Τήν παραμονή, λίγο μετά τά μεσάνυχτα, “ἐγενόμην ἐν τή νήσω τή καλούμενη Πάτμω”. Καθώς ἔπαιρνε νά χαράξει ἤμουν πάνω στή Χώρα. Ἡ θάλασσα, ἀκίνητη σάν τό μέταλλο, ἔδενε τά τριγυρινά νησιά.Δέν ἀνάσαινε οὔτε ἕνα φύλλο μέσα στό φῶς πού δυνάμωνε. Ἡ γαλήνη ἦταν ἕνα κέλυφος ὁλωσδιόλου ἀράγιστο.Ἔμεινα καρφωμένος ἀπό αὐτή τήν ἐπιβολή ἔπειτα ἐνίωσα πώς ψιθύριζα:“Ἔρχου καί βλέπε...”.

Γεώργιος Σεφέρης

"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος. " (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)



 Άρθρο - ανάλυση του Αντιναύαρχου ε.α. Β. Μαρτζούκου Π.Ν. και είναι απο την ιστοσελίδα του Αντίβαρου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Για αυτό είναι καλό να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας: Αυτόν της διάβρωσης και τελικής καταστροφής της Ελλάδος!!! Ο καθένας ας τα εκλάβει όπως νομίζει.

Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα ή ΕΔΩ για να κατεβάσετε το άρθρο σε PDF






Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Στη Βουλή η απαξίωση των Δωδεκανησίων

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της απαξίωσης της Δωδεκανήσου η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μίκα Ιατρίδη, με ερώτηση που κατέθεσε, προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση, τις επιλογές του οποίου χαρακτηρίζει προκλητικές. Η κ. Ιατρίδη στην ερώτηση που κατέθεσε, αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Σε προηγούμενη ερώτησή μου σχετικά με το σχέδιο οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχα τονίσει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών αγνόησε παντελώς τη Δωδεκάνησο καθιστώντας τη το αποπαίδι της Περιφέρειας.
Ρωτούσα, λοιπόν, αν θα προχωρήσει σε ουσιαστική διαβούλευση χωρίς να θέτει ασφυκτικά όρια για τις παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων, όπως ανέφερε και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, και αν θα σκόπευε να κάνει δεκτές τις αλλαγές που θα προταθούν.
Στην απάντησή του το Υπουργείο σημείωνε ότι οι παρατηρήσεις θα εισακουστούν και θα γίνουν αλλαγές. Η συνέχεια γνωστή. Όλες οι Γενικές Διευθύνσεις στην Ερμούπολη μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Διευθύνσεων και των τμημάτων.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον επικείμενο οργανισμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, που, ενώ ορίστηκε ως έδρα ο αποκεντρωμένος Πειραιάς, πάλι οι Γενικές Διευθύνσεις ορίστηκαν στην Ερμούπολη της Σύρου.
Με αυτόν τον τρόπο ο Υπουργός υπογράφει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της Δωδεκανήσου και με την πολιτική του απαξιώνει και τα υπόλοιπα, πλην των Κυκλάδων, νησιά του Αιγαίου.
Επειδή οι Βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα μιλούν σε δημόσιες δηλώσεις τους για κοροϊδία εκ μέρους του Υπουργού Εσωτερικών. Επειδή η απαξίωση της Δωδεκανήσου πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Επειδή στις 30-11-2010 και 1-12-2010 έγιναν δυο συσκέψεις στο Υπουργείο και αποφασίστηκε αλλαγή της κατανομής των γενικών διευθύνσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και να έχουν από μια η Ρόδος, η Μυτιλήνη και η Σύρος καθώς και πλήρης αποδοχή των προτάσεων της Δωδεκανησιακής Αντιπροσωπείας, όπως μας ενημέρωσε με Δελτίο Τύπου κυβερνητικός βουλευτής που συμμετείχε στην
αντιπροσωπεία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Με ποιον ακριβώς τρόπο, προφανώς κατά τις διαβουλεύσεις που γίνονταν ενόψει του «Καλλικράτη», κορόιδεψε τους Βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ; Τι τους υποσχέθηκε και γιατί δεν το τήρησε;
2. Θα τηρήσει αυτή τη φορά τις δεσμεύσεις του για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ή θα κάνει τα ίδια με αυτά που έκανε για τον οργανισμό της Περιφέρε\ιας Νοτίου Αιγαίου;
3. Σκοπεύει να ζητήσει από τον κ. Πρωθυπουργό να είναι ξανά υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ώστε να μην λαμβάνει άλλο αποφάσεις για το Αιγαίο με βάση το στενό του κομματικό συμφέρον στις Κυκλάδες;
Η ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη».

Τα κροκοδείλια δάκρυα του ΠΑΣΟΚ
Η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη με αφορμή τον οργανισμό λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και το αποτέλεσμα των συναντήσεων Δωδεκανησιακής Αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα να σταματήσουν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.
Το κόντεμα του τόπου μας, της Δωδεκανήσου, από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι γεγονός.
Φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε επιτυχία τα «ψίχουλα» που έπεσαν από το τραπέζι του Υπουργού των Εσωτερικών.
Ο οποίος, σημειώνω, δεν καταδέχτηκε να είναι παρών σε καμία από τις δυο συναντήσεις της Δωδεκανησιακής Αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον υφυπουργό και το γενικό γραμματέα του Υπουργείου.
Το αυτονόητο και δίκαιο για τον τόπο μας, με το μεγαλύτερο πληθυσμό, τη μεγαλύτερη οικονομία και την ακριτική γεωγραφική της θέση, ήταν να είναι η έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στη Ρόδο και όλες οι Διευθύνσεις της Αιρετής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στα Δωδεκάνησα και πουθενά αλλού.
Θεωρούν τώρα, επιτυχία ότι, ίσως, ο κ. Ραγκούσης, θα μας δώσει τη μια γενική διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Θεωρούν ότι είναι επιτυχία ότι δεν θα μετακινηθεί κανένας υπάλληλος από τη Ρόδο στη Σύρο. Είσαστε σίγουροι κκ συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ; Είσαστε σίγουροι ότι το Υπουργείο δεν θα προχωρήσει σε αναγκαστικές μετακινήσεις; Εύχομαι να έχετε δίκιο. Αλλά, η μη μετακίνηση των υπαλλήλων δεν είναι αντικείμενο διεκδίκησης, είναι αυτονόητο δικαίωμα τους.
Είναι ικανοποιημένοι με το ελάχιστο, γιατί δεν μπορούσαν να προνοήσουν για το μέγιστο.
Δυστυχώς, επί ένα χρόνο, παρακολουθούμε την πρωτοφανή απαξίωση της Δωδεκανήσου από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η αντίδραση μηδαμινή. Το θράσος του Υπουργού απύθμενο. Η παρτίδα δεν σώζεται».

Πηγή: ΡΟΔΙΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια πού περιέχουν ύβρεις και συνδέσμους πού οδηγούν σε ιστοτόπους με ακατάλληλο, αντεθνικό, ανθελληνικό, και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια γραμμένα σε greeklish.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ

Γιά Μένα

Η φωτογραφία μου
Επικοινωνία: patmos.island.blog@gmail.com

Ἀρχειοθήκη ἰστολογίου

Ἀναγνῶστες

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία. Ας το διαδώσουμε παντού.
Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών, ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA. Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορεί και θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

Προξενείο STOP

Προξενείο STOP
Κλίκ στήν εἰκόνα καί ὑπογράψτε γιά νά φύγει τό προξενεῖο ἀπό τήν Θράκη μας.
free counters