδιασμούς τους και τον τρόπο εκμετάλλευσης του πλούτου του , τον οποίον έχουν επιλέξει .

Γι`αυτο τα τερτίπια περί πολυπολιτισμου , περί παγκόσμιας οικονομίας , περί κοινού παγκόσμιου νομίσματος και πάει λέγοντας . Οφείλω να παρατηρήσω και να επισημάνω ως εκτίμησή μου , το μεγάλο πρόβλημα το οποίο θα δημιουργήσει η Τουρκία εξʼαιτίας του γεγονότος ότι δεν συμμετέχει πλέον ( κατόπιν της συμφωνίας Ισραήλ – Τουρκίας ) στην εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων της περιοχής της Ν.Α Μεσογείου .


ο Καραμανλής έφυγε τρομαγμένος , γιατί άραγε ;
οι υποκλοπές έφταναν μέχρι της ΗΠΑ , γιατί άραγε ;
τα τοξικά ομόλογο τώρα εμφανιστήκαν , γιατί άραγε ;
τα Σκόπια τώρα ιδρυθήκαν , γιατί άραγε ;
η μετανάστευση είναι ανεξέλεγκτη , λειτουργεί ως μπαλόνι που γεμίζει χωρίς να εκτονώνεται , γιατί άραγε ;
ο Παπανδρέου μας εξαπάτησε ( λεφτά υπάρχουν ) , γιατί άραγε ;
οι πολιτικοί μας κοιτάξουν την πάρτι τους και μόνον , γιατί άραγε ;
παντού και σε όλες τις βαθμίδες του ελληνικού κράτους και της κοινωνίας αποδομειται συστηματικά ότι είναι ελληνικό , γιατί άραγε ;
οι ευρωπαίοι μας δανείζουν γνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε να τους τα επιστρέψουμε , γιατί άραγε ;
γιατί άραγε αποδομειται συνολικά και μεθοδικά ένα κράτος με ιστορία , κουλτούρα ;
γιατί άραγε ;;;;;;


Η αντίδραση της Τουρκίας εν πολλοίς θα καθορίσει την εξέλιξη των γεγονότων από εδώ και πέρα . Η μέχρι σήμερα ασκηθείσα εξωτερική πολιτική της δεν της επιτρέπει να συμπεριφερθεί ως χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο .

Επομένως αναμένω δυναμική αντίδραση από πλευράς της .
Ας ελπίσουμε και μη χειρότερα !!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters